Hráškové pyré s vinaigrette
Recept ještě nebyl hodnocenV kastrolu rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájenou cibulku. Když změkne, přidáme pokrájený salát, hrášek, posekanou petrželku a mátu. Osolíme, opepříme a vaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V kastrolu rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájenou cibulku. Když změkne, přidáme pokrájený salát, hrášek, posekanou petrželku a mátu. Osolíme, opepříme a vaříme…
Těstoviny uvaříne na skus. Opláchneme a necháme vychladnout. Růžičky brokolice uvaříme cca 3 minuty na páře a po uvaření zchladíme. Zbylou zeleninu řádně omyjeme,…
1.Do velké mísy roztrháme na kousky ledový salát. 2.Vmícháme nakrájenou šunku,avokádo,scezenou kukuřici a nastrouhaný ementál. 3.V mističce ušleháme ze všech uvedených…
1) Do hrnce dejte vařit vodu na zastřené vejce. Hladina vody nesmí být moc vysoko, vejce se po vlití do vody nesmí rozbít. Když přijde voda k varu, přilijte ocet (na 0,5…
1. Zadělat těsto (kopeček mouky, do středu vejce, postupně vidličkou vmíchat mouku do vajec, v průběhu přidat olej) - zabalit do folie, nechat odpočinout 20 min. 2.…
Suroviny dáme do DP ve výše uvedeném pořadí kromě slunečnicových semínek a zapneme program kynuté těsto. Semínka přidáme až po zvukovém signálu. Po skončení cyklu těsto…
Rozmražené tyčinky natrháme, přidáme na hodně drobno posekaný česnek, cibuli, kterou jsme pokrájeli na půlkolečka a předem na cca 10 min. namočili do ledové vody. Ztratí…
Droždí rozpusťte ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujte hladké těsto. Vzniklé těsto dejte do fólie a nechte odležet (nejlépe několik hodin v…
Zapněte si troubu na 200°C Než se rozehřeje, očistěte si maso od všech kousků tuku, blanek a šlach. Mírně ho posolte a okořeňte citronovým pepřem. Vložte ho do…
Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce osolíme z obou stran a necháme asi 15 minut vybrečet. Předehřejeme troubu na 200 °C. V misce rozmícháme mouku s vodou,…
V mixéru rozmixujeme ořechy, sýr, chleb namočený v mléce, 1 stroužek česneku, sůl, pepř a trochu muškátového oříšku, dokud směs nebude hladká. Nakrájený celer si…
Lilek nakrájíme na kousky velikosti soust (viz foto) a 8 minut povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Z ostatních surovin vytvoříme marinádu, kterou…
Ve středně velkém hrnci přiveďte vývar k varu a na středním plamenu ho udržujte horký.Mezitím rozehřejte ve velké pánvi olej, přidejte cibuli a za častého míchání ji…
Lilek nakrájíme na kolečka ( cca cm široká, ale toto záleží na Vás), osolíme a necháme vyplakat a usušit v ubrousku.Poté obalíme v hladké mouce a na velmi rozpáleném…
Saláty opereme, osušíme, přidáme nakrájená rajčata.Ze zbylých ingrediencí připravíme smícháním dresink, který nalijeme na salát až těsně před podáváním.
Tofu scedíme a pokrájame na polcentimetrové kocky. Vložíme do marinády pripravenej z 1 pl olivového oleja, horčice a limetkovej šťavy. Cibuľu pokrájame nadrobno, v inej…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a ve vroucí osolené vodě uvaříme. Mezitím očistíme ředkvičky a najemno je nastrouháme. Uvařené brambory necháme vychladnout a…
Všechny ingredience, kromě okurky, dáme do vyšší nádoby a rozmixujeme tyčovým mixerem.Okurku můžeme oloupat, či nemusíme a nakrájíme na širší kolečka - cca 1,5-2 cm.…
Plátky teľacieho (morčacieho) mäsa osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na slnečnicovom oleji vo veíkej panvici. Vyberieme na taniere a obalíme v hladkej múke. Do…
Spiralizérem uděláme nudle z omytých a osušených cuket (nebo nakrájíme tenké dlouhé nudličky nožem), dáme do mísy. Přidáme jemně nasekanou cibuli a zakápneme citronovou…
Na na kostičky nakrájené slanině necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli a odstavíme. Přendáme do misky, aby to rychleji zchladlo, přidáme vejce, prolisovaný…
Z ančovičiek pinzetou vytiahneme ostne. Kapary scedíme, premyjeme a necháme odkvapkať na sitku, chilli posekáme nadrobno, tuniaka scedíme. Všetko rozmixujeme s olejom…
Rozpálit pánev Wok, či nepřilnavý hrnec s 1 lžičkou olivového extra panenského oleje. Přidat mleté maso a restovat, sůl, pepř, bazalka, kdo má hodně rád bazalku, může…
Připravíme marinádu smícháním olivového oleje a balzamikového octu, do které vložíme červenou řepu, nakrájenou na klínky a necháme minimálně 2 hodiny uležet.Řepu potom…
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami
Vepřový guláš: Aby byl krásně šťavnatý, je nejdůležitější správný poměr masa a cibule, hospodský říz mu dodá paprika
Pečeme s Ivou: Znáte grilované placky z kynutého těsta? Nevšední přílohu můžete připravit hostům u stolu přímo před očima