Královské žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenKrálovské žampiony se smetanou a sýrem jsou lahodným pokrmem. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou pro milovníky krémových jídel. Ideální pro ty, kteří…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Královské žampiony se smetanou a sýrem jsou lahodným pokrmem. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou pro milovníky krémových jídel. Ideální pro ty, kteří…
Pokud máte stejně jako kocour Garfield rádi lasagne, vyzkoušejte je v trochu jiném provedení. Se špenátem a uzeným masem. Vrstvy těstovin s jemným bešamelem, skvěle…
Drobně nakrájenou cibuli s česnekem necháme zpěnit na másle s olejem. Přisypeme mrkev nakrájenou na kolečka a po chvíli i nakrájené maso. Restujeme cca 2-3 minuty…
Cibuli si nakrájíme na jemno a zlehka restujeme do sklovita na pánvi s máslem. Pak dáme stranou a necháme vychladnout.Mleté maso si dáme do misky, přidáme všechny…
Dýňovou polévku můžeme na mnoho způsobů. Nasládlou, ostrou, na asijský způsob nebo jako v tomto případě pikantní s chutí česneku a zázvoru. V každém případě je to chutná…
Pokud se nemůžete rozhodnout, jestli máte nejraději tvarohovou, ořechovou nebo makovou náplň, vyzkoušejte tento recept, ve kterém najdete všechny. Kynuté těsto rozdělené…
Připravte tyto výborné koláče z kynutého těsta. Naplníte je dvěma druhy náplní, posypete žmolenkou a můžete péct. Z tohoto těsta lze připravit i chodské koláče, rohlíčky…
Máte doma přezrálé banány a přemýšlíte, jak je upotřebit? Nejsnadnějším řešením je tento na přípravu rychlá banánová buchta. Je vláčná, nadýchaná, po banánech sladká,…
Do vyšší pánve dáme olej, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pórek, papriky a orestujeme. V misce rozšleháme zakysanou smetanu s vejci, přidáme nahrubo…
Do hrnce nasypeme hrášek, zalijeme vodou, přidáme bujón nebo jen sůl a pepř a necháme dusit pod pokličkou. Když voda začne vřít, odstavíme ze sporáku. Rozmixujeme…
Do voňavých houbových karbanátků použijeme koupené žampiony nebo houby nasbírané v lese. Houby podusíme, přidáme namočený rohlík, vejce a koření. Z hmoty pak tvarujeme…
Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu.…
Univerzální kynuté těsto využijete minimálně dvakrát do roka. Na vánočku a na mazanec. V obou případech se s upečeným sladkým dílem můžete podělit okolím, jelikož z…
Krémovou sýrovou omáčku na těstoviny připravíme během chvilky a výsledek je vynikající. Abychom dosáhli té správné konzistence, připravíme nejprve bešamel, ve kterém sýr…
Ve slané vodě uvaříme květák do poloměkka. Pak ho vyndáme, ale vodu nevyléváme. Necháme ji jako vývar pro polévku. Část květáku po zchladnutí rozebereme na menší růžičky…
Omyté, naporcované kuře „napícháme“ na pekáči injekční stříkačkou slaným nálevem složeným ze 2 dl vody, soli a několika kapek magi a sojové omáčky. Porce svrchu nasolíme…
Oloupeme mrkev a najemno ji nastrouháme, jemně vymačkáme šťávu.Přidáme máslo, mouku, skořici a muškátový oříšek.Vše pořádně zpracujeme v těsto, poté dáme minimálně na…
Oblíbené těstoviny můžeme připravit na nespočet způsobů, smíchat s dalšími surovinami a výsledek bude vždy perfektní. Kvalitní slanina, zakysaná smetana, česnek a koření…
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, vymačkáme vodu a smícháme s moukou a cibulkou, kterou jsme si předem také na hrubo nastrouhali. Přidáme sůl, pepř a muškatový…
Křepelky dobře posolíme a uvnitř naplníme směsí (nádivkou) kterou vyrobíme tak, že na kostičky nakrájený rohlík smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného…
Nádivku připravujeme zejména na slavnostní obědy či na Velikonoce. Jarní nádivku z vařeného uzeného masa doplní také pikantní kopřivy. Mladé lístky dodají nádivce…
Uvaříme si květák ve slané vodě společně s nastrouhanou kořenovou zeleninou do měkka. Poté část květáku ponecháme na polévku a druhou část květáku použijeme na placky.Do…
Hamburgery mohou být skvělou večeří nebo chuťovkou na zahradní oslavě. Jejich příprava zabere pár minut a dovnitř můžete naskládat vše, co máte rádi. Šťavnaté maso,…
Pro milovníky zeleniny a zdravého stravování, je zde návod na zapečenou rýži, která je plná chutí a vůní. Ideálně připravená z čerstvých sezonních surovin. V troubě, jí…