Smetanová rybí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenRybí polévka nemusí být nutně z kapra a pouze na Vánoce. Smetanovou polévku z rybích filetů a krevet můžete připravit kdykoliv v průběhu roku. Příjemnou chuť jí dodá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rybí polévka nemusí být nutně z kapra a pouze na Vánoce. Smetanovou polévku z rybích filetů a krevet můžete připravit kdykoliv v průběhu roku. Příjemnou chuť jí dodá…
Hrách si namočíme a běžným způsobem uvaříme do měkka ve vodě, ve které byl namočený, můžeme přidat bobkový list, tymián, jak je kdo zvyklý, a rozmačkáme, pokud ale…
Sytá, hutná, krémová polévka s příchutí česneku vám zajisté přijde k chuti s pečivem jako rychlá večeře či svačina, nebo jen na zahřátí. Je rychle hotová, nenáročná na…
Smažené sýrové knedlíčky můžete podávat jako zobání k filmu, na oslavě nebo také jako přílohu k salátům. Knedlíčky jsou ze směsi různých druhů sýra, pečiva a koření.…
1) Smícháme ovoce a poté 1 lžíci citrónové šťávy, 2 lžičky medu, 1/8 lžičky mletého muškátového ořechu a polejeme tím ovoce. 2) Připravíme si dressing a polejeme jím…
Do bůčku uděláme kapsu a pustíme se do náplně. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Čabajku, sýr, žampion nakrájíme na malé kostičky, potom přidáme rohlík ,…
Postup – přepis z Praktické hospodyňky 7 dkg slaniny nakrájíme na kostečky, dáme ji rozpustit a přidáme ke 3 žemličkám, namočeným v mléce, které jsme si prolisovaly. …
Tradiční velikonoční pečivo - mazanec se pekl už na Bílou sobotu aby byl nachystán na nedělní snídani. Ještě před ní ale hospodyňky šly s mazancem do kostela pro svaté…
Mäso, slaninu a vnútornosti pomelieme.Maslo roztopíme a orestujeme na ňom domäkka cibuľu, šalviu a tymián.K mletému mäsu pridáme orestovanú cibuľu s bylinkami spolu s…
Jarní nádivka je zpravidla plná masa a bylinek. Podle tohoto receptu si připravíme nádivku jednotlivě pečenou v zapékacích mističkách a použijeme do ní uzená kuřecí…
Cibuli nakrájíme najemno, brambory na kostičky a celer nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, zasypeme ji hladkou moukou a upražíme cibulovou jíškou. Tu…
Kuřecí maso uvaříme do měkka a jemně je usekáme. Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Dýni nakrájíme na drobné kostky (1,5cm). V misce promícháme dýni se lžící oleje, špetkou muškátového oříšku, pepře a větší špetkou soli.…
Velmi snadné na přípravu jsou tyto masové placky, do kterých zakomponujete i trochu zeleniny. Kuřecí maso spolu se špenátem pomelete a ze směsi se sýrem, kořením a vejci…
Jak připravit chřest jako předkrm nebo lehkou večeři? Stačí ho krátce povařit, aby zůstal křehký a křupavý, a podávat politý smetanovou omáčkou ochucenou naloženým…
Chléb nakrájíme i s kůrkou na malé kousky a smícháme s mlékem. Dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku a necháme nasát.Mezitím dáme na pánev na střední…
Dáme si vařit vodu na těstoviny a zatím si nakrájíme žampiony na plátky.V hrnci rozpustíme 25 g másla se lžící oleje a přidáme žampiony, prolisovaný česnek, tymián a…
Netradičním spojením chutí je tato lahodná smetanová polévka. Ústředními chutěmi jsou niva a medvědí česnek. Tuto dvojici pak doplňuje muškátový oříšek. Při servírování…
Uvaříme si ragú: na oleji lehce osmahneme krájenou cibuli a mrkev, pak přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání a rozdělování hrudek maso osmažíme…
Vařený chřest je jednoduché a zdravé jídlo, které vyniká svou jemnou chutí a lehkostí. Mladý chřest je uvařený do křehkosti a podávaný s restovanými vařenými vejci, což…
Závin oceníme jako snídani, nebo také jako svačinu. Může být sladký, ale také slaný. Závin se špenátem a tvarohem příjemně voní po česneku a muškátovém oříšku. Potěší…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným česnekem. Zakapeme koňakem a necháme odležet.Mezitím připravíme sýrovou omáčku mornay. V kastrůlku rozehřejeme…
V období cuketové sklizně není receptů na její přípravu nikdy dost. Dozlatova usmažené placičky z cukety a mrkve krásně křupou v ústech a zajímavou chuť jim dodá…