Těstoviny s bešamelem
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli oloupeme, překrojíme ji napůl a nakrájíme na půlkolečka, žampióny na plátky, kuře a šunku na kousky. Na pánvi orestujeme nejprve cibuli, potom žampiony.V mezičase…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli oloupeme, překrojíme ji napůl a nakrájíme na půlkolečka, žampióny na plátky, kuře a šunku na kousky. Na pánvi orestujeme nejprve cibuli, potom žampiony.V mezičase…
Do hrnce nasypeme hrášek, zalijeme vodou, přidáme bujón nebo jen sůl a pepř a necháme dusit pod pokličkou. Když voda začne vřít, odstavíme ze sporáku. Rozmixujeme…
Guláš: Maso nakrájíme. Cibuli také nakrájíme (musí být ve stejném množství jako maso). Na sádle orestujeme cibuli, a to úplně do hněda. Přidáme maso, které necháme…
Květák očistíme a rozebereme na menší růžice. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a květák v ní uvaříme do poloměkka. Scedíme jej. V kastrolu rozehřejeme máslo a…
Květák opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a přidáme 2 strouhnutí muškát. oříšku. Květák přivedeme k varu a vaříme asi 10 min. Květák nemá být měkký, jen lehce…
Kuřecí kousky osolíme, okořeníme, dáme do vymazaného pekáčku, pokryjeme peřinou a upečeme. Podáváme s brambory.
Krůtu očistíme, omyjeme a osolíme.Rohlíky nakrájíme, přidáme smetanu (pokud není, lze nahradit mlékem a změklým máslem), osmaženou cibulku, ochutíme vegetou, pepřem,…
Housky nakrájíme na kostky a opražíme v troubě.Žloutky prošleháme s mlékem a opražené pečivo zalijeme. Přidáme mouku, nasekanou petrželku, sůl, nastrouhaný muškátový…
Pórek nakrájejte na kolečka a brambory na menší kostičky. V hrnci rozpusťte oříšek másla a na něm osmahněte pórek a brambory, dokud směs nezačne zlátnout.Poté podlijte…
Pokud umíte v míse smíchat nakrájené pečivo, mléko a vejce na podivnou, nesoudržnou směs, umíte i karlovarský knedlík. Knedlíkové těsto při vaření nabobtná, ale obal mu…
Blížící se jarní čas slibuje velikonoční pochoutky. První rašící výhonky kopřiv zrovna vybízí k upečení lákavé nádivky. Z dostupných surovin a zelených štiplavých…
Recept na velikonoční nádivku se liší kraj od kraje, každá hospodyňka si hájí ten svůj. Nadýchanou a zlatavou nádivku můžeme podávat jen tak, nebo s bramborami či jako…
Připravte tyto výborné koláče z kynutého těsta. Naplníte je dvěma druhy náplní, posypete žmolenkou a můžete péct. Z tohoto těsta lze připravit i chodské koláče, rohlíčky…
Snadná a rychlá krémová polévka z mrkve a brambor je díky své nasládlé chuti oblíbená hlavně u dětí. Je úplně bez mouky, zahuštěná pouze mixovanou zeleninou a zjemněná…
Dýňový dort za studena je lahodný dezert, který spojuje jemnou chuť dýně s lehkostí smetanového krému a křupavým sušenkovým základem. Je ideální volbou pro podzimní…
Špenát si rozmrazíme a přebytenou vodu vylijeme. Na širší pánvi (lépe se odpařuje tekutina a špenát neprská) si rozehřejeme lžíci oleje, přidáme jednu na jemno…
Na rozpečenou pánev položíme na plátky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, zprudka osmahneme z obou stran na pánvi, kde je již…
Květák rozkrájíme na drobné kousky a rozmixujeme. Přidáme pokrájený česnek, petrželku, šunku a strouhaný sýr. Klepneme žloutky a okořeníme. Nakonec přidáme mouku a sníh…
Květák omejeme a rozdělíme na růžičky. Podlejeme vodou, osolíme, přidáme bujon a vaříme dokud nebude květák uvařený. Podlejeme mlékem a přivedeme pomalu k varu. Přidáme…
Brokolici omyjeme, rozebereme na menší růžičky a vložíme do hrnce. Přisypeme mražený hrášek a vše zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené, ale ne více. Necháme na…
V hrnci rozehřejeme máslo přidáme mouku, muškátový ořišek, špetku soli a usmažíme světlou zásmažku. Vyklepneme vejce, rychle rozmícháme a necháme srazit. Poté zalijeme…
Tenké placičky z bramborového těsta, které se smaží na oleji, patří mezi skvělé lahůdky. Lze je podávat jako přílohu k pečenému masu, jako samostatný chod se zeleninovým…
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky,…
Dýňová polévka s mrkví a bramborami je díky zázvoru lehce pikantní, ale ten správný šmrnc jí dávají hlavně bylinky. Polévka je sytá a krásně vás zahřeje. Vyzkoušejte a…
Krkovička po farářsku: Lehce pikantní a šťavnaté plátky masa báječně chutnají a zvládne je i začínající kuchařka
Tarhoňa byla pochoutkou kočovníků. Jak se tahle maďarská specialita připravuje?
Slané ukrajinské buchty pampušky jsou vynikající jako příloha. Dělají se podobně jako české buchty