Jednoduchý lehký dort
Recept ještě nebyl hodnocenTyto lahodné zákusky jsou nejčastěji připravované z čerstvého ovoce, např. v jahodové sezoně. Je ale možné si je dopřávat celoročně z kompotovaného ovoce, např. s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto lahodné zákusky jsou nejčastěji připravované z čerstvého ovoce, např. v jahodové sezoně. Je ale možné si je dopřávat celoročně z kompotovaného ovoce, např. s…
Domácí pečivo ze špaldové mouky je dobrota, kterou si můžete zlepšit den. Voňavý a křupavý rohlík bude chutnat k polévkám, salátům, uzeninám či sýrům. Nebo si ho…
Dobrý recept na švestkový koláč je skutečným rodinným pokladem. Zde vám nabízíme variantu koláče z tvarohového těsta bohatě sypanou mákem na sladkých švestkách.
Linecký mřížkový koláč je nejen velmi chutný, ale také krásně vypadá. Je ideálním moučníkem pro návštěvy. V tomto receptu je koláč plněný tvarohovou náplní, kterou zdobí…
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku.…
Vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme vejce, jedno po druhém, nedáváme najednou. Vyšleháme do krémové konzistence. Přisypeme prosátou mouku společně s kypřícím…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru.Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky.Přidáme bílé části cibulek, prolisované…
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…
Ozdobený beránek v čele slavnostního stolu je tradicí našich Velikonoc. Tradičně se peče na Bílou sobotu. Důležité je formu dobře vymazat, do všech záhybů, a vysypat…
Přivítejte jaro krásným velikonočním dortem z mrkvového těsta ochuceného mandlemi, rumem a skořicí. Dort ozdobíte šlehačkou nebo citronovou polevou a velikonočními…
Beránek nesmí na Velikonoce jako tradiční symbol chybět. Vyzkoušejte tuto verzi s vlašskými ořechy a hořkou čokoládou. Beránka navíc provoní trochu rumu. Beránek s…
Vyzkoušejte letos velikonočního beránka připravit trochu netradičně. Do těsta stačí přidat nastrouhanou mrkev, zakysanou smetanu a nasekané mandle a provonět ho…
Tradičním symbolem českých Velikonoc je sladký beránek. Krásného beránka můžeme připravit například z těsta, do kterého přidáme vysokoprocentní smetanu. Beránka po…
Výborného nadýchaného beránka nazdobíme po upečení sněhem z bílků a cukru, který připravíme ve vodní lázni. Celé tělo beránka ozdobíme kudrnkami a obličej vytvoříme z…
Velikonočního beránka můžeme připravit mnoha různými způsoby. Vyzkoušejte tohoto nadýchaného ořechového beránka upečeného z piškotového těsta. Po upečení ho ozdobíte…
Bezlepkový beránek který je jednoduchý na přípravu, připravený ze surovin které seženete i v běžném městském obchodě. Můžete si ho upéct ve světlé variantě, nebo část…
K přicházejícím svátkům jara patří také čerstvé bylinky. Slaný koláč se sýrovou náplní, uzeným masem a slaninou, je plný libečku a petrželky. Nezbývá jen, než se s chutí…
Ve zdravější verzi si můžeme snadno upéct i tradiční sváteční pečivo. Příkladem může jít tento velikonoční beránek. Použijeme na něj do základu celozrnnou a špaldovou…
Vychutnejte si dokonalou kombinaci křehkého beránka s lahodným krémem. Hořká poleva na povrchu ubere na sladkosti a krém těsto zjemní. Beránek se tak stane ozdobou…
Upečte tuto rychlou a chutnou buchtu k nedělní kávě. Kyselou chuť rebarbory skvěle doplňuje sladká drobenka, kterou je buchta bohatě posypána. Místo rebarbory můžete…
Tuto lahodnou krémovou jarní polévku si jistě oblíbíte. Delikátní medvědí česnek dodá polévce skvělou chuť i barvu, smetana ji zjemní a hrst nastrouhané oranžové mrkve…
Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v…
Tato polévka je jednoduchá a chutná skvěle. Připravíme ji z nastrouhané mrkve a brambor, které povaříme ve vývaru. Na závěr stačí zahustit jíškou, dochutit bylinkami a…
Tyto výborné řezy můžeme podávat například jako nedělní dezert. Jemné kakaové těsto polité vanilkovým pudinkem upečeme, po vychladnutí potřeme skvělým smetanovým krémem…