Bábovka ze šlehačky z Cappuccina
Recept ještě nebyl hodnocenVejce z cukrem vyšleháme do pěny.Přidáme šlehačku, přisypeme mouku s práškem do pečiva.Důkladně promícháme, odebereme jednu třetinu a do té zamícháme cappuccino, jaké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce z cukrem vyšleháme do pěny.Přidáme šlehačku, přisypeme mouku s práškem do pečiva.Důkladně promícháme, odebereme jednu třetinu a do té zamícháme cappuccino, jaké…
Do misky si dám cukr, vajíčka a vanil.cukr a vyšlehám do řídkého těsta. Pak do toho naleji olej a mléko, šlehám dál. Přidám mouku s práškem do pečiva a pořádně to…
Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí…
Kuřecí prsa nakrájíme, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme koření na čínu, sojovku, chilli, kečup, hořčici, porek fazole a kukuřici. Podusíme a šťávičku…
Do vody nalejeme nálev z oboch konzerv, pridáme pokrájané zemiaky, posolíme, pridáme 3-4 lístky bobkového listu a necháme zovrieť. Ke´d polievka začne vrieť pridáme oba…
Formu si vymažeme a vysypeme moukou. V míse smícháme mouku, máslo, cukr, vejce a zpracujeme na tuhé těsto. Troubu si rozpálíme na 190 stupňů. Těsto si rozválíme na…
Ve vodě uvaříme brokolici a brambory zároveň, vývar si necháme. Na pánvi si na másle zpěníme cibulku, až bude krásně zlatá zasypeme moukou. Jíšku zalijeme vývarem od…
Nejdříve uděláme kvásek z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru.Po vykynutí kvásku vymícháme nelepivé těsto. Necháme kynout na teplém místě.Smícháme náplň a taky…
Do el.tlakového hrnce nalijeme 1 litr vody a rozdrobíme kostičku bujonu. Zapneme START a necháme převařit. V mixíku si rozšleháme smetanu, protlak a mouku. Hmotu za…
V hlubší míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, xanthan, citronovou kůru a vlákninu. Přidáme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem umícháme těsto.…
Nejprve prosijeme mouku s práškem do pečiva. V druhé míse prošleháme všechny tekuté suroviny a přidáme k moukce. Nakonec přidáme na kostky nakrájené jablko.
Kynuté těsto, které děláte podle svých zvyků a zkušeností (jakékoliv, na cokoliv) velmi doporučuji nechat zkynout dvakrát. Poprvé se zpracuje bez tuku, až vykyne,…
Na sádle zlehka opražíme anglickou slaninu a cibuli,přidáme na kousky nakrájené maso. Osolíme,opepříme,posypeme kořením na divočinu ,mírně podlijeme a dusíme do měkka…
Na pánvi si orestujeme cibulku se slaninou. Drůbeží játra odblaníme a přidáme k cibuli a slanině. Restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme kari. Orstovaná játra podlijeme…
1.Maso nakrájíme na malé řízečky, mírně osolíme, posypeme ďábelským kořením a vetřeme jej do masa, obalíme v mouce a na horkém oleji osmahneme rychle z obou stran.…
Nasekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mletú papriku a mäso pokrájané na kocky. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a podusíme domäkka. Potom mäso poprášime múkou,…
Bílky ušlehat do pevného sněhu, poté zašlehat po částech cukr, aby vznikla hustá pěna. Do sněhové hmoty vmíchat směs ořechů a mouky, rozetřít nízkou vrstvu na plech…
Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilkový cukr, mák a vše lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a vlijeme společně s olejem do směsi. Znovu…
Mouku smícháme se solí a pepřem a obalíme v ní nakrájené maso. Rychle osmahneme na pánvi, nebo máme-li možnost, tak přímo v pekáčku/nejlépe se silným dnem. Přidáme…
Rozehřejte troubu na 220 °C (horkovzdušnou na 200). V kastrole rozehřejte máslo a mléko a přiveďte k varu. Přidejte mouku, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. Dál…
Na rozohriatom oleji opečieme krátko hrášok, pridáme múku, mletú červenú papriku a opäť krátko pražíme. Zalejeme vodou, pridáme za stáleho miešania bujón, mleté čierne…
Rozinky namočíme do punče a necháme min. hodinu marinovat. Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 150°C. V…
Troubu předehřejeme na 175 stupňů.Ve vodní lázni rozpustíme máslo a zvlášť čokoládu.Vyšleháme vejce s cukrem.Přimícháme mouku, kypřící prášek, sůl a kakao.Nakonec…
Klasický vepřový nebo kuřecí řízek v trojobalu jistě znáte, ale co řízky z bůčku? Šťavnaté maso se v ústech doslova rozplyne. Naše babičky a dědové mu též říkali…
Cheesecake s banány podle Josefa Maršálka: Na korpus nepoužívejte sušenky, je pak mastný a nechutná dobře, radí cukrář
Vdolky nebo lívance? Bulharské placky mekitsa mají od každé něco. A nejlepší jsou na snídani
Českem s chutí: Víte, co je štrachanda nebo mětánky? Vítejte v chodské kuchyni!