Polévka z polníčku
Recept ještě nebyl hodnocenAčkoliv polníček přidáváme nejčastěji do různých salátů, můžeme ho použít také pro přípravu velmi dobré polévky. Jednoduchou polévku krátce povaříme, zjemníme smetanou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ačkoliv polníček přidáváme nejčastěji do různých salátů, můžeme ho použít také pro přípravu velmi dobré polévky. Jednoduchou polévku krátce povaříme, zjemníme smetanou a…
Variace na slané francouzské sýrové koláče připravená z křehkého těsta, bryndzy a medvědího česneku. Naprosto úžasná jarní kombinace, kterou by bylo škoda nevyzkoušet v…
Koláč plný ovoce. Snadný, dobrý a bez kynutí. Sladké nakrájené řezy, sypané máslovou drobenkou, budou ozdobou nejen nedělního stolu. Uděláte radost nejen rodině, ale i…
Listy ředkviček nevyhazujte, obsahují totiž spoustu prospěšných látek a mají zajímavou chuť. Využijeme je do salátů, do pesta, nebo z nich můžeme uvařit tuto jednoduchou…
Hlíva ústřičná je doslova královnou mezi houbami a nabízí pro naše tělo spoustu různých benefitů. Pokud máte rádi pikantnější pokrmy a nevíte jak hlívu zpracovat,…
Rebarbora je sezonní záležitost a je potřeba si ji pořádně užít. Je báječná v klasickém koláči na plech, ale můžete ji pro slavnostní příležitost vyzkoušet i v tomto…
Tipů na bleskové večeře není nikdy dost. Bramborové noky (gnocchi) koupíte hotové v každém obchodě, ale domácí je domácí... Během chvilky k nim snadno vyčarujete…
Pažitkovou omáčku můžeme beze strachu nabídnout i menším dětem, které teprve začínají ochutnávat první příkrmy. Nesmíte jí samozřejmě překořenit. To ale ani nebude třeba…
Tento lehký jahodový dort se skvěle hodí pro letní oslavy. Měkký korpus se zapečenými jahodami potřeme džemem, který provoníme ovocným likérem. Celý dort ozdobíme…
Tento koláč je ideální pro milovníky čokolády, kteří ocení kontrast mezi sladkým a kyselým. Tvaroh dodává koláči krémovost a lehkost, zatímco angrešt přináší osvěžující…
Tento tradiční koláč se vyznačuje nadýchaným kynutým těstem, které je pokryto šťavnatými plody rybízu a angreštu a navíc zasypáno sladkou drobenkou. Kyselost rybízu a…
Tato bábovka je nadýchaná, jemná a plná šťavnatých třešní, které jí dodávají nejen vynikající chuť, ale je krásná i na pohled. Ideální pro rodinné snídaně, odpolední…
Kynuté těsto, ovocná náplň a drobenka. Takhle má vzpomínky na léto u prarodičů uloženo asi spousta z nás. Přeneste si tuto atmosféru také k sobě domů a upečte tyto…
Tento koláč přináší spoustu lahodných chutí. Připravíme ho z vláčného tvarohového těsta, potřeme tvarohovou náplní, přidáme čerstvé meruňky a červený rybíz a vše…
Tento koláč přináší spoustu lahodných chutí. Připravíme ho z vláčného tvarohového těsta, potřeme tvarohovou náplní, přidáme čerstvé meruňky a červený rybíz a vše…
Plněné kynuté rohlíky jsou skvělou svačinou, nebo večeří. Náplň můžete přizpůsobit zásobám v chladničce, ozdobné skládání těsta je pak hezké i na pohled. Ale hlavně -…
Sladké a aromatické mirabelky se skvěle hodí do dortů i koláčů. Podusíme je s trochou skořice a pudinkovou směsí, naneseme na korpus a upečeme. Na dortík naneseme…
Vepřová plec se žampiony a paprikou je lahodné a syté jídlo, které kombinuje šťavnaté kousky vepřového masa s jemnými žampiony a sladkými paprikami. Tento pokrm je…
Kakaovo-čokoládové sušenky jsou ideální volbou pro všechny milovníky čokolády a sladkého pečiva. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu, takže si můžete vychutnat…
Tento výborný koláč připravíme z vláčného těsta ochuceného mákem. Na těsto poklademe plátky hrušek a vše zasypeme drobenkou ze sušenek a máku, provoněnou skořicí. Po…
Brownies je dokonalý moučník plný čokolády. Ozvláštnit jej můžeme třeba ořechy a švestkami, jako je tomu v tomto případě. Se špetkou perníkového koření provoní nejen…
Brownies je dokonalý moučník plný čokolády. Ozvláštnit jej můžeme třeba ořechy a švestkami, jako je tomu v tomto případě. Se špetkou perníkového koření provoní nejen…
Jelení maso je známé nezaměnitelnou lahodnou chutí. Podáváme ho v zajímavé kombinaci se slaným závinem s bramborovo-houbovou náplní a dušenou hruškou plněnou zavařenými…
Jídelní rozmary slavných: Helena Růžičková milovala česnek a pekla vynikající kuře v majonéze pod peřinkou ze slaniny
Jak na pravého houbového kubu? Nejlepší je ze sušených modráků, které dodají černou barvu, a důležitá je správná velikost krup
Retro okénko: Jak se pila káva za socialismu? Českého „turka“ z kávové směsi Standard za 8 Kčs měli rádi skoro všichni