Šátečky tak trochu jinak
Recept ještě nebyl hodnocenListové těsto položíme na vál či pracovní plochu, kterou nejprve podsypeme moukou, aby se těsto nelepilo. Rozválíme těsto a nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listové těsto položíme na vál či pracovní plochu, kterou nejprve podsypeme moukou, aby se těsto nelepilo. Rozválíme těsto a nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme…
Mleté vepřové maso (bůček nebo plec) dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda…
Těsto připravené z másla, jogurtu a mouky posypeme vypeckovanými meruňkami a upečeme. Po vychladnutí buchtu podáváme posypanou moučkovým cukrem. Buchtu připravíme během…
Máslová omáčka z dušených, čerstvě nasbíraných lesních hub s kmínem je zjemněná zakysanou smetanou. Dochutíme ji octem, čerstvě nadrceným pepřem a kdo má rád, tak i…
Hovězí maso je pro některé kuchaře výzvou k jeho přípravě. Patříte-li mezi ně i vy, ale máte doma třeba pomalý hrnec, vyzkoušejte tento snadný recept. Jemné maso je…
Vypracujeme těsto, vykrajujeme kolečka, pečeme na 180 stupňů. Po vychladnutí slepujeme máslovým krémem a poléváme čokoládovou polevou, zdobíme ořechem.
Recept na výborný vláčný koláč, který se vždy povede, a navíc si ho můžete upravit podle svých představ a chutí. Chutné a vláčné těsto můžete potřít tvarohem a posypat…
Recept na výborný vláčný koláč, který se vždy povede, a navíc si ho můžete upravit podle svých představ a chutí. Chutné a vláčné těsto můžete potřít tvarohem a posypat…
Snídáte rádi ovesnou kaši? Zkuste si ji i upéct! Pečená kaše je zdravá varianta snídaně, ale poslouží dobře i jako svačina. Ovesné vločky, ořechy, ovoce, čokoláda, to…
Tuk, cukor a vanil. cukor vymiešame, vmiešame vajcia, múku s práškom, vodu a škoricu. Pečieme vafle na vaflovači a zdobíme podľa chuti a vkusu.
Mrkev najemno nastrouhejte. Bílé a světlezelené části jarních cibulek nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a propasírujte. Tymián operte, osušte a lístky otrhejte.…
Žloutky ušlehat s cukrem do pěny. Z bílků ušlehat pevný sníh a mouku prosít. Postupně vmíchat sníh a mouku do žloutkové pěny. Těsto natřít na důkladně vymazáný a…
Žloutky ušlehat s cukrem do pěny. Z bílků ušlehat pevný sníh a mouku prosít. Postupně vmíchat sníh a mouku do žloutkové pěny. Těsto natřít na důkladně vymazáný a…
Plátky krkovice trošku naklepeme, použila jsem vlastní pěst. Osolime a opepříme, obalíme v hladké mouce a v hrnci na rozpáleném tuku osmažíme do zlatova z obou stran…
Mít takovou macechu musí být super. Pokud peče výborné dezerty, považujte si ji. Budete-li mít v neděli u nějaké macechy podobnou dobrotu, určitě si zapište recept.…
Bešamel je základem pro spoustu dalších omáček. S různým dochucením se lehce promění v omáčku sýrovou, bylinkovou nebo houbovou. Zde mu chuť dodává hořčice a tak se…
Šťavnatá a kyprá bábovka se základem z mrkve má nejen spousty vitamínů, ale taky skvělou chuť. Spojení vanilkového cukru a citronové šťávy dodává bábovce lehce exotický…
Použití jogurtu nám zaručí, že těsto tohoto koláče bude naprosto vláčné a jemné. Povrch koláče doplníme svěžími meruňkami a sladkým tvarohem. Chutě nakonec doladí…
Pokud jste si z lesa přinesli plný košík hub, můžete je využít při přípravě klasického oběda - vepřového na houbách. Jídlo má lahodnou a výraznou chuť díky smažené…
Quiche, francouzský koláč z křehkého těsta, můžeme připravit na mnoho způsobů. Koláč s náplní z vařených brambor, žampionů a kapustiček je velmi chutný a navíc dobře…
větrníčky: do kastrůlku dáme mléko s vodou, máslo, sůl a cukr. Jakmile začne vařit vsypeme mouku a hbitě mícháme. Těsto musí být hladké. Necháme vychladnout a pak…
Krásné kynuté pletýnky ve tvaru věnečku. Můžeme si je upéct ke slavnostnějším příležitostem, nebo i jen pro radost ze všedního dne. Výborné budou s pomazánkou, slanou…
Kynutá maková bábovka je tradiční pochoutka, která spojuje jemné těsto s bohatou makovou náplní. Tento voňavý dezert s křehkou kůrkou a vláčným středem přináší domáckou…
Kuracie stehna vykostime a kosti si odlozime do mraznicky a ked ich nazbierame dostatocne mnozstvo, uvarime z nich vynikajuci vyvar. Pokial nam robi problem vykostovanie…
S vůní bylinek: Připravte si osvěžující limonádu z vlastnoručně vyrobeného sirupu
Nejjednodušší kokosky: Stačí na ně jen tři ingredience, přitom jsou neuvěřitelně vláčné a božsky chutnají
Pečeme s Ivou: Fantasticky chutnající louhované pečivo s dokonalou kůrkou si dnes doma může snadno upéct každý z nás