Osvěžující straciatella
Recept ještě nebyl hodnocenKakaový korpus potřeme lehkým krémem z jogurtu a rostlinné šlehačky. Krém dochutíme strouhanou čokoládou a sójovou tyčinkou Margot. Na závěr celý dort posypeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kakaový korpus potřeme lehkým krémem z jogurtu a rostlinné šlehačky. Krém dochutíme strouhanou čokoládou a sójovou tyčinkou Margot. Na závěr celý dort posypeme…
Poctivý domácí hovězí guláš, na kterém si pochutnáme s jakoukoliv vhodnou přílohou. Výhoda přípravy v troubě je, že ho stačí občas promíchat a nemusíme se bát, že se…
Není nic rychlejšího, než upéct tento moučník. K odměření surovin nám v tomto případě poslouží kelímek od jogurtu, jelikož jogurt přijde do těst a dokonale jej zvláční.…
Letní ovoce skvěle chutná jak čerstvé, tak i třeba jako součást lahodného moučníku. Lité jogurtové těsto doplníme kousky ovoce, které máme zrovna po ruce. Punc…
Tato polévka je vydatný a výživný pokrm, který kombinuje křehkost čerstvého zelí s výraznou chutí lesních hub a jemnou strukturou cizrny. Jednoduchá příprava a bohatá…
Moučník vzdáleně připomíná podáváním zavlažna naše české buchtičky se šodó. Šneci jsou vláční, sladcí a provonění použitým kořením. Zároveň jsou sytí a mohou se sklenicí…
Klasická voňavá bábovka, která je krásně vláčná a plná chutí, zpříjemní naše posezení u kávy. Do této bábovky přidáme skořici, jablka a mleté ořechy, díky tomu chutná…
Žampiony jsou základem pikantní polévky. Je ostrá a voňavá, jen lehce zahuštěná a k tomu doplněná cizrnou. Ta dodá polévce navíc i potřebnou dávku bílkovin. Na talíři ji…
Pokud jste příznivci tradiční kuchyně, jistě vás potěší recept na šípkovou omáčku podle M. D. Rettigové, která patřila mezi nejvýznamnější kuchařky a hospodyně 19.…
Připravíme si náplň. V misce smícháme česnek, petrželku, olivy a olej. Kuřecí prsa rozřízneme tak, abychom z nich udělali jakoby křidélka, poté je důkladně naklepeme…
Nejdriv si udelame kvasek, nechame vzejit. Do vetsi misky si dame mouku udelame dulek, tam vlijeme hotovy kvasek, pridame cukr, vejce, maslo-prohrate, vanilku a trochu…
Ve větší míse smícháme všechny sypké ingredience, promícháme a přidáme tekuté a mrkev.Vejce nahrazuji Vajajitem. Popravdě si myslím, že by se nic nestalo, kdyby ve směsi…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) V mixéru rozmixujeme máslo a cukr. Pak přidáme pudinkový prášek, vejce a extrakt -> zamícháme. 3) Do jiné mísy si dáme mouku, sodu…
Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpálené směsi oleje a másla. Podlijeme vínem, necháme ho zprudka vyvařit, přidáme vývar,…
Droždie rozpustíme vo vode, necháme odstáť, potom s ostatnými surovinami, okrem slnečnice, vymiesime cesto. Na konci miesenia vmiešame slnečnicu.Necháme v teple vykysnúť…
Vločky zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Mezitím nastrouháme brambor na hrubo a sýr na jemno. Salám a cibuli nakrájíme na malé kousky. Smícháme vločky se všemi…
Studené máslo nakrájejte na kostičky a zpracujte se žloutky, moučkovým cukrem, moukou a solí. Těsto nechte 2 hodiny v chladu odpočinout. Mezitím oloupejte jablka,…
Do pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké, zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto prohněteme, rozkrájíme na kusy a uděláme bochánky, které necháme na plechu…
Zrna rozemeleme v mixéru nebo tradičně na kameni. Přesejeme a co nám zbude v sítu opět rozemeleme a takto postupujeme stále dokola, dokud nám v sítu nic nezbude. …
Sýr nakrájíme na kostičky (16 ks). Vždy ze dvou plátků mortadely uděláme překládáním pásky (4 ks).Na špejle napichujeme střídavě salám a sýr (děláme takového hada, viz.…
Těsto - plech vymažeme máslem a hrubou moukou (popř. použijeme pečící papír) - oddělíme žloutky od bílků a připravíme sníh - mouku, žloutky, čaj Matcha a cukr dobře…
Lněné semínko rozmíchám ve 2 PL vody a nechám chvíli odstát. Ohřeji mléko, přiliji k němu olej, aby bylo všechno tekuté příjemně teplé. Droždí smíchám s moukou. Všechny…
Všechny ingredience smícháme, utvoříme kuličky, poklademe na pečící papír a vidličkou trochu zmáčkneme, aby vznikl jakoby "knoflík".Dáme péct do zlatova, při 170°C asi…
Hrnkové ananasové řezy s tvarohovou náplní jsou úžasně vláčné a jemné díky ananasové šťávě v korpusu a náplni z tvarohu a másla
Odhalte sílu manga: Proč chutná trochu jako mrkev a jak v obchodě poznat, že je zralé?
Melta nejen ke snídani: Zdravá náhražka kávy se nemusí sladit, nejlépe chutná tradičně připravená a hotová je za chvíli