Tatarská omáčka se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenDo vyšší nádoby vyklepneme vejce, vložíme ponorný mixér, nalijeme asi 1,5 dl oleje, začneme mixovat a velice pomalu táhneme mixér nahoru. Téměř okamžitě máme hotovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do vyšší nádoby vyklepneme vejce, vložíme ponorný mixér, nalijeme asi 1,5 dl oleje, začneme mixovat a velice pomalu táhneme mixér nahoru. Téměř okamžitě máme hotovou…
Dáme vařit řepu do osolené vody se lžící octa. Vaříme cca 50 minut doměkka.Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do marinády z vinného octa,…
Do menšího hrnku si dáme vařit vodu spolu s octem, když vaří, lžící v ní uděláme „vír“ a opatrně do ní vlijeme vejce (vždy si je raději opatrně vyklepnu do hrnečku).…
Okurku nakrájíme na cca 0,5 - 1 cm kolečka. Cibuli nakrájíme na proužky. Svaříme vodu, cukr, sůl, ocet a koření.Do teplého nálevu přidáme cibuli a okurky tím zalijeme.…
K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 6 dílů a z každého uděláme…
Kachní stehna nebo prsa okořeníme dle chutí a naložíme přes noc do černého piva. Poté je dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dvě hodiny.Mezitím připravíme…
Červenou cibuli jsem marinoval v octu po dobu 30 minut. Okurku jsem překrojil podélně a nakrájel na půlkolečka. Salát překrojil na půl a potom na tenké proužky. Pečené…
Listy mangoldu natrháme, tofu a uhorku narežeme na kocky, paradajky na mesiačiky, olivy na polovice. Všetko jemne premiešame. Ocot prešľaháme s olejom a soľou a…
Připravíme si nálev a necháme ho zchladnout. Růžičky brokolice spaříme vařící vodou a po 2minutách přemístíme do nádoby se studenou vodou, pro zachování svěží barvy.…
Změklé máslo rozšleháme, přidáme cukr a šleháme další cca 3 minuty. Pak po jednom zašleháme celá vejce a vanilkový extrakt.V podmáslí rozmícháme barvu. Nakonec…
Uhorky umyjeme, prekrájame pozdĺžne, potom priečne (z jednej máme 8 menších kúskov, úplne malé len po dĺžke).Dáme do misy, pridáme ostatné suroviny, premiešame,…
Svaříme nálev, očistíme papriky.Očištěné půlky paprik můžeme do sklenic naskládat celé nebo je nakrájet na řezy. Zalijeme nálevem, do každé sklenice přidáme 2 lžičky…
Špargľu (chřest) obvaríme do chrumkava buď v troške vody alebo v pare. Potom ju nakrájame na menšie kúsky a necháme vychladnúť.Listy šalátu rozložíme na tanier a na ne…
Kuřecí prsa jsem naložil den předem. Potřel jsem je harissou, pepřem, a polil slunečnicovým olejem. Uložil jsem do lednice. Brambory uvaříme ve vodě, přidáme kmín a…
Několik hub si odložíme stranou a zbytek nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpustíme máslo, vhodíme na něj cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme nakrájené…
Cuketu podélně nastrouháme (nejlépe škrabkou na brambory), posypeme solí a necháme odpočinout.Do kastrůlku dáme vodu, ocet, sůl, cukr a koření a vše svaříme po dobu 5…
Brambory, vejce, zelí, cibuli nakrájíme na kostky a promícháme. Přidáme majonézu, hořčici a koření. Zamícháme a necháme chvíli uležet. Na majonézu potřebujeme úzkou…
Nameleme švestky, přidáme skořici, vanilkové cukry (fruktózové), ocet.Nalijeme na plech s vysokým okrajem a dáme do trouby na dno. Rozdusíme na 180°C, pak ztlumíme na…
Toastový chléb opečeme nasucho v toastovači (na pánvi, v troubě pod grilem...). Na pánvi rozehřejeme olej spolu s máslem, orestujeme kuřecí prso okořeněné dle chuti …
Z prosáté mouky, mléka, vejce, oleje, octa a soli vypracujeme na vále pružné těsto. Zadělané těsto přiklopíme nahřátým kastrolem a necháme asi 1/2 hodiny odpočinout.Na…
Na karbanátky kapustu uvaříme ve slané vodě s kmínem a kurkumou. Vykrájíme košťály a kapustu nakrájíme na proužky. Omytou cuketu nakrájíme na kostičky. Mleté maso…
Řepu omyjeme a asi 1 hodinu vaříme. Uvařenou řepu scedíme a přelijeme studenou vodou. Řepu oloupeme, část nakrájíme na kostičky, část nakrájíme na plátky a část na tenké…
Všechny uvedené suroviny důkladně promícháme až se vše rozpustí. Vyrobenou zálivku promícháme se salátem dle vlastní chuti.
Do vlažné vody dáme ocet, cukr a sůl. Vše rozmícháme metličkou. Ideálně v nějaké misce, nebo hrnečku tak, aby se cukr co nejvíce rozpustil.Slaninu nakrájíme na kostičky…
Vánoční rekordy: Největší štědrovečerní večeře vážila téměř deset kilo. Restaurace ji za určitých podmínek nabízela zadarmo
Proč jíst lékořici? Je antibakteriální a pomůže i s ekzémem!
Domácí majonéza z vařených vajec vylepší pomazánky i sváteční bramborový salát. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník