Krůtí soté s hlívou
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na nudličky. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme malé kostičky slaniny a restujeme dozlatova. Cibuli zaprášíme lžičkou papriky, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na nudličky. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme malé kostičky slaniny a restujeme dozlatova. Cibuli zaprášíme lžičkou papriky, přidáme…
Hovězí maso pokrájíme na slabší nudličky, necháme je v hlubokém talíři odležet půl hodiny v česnekovém oleji, který si připravíme z rozetřeného česneku a lžíce oleje.…
Brokolicu rozdelíme na ružičky a do 3/4 ju uvaríme v osolenej vode. Brokolica musí byť chrumkavá. Kuracie prsia narežeme na rezance, okoreníme ho čiernym korením,…
Špagety uvaříme podle návodu na skus. Přecedíme. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku. Přidáme mleté krůtí mleté maso, orestujeme, přilijeme rajskou šťávu, sůl a …
Nejprve uvaříme sójové maso ve vývaru. Asi 10 minut. Necháme vychladnout a okapat.Rozpálíme olej na pánvi a přidáme sójové maso. Osolíme, opepříme, přidáme sojovou a…
Dáme vařit osolenou vodu na gnocchi. Když voda začne vřít, vkládáme gnocchi. Až vyplavou, můžeme vyndat.Cibule nakrájíme najemno a salám na kostičky. Pórek a jarní…
Těstoviny uvaříme dle návodu. Kuřecí maso vykostíme a nakrájíme na nudličky. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a orestujeme téměř do hotova. Přidáme žampiony,…
V mléce metlou rozmícháme mouku, vejce, a všechno koření a necháme chvíli odpočinout. Pak na pánvičce vytřené olejem usmažíme tenké palačinky.Na oleji s máslem…
Směs do bramboráku: Nejdříve nakrájím maso na nudličky,osolím, zakapu olejem, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou a nechám uležet v lednici. Pak maso prudce…
Jste milovníci sushi a rády byste doma vyzkoušeli jeho přípravu, ale nemáte dostatek odvahy? S tímto receptem se bát nemusíte. Krok za krokem vás provede přípravou…
Říká se, že českým národním sportem je houbaření. Ať se řadíte do té aktivní části nebo jste spíše tým rekreačních houbařů, jistě oceníte inspiraci na zpracování vašich…
Krevety získávají stále větší oblibu díky jemné chuti a rychlé a snadné přípravě. Vyzkoušejte tyto krevety marinované ve svěží marinádě, krátce restované spolu se…
Pokud vaříme k obědu brambory ve slupce a zbydou, můžeme je použít ještě k večeři na tuhle bleskovou pomazánku. Nejlépe si na ní pochutnáte s topinkami, přidat můžete i…
Když potřebujete rychlou omáčku v asijském stylu, stačí mít doma jen pár surovin. Hotovou omáčku můžete využít k masu, či narychlo připravované zelenině. S rýží, nebo…
Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s…
Přineste do své kuchyně kousek exotiky s tímto jednoduchým receptem. Toto syté a voňavé jídlo kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatickou směsí koření a…
Všechny suroviny kromě oleje svaříme, dochutíme a dáme vychladit.Okurku umyjeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme scezený nálev a necháme hodinku uležet.Před podáváním…
Čas cuket – čas snahy o zpracování do posledního kousku! Připravte směs, kde základ tvoří cuketa. Na momentální spotřebu, nebo zkuste i zavařit do zásoby. Chutná omáčka…
Vychutnejte si křupavou čalamádu z cukety a patizonu, která spojuje svěžest letní zeleniny s dokonale vyváženým sladkokyselým nálevem. Tato barevná a chutná příloha je…
Lilek s kuřecím masem je chutné a výživné jídlo, které spojuje jemnou chuť lilku se šťavnatým kuřecím masem. Díky své lehkosti a výživnosti je skvělou volbou pro ty,…
Kuřecí maso naložené do dobré marinády, spolu s křupavými čerstvými kapustičkami a šťavnatými cherry rajčátky tvoří lahodný špíz, na kterém si jistě pochutnáte. Stačí ho…
Na pánvi opražíme maso , které jsme nakrájeli na nudličky, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a zalijeme sójovou omáčkou. Osmahneme a podáváme s brambory nebo…
Tento guláš doma připravujeme pro slavnostnější chvíle, zrovna teď (29.12.2008) ho dělám na Silvestra. Maso trochu libovější, ale stačí klasická kližka. Na rozpáleném…
Maso omyjeme, lehce naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. V hrníčku si připravte omáčku z protlaku, hořčice, sojovky a česneku. Do vymazaného pekáčku si…
Pečeme s Ivou: Přesto, že se venku ujímá své vlády zima, nechte svůj domov kvést a vonět - upečte si se mnou šípkové růženky!
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Borůvky, které jimi ani nejsou: Jak pěstovat ty kanadské, jak muchovník nebo zimolez, abyste měli krásnou úrodu