Kuřecí roláda s bílým vínem a holandskou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenBůček očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a v míse ho promícháme s mletým masem, solí, mletým pepřem a 1 dl vína. Směs necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bůček očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a v míse ho promícháme s mletým masem, solí, mletým pepřem a 1 dl vína. Směs necháme…
V rendlíku uděláme světlou zasmážku, rozředíme bujónem (použil jsem vývar z uzených žebírek), přidáme na nudličky nebo malé plátky nakrájené kedlubny, osolíme a dusíme.…
Bešamel: Do vlažného mléka vmícháme zeleninový vývar. Na vyšší pánev dáme rozehřát máslo, přidáme mouku a dobře promícháme. Mléko s vývarem nalijeme do pánve a…
Do mísy nadrobíme kvasnice, přidáme 1 lžíci cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka.Z uvedeného množství odebereme 3 lžíce mouky, vše zamícháme a necháme vykynout (10…
Cuketu a brambory nakrájíme na drobnější kostičky.Do osolené vody dáme vařit nejdříve brambory-cca 15 minut, pak k nim přidáme cuketu, povaříme ještě 5 minut a…
Jako první si uděláme nádivku s kterou budeme plnit. Připravíme si mleté maso, přidáme sůl, mletý pepř, malinko nastrouhaného muškátového oříšku, 1 malé vejce, lžíci…
Cibuli osmahnu na ghí, zapráším lžící mouky a přidám žampiony, které jsem opláchla pod vodou. Zaliji vývarem, přidám brambory na kostičky a vařím do měkka. Až jsou…
Bravčové srdcia varíme asi 20 minút vo vode s bobkovým listom, scedíme, necháme vychladnúť a pokrájame na plátky. V kastróle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme obvarené…
Všetky prísady na cesto dáme do misky a vymiesime hladké cesto. Cesto rozložíme do vymastenej koláčovej formy a urobíme cca 2-3 cm vysoký okraj.Na oleji orestujeme…
Dýni pořádně umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na cca centimentrové plátky a rozložíme na pekáček. Posypeme tymiánem, osolíme hrubou solí a zakapeme olivovým…
Z brokolice oddělíme růžice od košťálu.Košťál nakrájíme na menší kousky a dáme vařit společně s žebírky do měkka.Až košťál změkne, vyndáme ho z hrnce, i žebírka dáme…
Omyté, naporcované kuře „napícháme“ na pekáči injekční stříkačkou slaným nálevem složeným ze 2 dl vody, soli a několika kapek magi a sojové omáčky. Porce svrchu nasolíme…
Do sklenice dáme až dolů rozmixovaný sojový lecitin. Opatrně přidáme uvařenou kávu Nescafé classic nebo kávu podle každého.Přidáme špetičku drceného hřebíčku, špetičku…
1. Kuře omyjeme, položíme prsíčkama nahoru a v hrudi podélně po kosti nožem odřízneme. 2. Podél hrudní kosti opatrně oddělujeme nožem prsní maso na obou stranách.…
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s vývarem z uzeného masa. Přidáme petrželku, žloutky, pokrájené uzené maso a náplň z vinné…
Dýni vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpuštěném másle osmahneme nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme dýni a chvíli restujeme.Dýni zalijeme 1,5 l vody, přidáme…
Propláchneme pohanku, zalijeme vroucím vývarem, přikryjeme ji (já dávám opatrně pod peřinu) a nechám ji cca 30 minut nabobtnat. Někde doporučují vařit, já již nevařím,…
Omáčka z rajčat: Nakrájíme nadrobno cibuli a s česnekem ji necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájené houby a rajčata a mícháme do kaše. Přidáme koření a…
Cibuli pokrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme špenát (dávám rovnou zmražený) a kostičky dýně a zalijeme vroucí vodou. Ochutíme bujonem, prolisovaným česnekem,…
Maso: Osmažíme cibulku, přidáme mleté maso, pepř, sůl, česnek a necháme podusit. Až je maso skoro hotové, přidáme rajský protlak a necháme ještě podusit. Bešamel: …
Osmahneme cibuli, přidáme houby, které jsme předtím namočili. Okořeníme tymiánem, kmínem, kurkumou, muškátovým oříškem. Restujeme 10 minut.Přidáme čočku, brambory…
Vepřový hřbet osolíme, opepříme a na slunečnicovém oleji ze všech stran opečeme. Vložíme do trouby a pečeme při 60 st. C cca 9 hodin. Potom maso vyjmeme, prudce opečeme,…
Všetku zeleninu nakrájame na kocky a uvaríme v primeranom množstve vody, spolu s koreninami a soľou.Uvarenú zeleninu rozmixujeme, nie je potrebné ničím zahusťovať…
Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce a necháme vykynout kvásek. Pak ho přidáme k ostatním ingrediencím, zaděláme vláčné těsto a necháme ho vykynout na dvojnásobek.…
Cukroví na poslední chvíli: Ukoulejte si kokosové, medovníkové nebo datlové kuličky
Kultovní Schwarzwaldský dort je inspirován německým krojem. Jak má správně vypadat?
Jak správně připravit svíčkovou na smetaně? Na královnu omáček potřebujete dobré maso, kořenovou zeleninu a trpělivost