Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ocet - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Sladkokyselý sterilovaný květák

Sladkokyselý sterilovaný květák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Urodilo se vám hodně květáku? Zkuste připravit sterilovaný květák. Je to jednoduché, očistěný květák zalijete připraveným nálevem a sterilujete. V zimě jej můžete použít…

1974andrea

55 min

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Připravit perfektní povidla je někdy věda. S naším receptem to ovšem hravě zvládnete. Příprava je sice časově náročná, ale výsledkem jsou dokonalé hustá a lahodná…

Beetty

330 min

Závin ze šlehačkového těsta

Závin ze šlehačkového těsta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Společně s podzimem přichází i sklizeň jablek, ze kterých můžete připravit závin z dokonalého šlehačkového těsta, potřený rumem a máslem. Zmizí ze stolu tak rychle, že…

ivulinka

50 min

Domácí steakové hranolky

Domácí steakové hranolky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Hranolky jsou oblíbenou přílohou napříč celým světem. Výhodou je, že je můžeme snadno připravit i doma. Brambory ze záhonu stačí nakrájet na tradiční tvary a po…

mika59

170 min

Bílá lišková

Bílá lišková

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Bílá lišková polévka je jemná a krémová delikatesa, která spojuje bohatou chuť smetany s výrazným aroma lišek. Lišky, které jsou základní ingrediencí tohoto pokrmu,…

hekute

40 min

Zelí z dýně

Zelí z dýně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Klasické dušené hlávkové či kysané zelí nebo zelí z cukety asi znáte, ale už jste ochutnali zelí z dýně? Určitě vyzkoušejte, je to opravdová dobrota, snadná a rychlá na…

JanaB1

40 min

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Hledáte využití pro přebytek jablek? Pokud připravíte pochoutku pocházející z indické kuchyně, jablečné čatní, určitě nešlápnete vedle. Získáte tak skvělý doplněk ke…

LucieV

90 min

Podzimní čalamáda

Podzimní čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

V naší kuchyni jsou různé čalamády velmi oblíbené. Do sklenic můžeme naskládat, co nám zrovna na poslední chvíli dozrálo, než budeme zahradu připravovat na zimu.…

poslirecept

60 min

Švestkové čatní

Švestkové čatní

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hustá omáčka zvaná čatní má svůj původ v Indii. Švestkové čatní je díky zázvoru lehce pikantní a dodá pokrmům zajímavou chuť. Hodí se k jakémukoliv druhu masa nebo k…

tejaja

75 min

Poctivá kulajda s liškami

Poctivá kulajda s liškami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Poctivá kulajda s liškami je tradiční česká polévka, která v sobě spojuje jemnou smetanovou chuť s výrazným aroma čerstvých hub. Tradiční kombinace smetany, kopru a…

Aronoele

50 min

Jablečný závin III.

Jablečný závin III.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejčastěji se k výrobě jablečného závinu používá kupované listové těsto. Jablečný závin z domácího taženého těsta je ovšem úplně jiná třída. Křehounké tažené těsto a…

Taky pivní štrúdl

Taky pivní štrúdl

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejenom kynuté nebo listové těsto je možné použít na štrúdl. Přidáte-li do těsta pivo, bude kypřejší, jemnější a bude mít křupavou kůrku. Plnit můžete jablky, švestkami,…

Vaclav Fronek

55 min

Šťavnaté jablečné řezy

Šťavnaté jablečné řezy

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jablkové řezy v této podobě neodmítne nikdo! Pudink lze použít i s jinou příchutí - ananasový, banánový, kokosový. Taky můžete do jablek přidat rozinky, ořechy, či…

Merylas

75 min

Štrúdl

Štrúdl

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pokud chcete, aby se těsto na závin krásně vyvalovalo, přidejte do něj lžíci octa, tak jako v tomto receptu. Závin můžete naplnit třeba strouhanými jablky, plátky hrušek…

Závin z tvarohového těsta

Závin z tvarohového těsta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tento závin je dlouho vláčný díky tvarohu obsaženému v těstě. Z tohoto množství těsta můžete vytvořit 2-3 záviny a každý naplnit jinou nádivkou. Pokud vám část náplně…

lenka-m

80 min

Sterilované cuketové zelí

Sterilované cuketové zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Velkou úrodu i lehce přerostlých cuket hravě zpracujete pomocí tohoto receptu na sterilované cuketové zelí. Zavařte cukety do sklenic a v zimě pak už stačí jen sáhnout…

Bibinka

40 min

1 99 100 101