Majonéza z vajíček natvrdo
Recept ještě nebyl hodnocenMajonéza patří mezi nejoblíbenější studené omáčky snad po celém světe. Tradičně se připravuje z čerstvých vajíček, nicméně, v tomto receptu najdete návod, jak ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Majonéza patří mezi nejoblíbenější studené omáčky snad po celém světe. Tradičně se připravuje z čerstvých vajíček, nicméně, v tomto receptu najdete návod, jak ji…
Pečený lilek s česnekem je jednoduché, a chutné jídlo, které přináší dokonalou kombinaci jemnosti lilku a výrazné vůně česneku. Při pečení, lilek krásně zkaramelizuje a…
Kousky pomalu pečené kachny skvěle ladí s pečenou dýní, která díky skořici krásně voní. Obojí podáváme zalité výraznou orientální zálivkou a posypané čerstvými bylinkami…
Panzanella je italský salát, ve kterém se skvěle doplňuje chuť křupavého chleba se zálivkou a zeleninovou šťávou. Chléb obojí nasákne a lehce se rozmočí. Zeleninu také…
Cuketovo-dýňová hořčice je vynikající a originální dochucovadlo, které spojuje sladkost dýně s jemnou chutí cukety a pikantností plnotučné hořčice. Tato domácí hořčice…
I když paprika chutná skvěle i čerstvá, pečení její chuť a vůni ještě zvýrazní. Z pečené papriky a cizrny můžeme připravit lahodnou pikantní pomazánku. V jemné variantě…
Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, jehož základ tvoří rajčata, papriky, cuketa, lilek a cibule. Směs dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pokrm…
Patříte-li k milovníkům dýní v kuchyni, tento recept rozhodně musíte vyzkoušet. S kořením a solí si na dýni pochutnáte s jogurtovým dipem. Nebo ji připravte nasladko s…
Lilek není chuťově příliš výrazný, a proto v této kombinaci zapečený s kořeněným mletým masem a balkánským sýrem je to skvělá kombinace a také výborná příležitost…
Toto je lehký a svěží pokrm, který spojuje křupavost šťavnaté tresky s chutí čerstvých rajčat. Zatímco treska je dokonale smažená do zlatova, rajčatový salát dodává…
Připomínkou léta stráveného u moře nám mohou být nejen mušličky na poličce, ale také třeba tyto špagety s mořskými plody. Sépiové špagety jsou zajímavé svou černou…
Spojení červené čočky a šťavnatých rajčat vytváří lahodnou kombinaci chutí, která zahřeje a zasytí. Tato polévka je bohatá na bílkoviny, vlákninu a vitamíny, což z ní…
Osvěžující okurkovo-paprikový salát s kozím sýrem zpestří každé vaše grilování, ale hodí se i samostatně jako lehká večeře. Máta a petržel v kombinaci s citronovou…
Netradiční teplý salát z hub a paprik na grilu zpestří vaše letní grilování a překvapí vás svou barevností. Můžete jej podávat jako předkrm či samostatné jídlo, třeba s…
Doma margaríny na chleba nepoužíváte, ale máslo se špatně roztírá? Vyrobte si domácí margarín, pouze z másla a panenského olivového oleje. I když je uložený v lednici,…
Červená řepa se již trvale usídlila v našich kuchyních. Ať již jako součást výživných polévek, nebo konzervovaná, nebo pečená. V této podobě je velmi vhodná třeba jako…
Zázvorem, kurkumou a římským kmínem je kořeněná dušená směs kuřecího masa, špenátu a červené čočky. Kdo má rád lehce pikantní, přidá trochu chilli, podle chuti. Pokrm…
Rychlý lilek s česnekem je jednoduchý a rychlý pokrm, který vás překvapí svou intenzivní chutí. Křehké plátky lilku se skvěle snoubí s aromatickým česnekem, bylinkami a…
Pomazánka z pečeného lilku je lahodným a zdravým způsobem, jak si vychutnat plnou chuť této oblíbené zeleniny. Jemně pečený lilek se spojí s česnekem, olivovým olejem a…
Sušená chilli rajčata naložená v oleji jsou pikantní delikatesa, která spojuje sladkost sušených rajčat s ostrou chutí chilli papriček. Tento pokrm je ideální pro…
Netradiční salát, jehož základem jsou vařené ječné kroupy, vás dozajista překvapí svojí vyváženou chutí. Kroupy smícháme s čerstvou zeleninou a řeřichou, která dodá…
Původně čistě zeleninové jídlo z květáku, brokolice a romanesca můžete ozvláštnit dalšími přidanými surovinami. Nebude pak sice potom tolik výrazně barevné jako původní…
Zapečený plněný lilek s uzeným eidamem a křupavou slaninou je dokonalou kombinací chutí, která vás přenese do světa lahodných gurmánských zážitků. Tento recept je…
Jemná a krémová pomazánka z pečené dýně a papriky má nezaměnitelnou chuť. Přidáním chilli omáčky získáte lehce pikantní nátěrku výbornou na rozpečené tousty, nebo…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Marinovaná vejce na asijský způsob jsou netradiční chuťovkou vonící kořením. Příprava je snadná, stačí jen voda, čaj a koření
Aby měl beránek nejlepší formu. Podle čeho ji vybrat a kolik za ni zaplatíte?
Encyklopedie bylinek: Co sbírat o svatojánské noci a jak léčivky využít? Kapradí vás dovede k pokladu, třezalka ke klidu