Kulajda pro mlsouny
Recept ještě nebyl hodnocenV papiňáku uvaříme vývar z kuřecích dílů nebo z kostí, přidáme i trochu soli, bobkové listy, kmín a do čajítka obojí kuličkové koření. Po uvaření kuřecí díly nebo kosti…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V papiňáku uvaříme vývar z kuřecích dílů nebo z kostí, přidáme i trochu soli, bobkové listy, kmín a do čajítka obojí kuličkové koření. Po uvaření kuřecí díly nebo kosti…
Zapneme troubu na 180 °C, s roštem uprostřed a plech vyložíme pečícím papírem. V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny, přidáme tekuté, dobře promícháme,…
Rozehrejte troubu na 180 stupnu (horkovdzusny) nebo na 200 stupnu (horni / spodni). Pripravte pro vareni cocky v hrnci 400ml vody a privedte ji k varu. Oplachnete cocku…
Kromě tradičního sušení, sterilování a moderního mražení existuje méně známý, zato prastarý způsob konzervace hub - tzv. mléčné kvašení. Nejprve potřebujeme kameninový…
Připravíme hrnec či hlubokou pánev, do které přidáme vodu, pepř, bobkový list, nové koření, sůl, ocet, nakrájenou polovinu citronu na plátky a přivedeme k varu.Pro…
Nejdříve uvaříme rýži, ale mírně ji nedovaříme. Pak vyškvaříme kousek nadrobno nakrájeného špeku (můžeme nahradit anglickou slaninou nebo uzeným masem s trochou sádla,…
Dáme vařit nakrájené zelí, nastrouhanou mrkev, sůl, kmín, brambory nakrájené na kostky a kousek masa nebo kůže (nebo co máme).Když jsou brambory už skoro uvařené,…
Vodu na nálev můžeme převařit a pak necháme zcela vychladnout. Očištěné a nakrájené houby opláchneme a dáme vařit do osolené vody s trochou octa. Povaříme bez…
Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, slaninu a kapii na plátky.Do misky dáme 5 lžic oleje, červenou papriku, česnek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a…
Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev na kolečka nebo nudličky, květák rozebereme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, kopr posekáme, česnek prolisujeme a…
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. V hrnci uděláme z másla a mouky jíšku, zalijeme mlékem, přidáme fazolky, bujon, sůl, pepř, kopr.Povaříme a…
Kuskus připravíme dle našich zvyklostí, osolíme.Suroviny na zálivku prošleháme a necháme chvíli prolnout chutě.Rajčata nakrájíme na půlky, petrželku na jemno. Pomeranč…
Prso nakrájíme na proužky velikosti sousta, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.Mrkev a celer nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme,…
Cibuli nakrájíme.Cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo.Přidáme ocet, cukr, sůl a kmín. Zamícháme a necháme 30 minut odležet.Naplníme do sklenic a zavařujeme 30 minut…
Zelí a cibuli nakrájíme na tenké proužky, oloupanou cuketu nastrouháme nahrubo a bramboru najemno. Špek a 1 cibuli nakrájíme na kostičky.Rozpustíme sádlo a necháme…
Mladé cukety neloupeme. Nastrouháme je na slzičkovém struhadle a zasypeme vrchovatou čajovou lžičkou soli. Promícháme a necháme minimálně půl hodiny stát v míse, aby…
Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. CIbuli očistíme a nakrájíme na drobno.Všechny suroviny dáme do hrnce se…
Chleba namočíme do mléka. Maso smícháme se všemi surovinami a důkladně promícháme. Nejlépe nakonec vezmeme maso do ruky a párkrát s ním bouchneme do misky. Krásně se…
Rajčata s cibulí pomeleme na masovém mlýnku a přidáme ostatní ingredience (kromě česneku a hořčice) a dáme vařit 2 hodiny do hustoty kečupu.Po uvaření přidáme…
Pomazánky jsou oblíbenou součástí jídelníčku mnoha rodin. Ke snídani, svačině či večeři. Vajíčková patří mezi oblíbené nejen po Velikonocích. Každá domácnost má svůj…
Omytou řepu pečeme zabalenou ve dvojitém alobalu v troubě na 150 °C podle velikosti doměkka - řípa velikosti pěsti potřebuje minimálně hodinu. Necháme vychladnout.Řepu…
Krůtí krk uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Maso obereme a uchováme.Na omáčku zpěníme na másle cibuli nakrájenou najemno. Zasypeme moukou a orestujeme.Jíšku…
V v cca 1,5 dl vody povaríme 10 minút čierne korenie, nové korenie, bobkový list, tymián a cibuľu. Precedíme.Do vývaru z korenia prilejeme 1 l vody, pridáme na malé…
Uvařenou řepu oloupeme a nastrouháme. Přidáme Nivu a promícháme.Uděláme dresink smícháním jogurtu, česneku, octa, soli a pepře.Dresinkem přelijeme řepu s Nivou a necháme…
Pavel Berky nabídl recept na speciální sladký chléb, který pekl pro Jana Krause: Dlouho jsem váhal, co mu přinesu, přiznává
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Došla vám paprika uprostřed vaření? Vsaďte na zaručené rady, jak to zachránit