Klasická koprová omáčka s vejcem
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci na lžíci oleje rozpustíme máslo, zaprášíme škrobem (můžeme použít místo něho třeba hladkou mouku) a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci na lžíci oleje rozpustíme máslo, zaprášíme škrobem (můžeme použít místo něho třeba hladkou mouku) a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého…
Brambory umyjeme a dáme vařit, cibuli a okurky nakrájíme na drobno, celer a mrkev očistíme, mrkev podél rozkrojíme, celer nakrájíme na plátky a vejce uvaříme na tvrdo…
Den předem svaříme šlehačky s čokoládou a máslem, při chladnutí občas zamícháme a dáme chladit do lednice. Bílky vyšlehat dopevna, cukr smícháme s vanilkovým cukrem a…
Sekanou připravíme den předem (stačí od večera do rána). Namleté maso okořeníme steakovým kořením nebo pepř a sůl dle chuti, přidáme solamyl a mléko. Zašleháme ručním…
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl,…
Postup přípravy receptu: Ze všech surovin uhněteme těsto, pak přidáme semínka a necháme vykynout. Z těsta tvarujeme 2 bochníčky a na plechu vyloženém pečícím papírem a…
Směs mas nameleme do misky (nebo použijeme koupené mleté), přilijeme studenou vodu a dobře promícháme. Podle chuti přidáme koření, 1-2 špetky od každého, a sůl. Nakonec…
Z výše uvedených surovin zpracujeme těsto, necháme ho odležet. Pak ho rozdělíme na dva díly a rozválíme.První plát rozváleného těsta dáme na plech s pečícím papírem. Na…
3/4 litru mléka se dá vařit, do 1/4 litru mléka se dá 4 až 5 lžic hrubé mouky a 2 žloutky, vše promíchat (například metličkou či vidličkou v misce).Zvlášť do menšího…
Ve vývaru 1 minutu provaříme kopr a poté přidáme vařené brambory. Smetanou naředíme na námi požadovanou hustotu a slabým varem vaříme 2 minuty.Podle potřeby dochutíme a…
Celá kuřecí prsa osolíme, opepříme, ze všech stran důkladně orestujeme na rozehřátém oleji a dáme bokem.Na výpeku zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme stejně…
Zelí nakrouháme a spaříme v hrnci vroucí vodou. Necháme 5 minut pod pokličkou a slijeme.Slaninu nakrájíme na kostičky a vypečeme z ní na suché pánvi tuk. Přidáme…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, kopr, petrželku a nakrájené okurky.Přilijeme vodu se zeleninovým bujónem, necháme vařit, dokud okurky nezměknou.Přidáme tavený…
Není nad to, když si můžeme přebytky ze své zahrádky uchovat ve spíži na zimu. Naložené fazolky mají totiž široké možnosti použití například do polévek, omáček nebo jako…
Pokud vám letošní rok přinesl velkou úrodu hrušek, vyzkoušejte upéct tato hrušková povidla. Hrušky stačí umlít, okořenit, nechat péct a pak už můžete plnit do skleniček.…
Upečte tuto klasickou dobrotu, kterou známe z cukráren. Výborné křupavé trubičky z máslového těsta plněné nadýchaným sněhovým krémem ozdobí váš sváteční stůl a potěší…
Salát z vařené zeleniny a majonézy nastavíme kaší uvařenou z mléka a mouky. Díky tomu je salátu více, aniž bychom museli přidat větší množství majonézy, a tím udělat…
Na první kousnutí křupavá, uvnitř však vláčná a plná cukrové náplně. Řeč je o božských kremrolích. Podle našeho receptu si je můžete snadno upéct i doma. Tukové těsto se…
Snad každá rodina si hýčká svůj jedinečný recept na polévku z kysaného zelí. Ať již "červená", nebo "bílá". S bramborami nebo bez. S uzeným masem nebo s klobáskou -…
Uzené uvaříme v mírně osolené vodě a asi čtvrt litru vývaru uschováme.Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na oleji a másle. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a…
Tento lehký bramborový salát můžeme použít jako přílohu nebo podávat jen tak s pečivem. Díky ředkvičkám, jarní cibulce a pažitce je svěží. Jako zálivku použijeme pouze…
Je skvělé mít bohatou úrodu ovoce, ale také je dobré jej stíhat zpracovávat. Skvělou možností je tak jeho usušení. Ovoce si zachová svoje vitamíny a máte vždy po ruce…
Název “Kozí brada” má tato zelňačka z čerstvého zelí. Tato polévka pochází pravděpodobně ze severní části Moravy a hlavně ze Slezska a Lašska. Zajímavá je nejen tvarem…