Tilápie s vejci a zeleninou (vhodné pro diabetiky)
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi snadný a dietní oběd či večeře pro milovníky ryb. Tilápie se pouze krátce orestuje na pánvi, mezitím se stihnou uvařit vejce a do 20 minut je jídlo na stole. Pokrm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velmi snadný a dietní oběd či večeře pro milovníky ryb. Tilápie se pouze krátce orestuje na pánvi, mezitím se stihnou uvařit vejce a do 20 minut je jídlo na stole. Pokrm…
Tento grilovaný a marinovaný lilek chutná výborně. Grilováním získají plátky lilku výraznější chuť, kterou poté doplníme dlouhým marinováním v ostré marinádě, ochucené…
Připravte pokrm, který splňuje zásady hned několika výživových směrů. Je bezlepkový, se sníženým obsahem sacharidů (lowcarb) a též vhodný pro diabetiky. Kuřecí maso s…
Všechny přísady rozmixujte tyčovým mixérem, ale zpočátku dejte jen polovinu oleje.Postupně olej přilévejte, aby pesto mělo krémovou konzistenci. Můžete zamrazit v sáčku…
V míse smícháme mouku, sůl, olej a přidáme 1/2 hrnku vlažné vody. Vody přidejte raději méně a podle lepivosti těsta případně dolijte. Vypracujeme vláčné těsto, které by…
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte…
Troubu předehřejte na ... °C. Z ingrediencí uvedených v sekci Cukety uděláte marinádu, do které po jednotlivých plátcích vložíte cukety a necháte je asi půl hodiny…
Rajčata a mozzarelu nakrájíme na plátky, které poskládáme na talíři. Osolíme, opepříme a přidáme sušenou bazalku. Nakonec celé zakápneme olivovým olejem. Podáváme s…
Do mísy dáme mouku a sůl. Uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou. Promícháme a přidáme olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. (Pokud…
Žampiony očistíme a vyndáme nohy. Okořeníme bylinkami (čerstvé by byly lepší, ale já měla jen sušené), zakápneme olejem a naplníme sýrem. Nandáme do zapékací misky…
Brambory umyjeme, rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě. Zároveň připravíme zálivku. Víno vlijeme do kastrůlku, přidáme jemně nakrájené bílé části cibulek, cukr a sůl a…
Veškeré suroviny smícháme a ponoříme do nich maso, víno a olej musí sahat do výše masa, koření řádně vetřeme do masa po obou stranách a necháme odležet přes noc v…
Troubu předehřejte na 220⁰C nebo na režim grilování. Řepu nakrájejte na tenké plátky. Piniová semínka nasucho lehce opražte na pánvi. Sýr podélně rozkrojte a nakrojenou…
Vše nakrájené nadrobno, dáme do hrnce (nebo papiňáku) a uvaříme do změknutí.Slejeme přebytečnou vodu (nějakou necháme, dle požadavku hustoty) a rozmačkáme nebo…
Maso zbavíme všech blanek a tuku. Chceme-li dát masu úhlednější tvar svážeme ho kuchyňským provázkem. Zeleninu očistíme, nakrájíme ji na větší kusy a orestujeme na…
Olej rozehřejeme na středním plameni ve větší pánvi. Přidáme cibuli, celer, mrkev, česnek, rozmarýn a 2 lžíce petrželky a restujeme 5 minut.Do pánve vložíme hovězí maso.…
Červenou řepu vložíme do vody a necháme vařit. Vaříme doměkka asi 45 minut. Římský kmín rozdrtíme ve hmoždíři. Přidáme zázvor a špetku soli a dále drtíme. Koření…
Česnek utřete se solí a s lístky tymiánu. Půjde vám to dobře v hmoždíři. Přidejte citronovou šťávu a olej a promíchejte. Brambory vložte do osolené vody a vařte téměř…
Lučinu utřeme spolu s bílým jogurtem a olivovým olejem do hladkého krému, vmícháme scezenou kukuřici, nahrubo nastrouhané jablko (kdo chce, oloupe předem), nasekanou…
Den předem si připravíme maso, které pečlivě umyjeme, osušíme, zbavíme tuku a blanek a nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, přidáme olej, koření, pořádně promícháme a…
Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na kúsky asi 2x2 cm. V miske roztopíme v hruškovici vanilkový cukor a naložíme do nej pokrájané hrušky. Prikryjeme a…
Hrách předem namočíme aspoň na 2 hodiny (případně přes noc) do studené vody. Vodu slijeme a v nové vodě uvaříme hrách do měkka. Vodu slijeme.Hrách dáme do mixéru,…
- petržel a jehličky rozmarýnu si opláchneme a nasekáme na jemno - cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky - omyjeme a osušíme si krůtí stehna - vezmeme hrst…
Ocot, horčicu, soľ, cukor a korenie rozšľaháme. Pomaličky za stáleho šľahania prilejeme tenkým prúdom olej, čím získame hustú omáčku. Primiešame nadrobno nasekanú…
Večer připravíte, ráno zabalíte: 5 nejrychlejších svačinek nejen pro školáky a tipy, jak si ráno ušetřit čas
Český burčák je světový unikát. Ten kvalitní má jemně bublat a vonět po citrusech a medu, říká vinař David Šťastný
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?