Třešňová bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenTato bábovka je nadýchaná, jemná a plná šťavnatých třešní, které jí dodávají nejen vynikající chuť, ale je krásná i na pohled. Ideální pro rodinné snídaně, odpolední…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato bábovka je nadýchaná, jemná a plná šťavnatých třešní, které jí dodávají nejen vynikající chuť, ale je krásná i na pohled. Ideální pro rodinné snídaně, odpolední…
Ovocný koláč z jogurtového těsta je svěží a lehký dezert, který si zamilujete pro jeho jednoduchou přípravu a lahodnou chuť. Tento koláč kombinuje jemné jogurtové těsto…
Nadýchané a vláčné máslové těsto se směsí šťavnatého čerstvého ovoce chutná výborně. Jak už to u bublaniny bývá, příprava je snadná a rychlá. Podávat ji můžeme…
Tento koláč vás okouzlí svou bohatou chutí, kde se snoubí jemná tvarohová náplň s krémovou šlehačkou, šťavnatými třešněmi a lehkým nádechem vaječného koňaku. Je ideální…
Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očistěná pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, podlijeme a necháme dusit.Když…
Kynuté těsto, ovocná náplň a drobenka. Takhle má vzpomínky na léto u prarodičů uloženo asi spousta z nás. Přeneste si tuto atmosféru také k sobě domů a upečte tyto…
Klasická bábovka bude chutnat ještě lépe, když ji ochutíme čerstvým rybízem. Kuličky červeného rybízu, ukryté v dobrém vláčném těstě, při ochutnání příjemně překvapí…
Očistěte a opláchněte játra a nakrájejte na kousky. Máslo rozpusťte na pánvi a opečte játra obalená v mouce. Krátce smažte z každé strany a poté vyjměte na talíř.Na…
Příprava tohoto koláče je velmi jednoduchá. Základem je křehké těsto s tvarohovou nádivkou, kterou poklademe meruňkami a posypeme drobenkou. Spojení sladkých a…
Nenáročné masové rolky mohou být minutkovým obědem všedního dne. Zejména, pokud použijeme kuřecí maso, kterého příprava je snadná a rychlá. Do masa pak stačí zabalit sýr…
Tyto zelňáky, jsou lahodnou a zdravou alternativou tradičních českých placek. Tyto placky jsou vyrobené z kysaného zelí a bezlepkové mouky, což je činí ideální volbou…
Letní ovoce skvěle chutná jak čerstvé, tak i třeba jako součást lahodného moučníku. Lité jogurtové těsto doplníme kousky ovoce, které máme zrovna po ruce. Punc…
Bublanina je ideální způsob, jak zpracovat čerstvé ovoce. Připravíme ji snadno a během chvilky. V této bublanině použijeme netradiční kombinaci sladkých fíků a…
Použití jogurtu nám zaručí, že těsto tohoto koláče bude naprosto vláčné a jemné. Povrch koláče doplníme svěžími meruňkami a sladkým tvarohem. Chutě nakonec doladí…
Vošouchy jsou v krajovém nářečí nám všem dobře známé a velmi oblíbené bramboráky. Podle tohoto receptu připravíte veganské bramboráky s cuketou, ve kterých budete marně…
Záviny z listového těsta jsou skvělé, díky jejich jednoduché a rychlé přípravě. Tento závin naplníme jemnou tvarohovou náplní a svěžím šťavnatým rybízem. Sladkokyselou…
Milovníci krémových polévek zbystřete, tato polévka je pro vás jako stvořená. Jemný smetanový krém z kedluben na talíři perfektně doplní restovaná krůtí játra společně s…
Kynuté koláče jsou oblíbenou klasikou, kterou máme rádi už od dětství - měkké těsto, dobrá sladká náplň a křupavá drobenka. V létě navíc můžeme jako náplň použít čerstvé…
Při pěstování cukety se často stává, že je úroda tak veliká, že je náročné ji zpracovat. Pak přichází čas na sladké recepty z cukety. Díky cuketě budou moučníky jemnější…
Švestkový točený koláč je mistrovským dílem, které potěší jak oko, tak i chuťové pohárky. Základem koláče je nadýchané kynuté těsto, které naplníme makovou náplní a…
Broskve jsou velmi šťavnaté a díky tomu chutnají v moučníku opravdu skvěle. Jejich chuť ještě doplníme rozehřátým medem. Tento lahodný a osvěžující koláč si můžeme…
Drobné dortíky se hodí na oslavy i posezení s přáteli. Připravíme je z vláčného těsta, ochuceného bílou čokoládou, a naplníme švestkovou směsí, která voní rumem a…
Tento lahodný koláč připravíme z nadýchaného čokoládového těsta ochuceného oříšky, do kterého poklademe šťavnaté hrušky. Koláč navíc posypeme mandlovými lupínky, které…
Vohrnoušky jsou vskutku netradičním a zajímavým názvem pro moučníky. Co se pod ním tedy skrývá? Jsou to kynuté buchtičky plněné pudingem, které zdobí také půlky svěžích…
Marocký zaalouk je skvělý teplý i studený: Na jeho přípravu stačí jen lilek a rajčata, pikantní chuť a vůni Orientu zajistí správné koření
Jarní úklid volá! Vyčistěte troubu, mikrovlnku i zanesené hrnce bez chemie a skoro zadarmo
Karbanátky ze strouhané cukety a mletého měkkého salámu jsou vláčné a šťavnaté a lehce je zvládne i začátečník