Květákovo - celerová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenOloupaný celer nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na menší růžičky a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Lehounce zakápneme olejem a posypeme kořenící směsí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na menší růžičky a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Lehounce zakápneme olejem a posypeme kořenící směsí…
Kachní maso očistíme, odřežeme sádlo a přebytečný tuk i s kůží. Sádlo a kůži nakrájíme na kousky a vyškvaříme z něho sádlo. Maso nakrájíme na malé tenké pásky.Očištěný…
Máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku a kakao a ochutíme skořicí, muškátem a citrónovou kůrou.Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech kratší…
Zemiaky očitíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do slanej vody. Mangold vrátane stopiek umyjeme, pokrájame na prúžky. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme mangold…
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na másle. Brambory i patizon zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Přisypeme k cibulce a ještě chvilku restujeme. Zalijeme…
Vo velkom hrnci nechame zovriet trochu osolenej vody. Vlozime rezance s ruzickami brokolice a varime 10 minut, kym cestoviny nie su makke, ale pevne na zahryznutie.…
Uvařené maso vykostíme, přidáme pokrájenou cibuli,ochutíme špetkou pepře, soli a nastrouhaným muškátovým oříškem nebo květem, přidáme dvě vejce a dobře promícháme. …
Vopred namočíme šošovicu.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme namočenú šošovicu a na kocky narezané zemiaky. Zalejeme vodou a osolíme. Varíme domäkka.Vložíme…
Uvaříme oloupanou dýni v osolené vodě. Dýně musí být měkká. Slijeme vodu a dýni rozmačkáme vidličkou, poté necháme vychladnout.Přidáme vejce, mouku a vypracujeme těsto.…
Cesto vyvaľkáme do kruhu a vložíme do studenou vodou vypláchnutej koláčovej formy tak, aby sme mali trocha vyšší okraj.Na cesto rozložíme menšie tenké plátky syra,…
Dýni očistíme a vydlabeme semínka. Půlku dýně nakrájíme na silnější plátky a druhou půlku nastrouháme na hrubém struhadle. Ve větší míse smícháme mleté maso,…
Nejdřív si připravíme žampiony. Očistíme je a nakrájíme. Stejně tak si počínáme s celerem. Kostičky celeru krájíme asi na 1cm krychličky. Pak oloupeme a najemno…
Tykve do změknutí uvaříme, poté odřežeme stopky s částí tykve tak, abychom mohli pohodlně čajovou lžičkou vybrat částečně dužinu. Scezenou kukuřici promísíme s kořením…
Do velke misy nakrajime na drobne kousicky pecivo (rohliky, toastovy chleba, housky). Prelijeme mlekem, rozpustenym maslem, nastouhame muskatovy orisek (nemusi byt),…
Parmazánovú kôru pokrájame ostrým nožom na menšie kúsky - cca 1x1cm. Na masle osmažíme do sklovita pokrájanú cibuľu, potom pretlačíme cesnak a necháme zavoňať. Očistené…
Mouku smícháme s cukrem,škrobem,kořením a pr.do.pečem.Do těsta nalijeme tuk,přidáme vejce a vše dobře propracujeme.Těsto rozdělíme na dvě části.Do jedné pak zapracujeme…
Paegas se okoření (majoránka, muš. Oříšek, sůl, pepř) a zapráší moukou. Na pánvi se na olivovém oleji smaží pomalu z obou stran do měkka. Vrchní kůrka musí být jemně…
Dužinu z cukety pokrájíme na kostky; šalotku a česnek posekáme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo, šalotku a česnek na něm zesklovatíme a přidáme kostky cukety.…
1.) ze lžičky vlažné vody, lžičky cukru, špetky soli a lžičky mouky a celého rozdrobeného droždí nechám vzejít kvásek 2.) cukr moučku a 2 žloutky utřu do pěny 3.)…
Kuřecí stehna osolíme, opepříme a opečeme dozlatova na oleji. Dáme stranou.Připravíme omáčku. Máslo rozpustíme a zasypeme moukou, vytvoříme zlatavou jíšku, kterou po…
Z mléka, cukru, droždí a trochy mouky umícháme kvásek. Necháme ho asi 15 minut v teple vzejít.Do mísy dáme mouku, přisypeme sůl, vklepneme vejce, špetku muškátového…
Nudle: Nudle povaříme ve vroucí vodě 2 minuty poté přecedíme a propláchneme vodou. Na rozpáleném oleji začneme smažit nudle za stálého míchání přihodíme vajíčko.…
Kuřecí maso omyjeme a vložíme do velkého nádoby. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Z polévky sebereme pěnu, přidáme zeleninu, česnek, bobkové…
Karfiol uvaríme, roztlačíme ho a zmiešame so žĺtkami vymiešanými s maslom. Rožky narežeme na kocky, namočíme v mlieku a pridáme ku karfiolu. Vmiešame strúhaný syr,…
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením
Čerstvé bylinky na podzim? Vysejte petrželku, kopr či kerblík, nejsou nijak náročné na půdu, ani na péči, a skvěle doplní saláty
Průvodce pitným režimem dětí: Co mohou pít a co ne od narození do 5 let?