Sedlácká bída
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduché recepty z pár surovin nikdy nezklamou. Obzvlášť, pokud se jedná o klasické a poctivé recepty našich babiček. Pár brambor, hrst těstovin, výborné zelí a chutné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 402 kJ / 335 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 0,60 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduché recepty z pár surovin nikdy nezklamou. Obzvlášť, pokud se jedná o klasické a poctivé recepty našich babiček. Pár brambor, hrst těstovin, výborné zelí a chutné…
Klasicky upečené kuře je doplněno směsí jater a žampionů. To činí pokrm nejen chuťově velmi zajímavým, ale i na pohled porci zvětšuje. Tato směs pak dodává jinak suchému…
Mleté maso velmi často zapékáme se smetanou a různým kořením. Šetříme tím čas a navíc máme jistotu, že pokrm nebude vysušený, bude šťavnatý a velikost porce si nabere…
Rychlý sladký pokrm uvaříte během pouhé půl hodiny. Nudle s osmaženou strouhankou jsou snadné a na jejich přípravu nepotřebujete žádné speciální suroviny. Tento prostý…
Z větší části tuku a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, zalijeme vývarem (vodou), přidáme pepř a sůl, prošleháme a provaříme, před koncem varu přidáme mléko. Během…
Nudle s tvarohem jsou sladkým jídlem našeho dětství. Použijte tvrdý tvaroh a nešetřete rozpuštěným máslem, právě to totiž dodá lahodnou chuť. Pak zbývá už jen pocukrovat…
Rychlé, lehké a neodolatelně lahodné! Těstoviny s krevetami v krémové omáčce, potěší každého milovníka mořských plodů. Připravte dokonalý oběd či večeři během pár minut…
Dáme uvařit nudle podle návodu (Lidl cca 3 minuty) Slijeme a necháme stranou.Na pánvičce rozehřejeme olej, na něj vhodíme provonět česnek na plátky, po chvilce vložíme…
Nudle uvaříme ve slané vodě podle návodu. Hotové scedíme a necháme okapat.Rozpustíme máslo a krupici opečeme dozlatova. Musíme pořád míchat, aby se nespálila.Když je…
Těstoviny jsou vděčná kuchyňská surovina. Pokud máme nějaké vhodné komponenty ještě i ve spíži nebo ledničce, můžeme připravit večeři během půl hodiny k naprosté…
Sametově jemná smetanová omáčka s hříbky, čerstvě přinesenými z procházky v lese, je lehce dochucená bílým vínem. Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a před…
Nudle uvaříme(domácí 6 min),uzené maso také uvaříme,po vychladnutí nakrájíme na kousky.Brokolici rozebereme na růžičky a spolu s celerem,nakrájeným na kousky také…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus, poté je scedíme a necháme okapat. Můžeme je malinko pokapat olejem a promíchat, aby se neslepily.Houby očistíme a nakrájíme na…
Na jemně pokrájeném špeku (pokud chceme pokrm bezmasý, tak na oleji) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova.K ní pak přidáme na plátky pokrájené žampiony,…
Kantonské nudle jsou jedny z nejpopulárnějších filipínských nudlí. Skvěle se hodí ke všem wokovým jídlům s masem, zeleninou i mořskými plody. V tomto receptu jsou…
Nejdříve dáme vařit nudle do vroucí osolené vody. Makrelu zbavíme kůže a kostí. Na oleji orestujeme protlak, česnek a kapary. Přidáme chilli omáčku, osolíme a opepříme.…
Široké nudle s kuřecím masem a osvědčenou směsí čerstvého špenátu, smetany a česneku jsou tak dobré, že do druhého dne dozajista nic nezbyde. Malou změnu docílíte…
1)Zapneme si troubu na 200st. a nachystáme hrnec na vaření nudlí a zatímco se bude dusit omáčka, uvaříme v osolené vodě široké nudle – uvařit, aby byly spíš tvrdší. 2…
Snad všemi oblíbené nudle se dají připravit na mnoho způsobů. Například se zelím, anglickou slaninou, cibulí a zakysanou smetanou. Jednoduchý pokrm z několika běžně…
V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme očištěné a pokrájené houby, mírně osolíme, posypeme kmínem a krátce podusíme. Přidáme mouku, osmahneme, přisypeme obě papriky,…
Těstoviny s vyškvařenou uzenou slaninou, hrudkovitým tvarohem a zakysanou mají maďarské kořeny a často se vařívají také na Slovensku. Nejlépe toto jídlo chutná z čerstvě…
Na pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla, přidáme jemně pokrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. Na menší pánvičce rozehřejem druhou lžíci másla, přisypeme strouhanku a…
Příprava: Vezmi kuthan neboli pekáč a vraž do něj ten bok, osol a okmínuj, jestli chceš, přidej také nakrájenou cibulku a česnek : to mimo plán, a všechno podlij…
Skelety dáme pozvolna vařit s kořením a solí, asi tak tu hodinku i více.Pokud použijeme čerstvou kořenovou zeleninu, tak přidáme v polovině vaření a můžeme taky 1 malou…