Tykvový prívarok
Recept ještě nebyl hodnocenSlovenský dýňový prívarok je obdobou naší dušené mrkve a skvěle se pojí s klobáskami na cibulce, volskými oky či vařeným masem. Jako přílohu můžete použít vařené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slovenský dýňový prívarok je obdobou naší dušené mrkve a skvěle se pojí s klobáskami na cibulce, volskými oky či vařeným masem. Jako přílohu můžete použít vařené…
Zeleninové saláty jsou skvělou přílohou a zdrojem zdraví a vitamínů. Zejména pak v chladnějších dnech. V zimě si pak pravidelně můžete připravovat tento křupavý salát ze…
Perníčky neodmyslitelně patří k Vánocům. Udělejte si těsto několik dní dopředu, nechte ho odležet a pak s pomocí omladiny vykrajujte různé tvary, které budete po upečení…
Lahodná restovaná kuřecí prsa s krátce podušenou hruškou, kešu a červenou řepou vás ohromí. Neobyčejná kombinace chutí dělá z jídla opravdový gurmánský zážitek a pokrm…
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, uděláme světlou jíšku a přilijeme cca 500 ml vody. Prošleháme, osolíme, přivedeme k varu, vložíme očistěné lišky, ochutíme…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Ananasová omáčka: Ananas pokrájíme na menší kousky, vložíme do hrnečku s částí kompotové šťávy naředěné vodou a přivedeme k varu, povaříme doměkka, necháme částečně…
Ananasová omáčka: Ananas pokrájíme na menší kousky, vložíme do hrnečku s částí kompotové šťávy naředěné vodou a přivedeme k varu, povaříme doměkka, necháme částečně…
Vyloupané švestky na robotu rozsekáme, dáme do širšího hrnce, přidáme ocet a cukr, promícháme a necháme 24 hodin stát v chladnu. Pak dáme do trouby na spodní mřížku a…
Nejprve připravíme marinádu na maso, vyšleháme sójovku s medem a octem, rozdrtíme česnek a nastrouháme najemno zázvor, přisypeme chilli. Maso zlehka osolíme, naložíme…
Na oleji orestujeme maso nakrájené na menší kousky, osolíme a posypeme bylinkovým kořením, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.Pak přidáme větší plátek másla,…
Syrové celery oloupeme, nastrouháme do salátové mísy a pokapeme olejem. Asi za hodinu přidáme tenké plátky vajec, odpeckované olivy a hořčici zředěnou octem. Osolíme,…
Zeleninu nakrájíme na drobné kousky a nudle uvaříme podle návodu. Na čínské pánvi rozpálíme olej přidáme ocet a cukr. Vytvoří se karamel, do kterého přidáme na proužky…
Mouky smícháme s kořením. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, ocet a kvásek a nalijeme na moučnou směs. Vypracujeme tužší těsto, během kynutí ho 1-2x "přetužíme". Pak…
dort: 1. Troubu předehřejeme na 180°C a 2 dortové formy vel. 20 cm lehce vymažeme a vysypeme moukou. 2. V větší míse nebo v míse kuchyňského robotu smícháme olej,…
Kapustu nastrúhame najemno,pridáme nastrúhaný eidam,pokrájanú cibuľu,šunku a nadrobno nakrájané paradajky. Osolíme, necháme odstáť. V miske vymiešame tatársku omáčku so…
Zeleninu pokrájíme, přidáme ostatní suroviny a vše rozdusíme. Pomixujeme ponorným mixérem a ještě hodinu, za stálého míchání, vaříme a odpařujeme. Pak naplníme do…
Dáme vařit hříbky do osolené vody a s bobkovým listem. Až jsou hříbky měkké, přidáme mléko s moukou a za stálého míchání vaříme cca 15 minut. Rozkvedláme do polévky…
Měkký salám oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Sterilované okurky a cibule nakrájíme na drobno. V kastrolku smícháme rajčatový protlak ( kečup, olej, ocet, cukr…
Maso osolíme z obou stran.Do hrnce s rozpáleným máslem si necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky.Pak přidáme maso a necháme zatáhnout. K tomu všemu přidáme…
Vepřová kolena dobře očistíme, opláchneme a dáme vařit do odpovídající nádoby. Zalijeme celé vodou a přidáme jednu cibuli i se slupkou, nové koření, sůl a bobkové listy.…
Na rozpáleném oleji opečeme slaninové proužky, cibuli nadrobno a mouku. Přidáme česnek nahrubo nasekaný, na kolečka nakrájenou česnekovou klobásu a na kostičky pikantní…
Do pomalého hrnce dáme nadrobno pokrájenou cibuli, na ní položíme uzené maso vcelku, nejprve do něho zapícháme několik hřebíčků, ostatní dáme volně.Zalijeme pivem,…
Usmažíme světlou cibulovou jíšku, přilijeme trochu studeného uzeného vývaru a rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Pak přidáme na hranolky nakrájené kedlubny, osolíme…
5 skvělých tipů na letní snídaně do 15 minut: Ovesná kaše do skleničky, smothie bowl nebo vejce se špenátem jsou teď hit
Coco Chanel věřila, že víno a kaviár ji udrží věčně mladou. Ujížděla na horké čokoládě a občas si dala francouzskou cibulovou polévku
Jak upéct kuře v troubě, aby chutnalo jako z grilu? Tajemstvím je pomalé pečení v pekáči s mřížkou, typickou chuť dodá směs koření