Králičí guláš
Recept ještě nebyl hodnocenNa troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zasypeme mletou paprikou, premiešame, vložíme mäso nakrájané na menšie kúsky a opäť premiešame. Osolíme, okoreníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zasypeme mletou paprikou, premiešame, vložíme mäso nakrájané na menšie kúsky a opäť premiešame. Osolíme, okoreníme…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, které připravíte podle tohoto receptu, potěšíte…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, které připravíte podle tohoto receptu, potěšíte…
Plátek masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa…
Na pánvičce v oleji opečeme rychle, naklepané osolené, opepřené a počesnekované plátky masa. Přendáme do pekáčku,na každý kousek masa dáme nastrouhanou okurku ,…
Do vyšší a úzké nádoby dáme mléko, olej, ajvar. hořčici, cukr, chilli a papriku. Ponorný mixér dáme na dno a pomalým tahem mixujeme a taháme nahoru.Mixujeme do…
Připravte si k obědu českou hospodskou klasiku - katův šleh. Jídlo připravíte z vepřové kýty, restované spolu s cibulí, paprikou, jarní cibulkou a chilli, s omáčkou z…
Do mnoha pokrmů se používají pouze žloutky a pak řešíme, jak bílky použít. Dají se sice skladovat ve skleničce v lednici nebo zamrazit, ale je nejlepší je využít hned,…
Mleté maso má mnoho možností jak ho lze využít. V našem receptu stačilo pozměnit ochucení, přidat pikantní omáčku a doplnit jídlo vhodnou přílohou aby se staly…
Hermelínový salát se šunkou je lahodná a krémová pochoutka. Tento sytý salát je ideální volbou pro rychlou večeři, pohoštění pro hosty nebo jako lehký předkrm.
Recepty na bramborový salát by vydaly na celou knihu. I tento je zajisté originál. K bramborám přidáme zeleninovou směs, vajíčka a také párek. Místo majonézy pak…
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na větší nudličky. Jednu cibuli nakrájíme na drobno, druhou na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na drobno necháme zesklovatět…
Kuřecí skelety opláchneme a dáme vařit doměkka. Až jsou hotové, obereme od kůží a kostí a nakrájíme na větší kusy. Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku(vaříme o…
Nejdříve uděláme majonézu. Do vyšší úzké nádoby dáme všechny suroviny. Ponorný mixér dáme na dno. Zapneme a pomalým tahem zvedáme, a opět zpátky dolů. Pár krát…
Maso protáhneme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.V kastrole rozehřejeme olej s máslem a opečeme zbytek slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a…
Kdo by nemiloval smažené vepřové křupavé řízky, navíc doplněné o vynikající salát! Vlašský salát je klasika z let minulých, kterou si dopřávají lidé s láskou i dnes.…
Čočka je to plnohodnotná a chutná potravina, která je stará několik tisíc let. Asi nejznámější recept z ní je čočka na kyselo. Je to jednoduché a levné jídlo, které však…
Šunku nakrájíme na malé tenké nudličky, přidáme hrášek a všechny ingredience. Zamícháme a necháme odležet v lednici.
Jako tradiční pohoštění na oslavách a večírcích nesmí chybět obložené chlebíčky. Ty s bramborovým salátem patří mezi nejoblíbenější. Kromě salátu je ještě ozdobíme…
Jako tradiční pohoštění na oslavách a večírcích nesmí chybět obložené chlebíčky. Ty s bramborovým salátem patří mezi nejoblíbenější. Kromě salátu je ještě ozdobíme…
Bramborový salát, neodmyslitelná součást české kuchyně, je lahodný pokrm, který se často připravuje při slavnostních příležitostech, zejména během Vánoc. Každá rodina má…
Chlebíčky jsou večírková klasika. Při jejich přípravě můžete popustit uzdu své fantazii. Je jen na vás, zda zvolíte tuto klasiku, nebo to zkusíte trochu odvážněji a…
Těstviny uvaříme, přecedíme a necháme vychladnout. Přidáme ostatní na kostičky nakrájené suroviny. Osolíme, opepříme a promícháme s majonézou a jogurtem. Dle chuti…
Kýtu a játra nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Potom přidáme maso a játra, zprudka osmahneme, zasypeme mletou paprikou, přidáme…
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse: Použití správné mouky a odležení těsta zaručí luxusní výsledek
Retro okénko: Recept na slavnou socialistickou vepřovku pomůže uchovat maso na horší časy. Příprava je velmi snadná
Pečeme s Ivou: Lepší koláče, makovky i rohlíky budete mít díky omládku! Jak na něj?