Netradiční segedínský guláš s rajčaty a čabajkou
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme maso na kostičky, klobásu na tenká kolečka, cibuli na drobno a feferonku na velice drobno.Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme kostky masa, necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájíme maso na kostičky, klobásu na tenká kolečka, cibuli na drobno a feferonku na velice drobno.Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme kostky masa, necháme…
Oloupanou okurku nakrouháme na tenké plátky, papriky nakrájíme na proužky a osolíme. Jogurt promícháme s olejem a kečupem, přidáme k zelenině, promícháme.
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme Šmakouna , pepř, a papriku dle chuti, nakrájené cca 2/3 pórku a papriku a vše osmahneme. Potom přidáme kečup , hořčici, prolisovaný…
Uvařenou rýži dáme na rozloženou řasu aby nám zbyl kus přibližně 1cm bez rýže. Rýži pevně přitiskneme k řase a na ní libovolně naskládáme zeleninu kterou nakrájíme na…
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Z uvedených ingrediencí smícháme marinádu, vmícháme maso a necháme nejméně 2 hodiny marinovat, můžeme nechat i přes noc.V pánvi necháme…
Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme s vajíčkem a naplníme papriky, zbavené jadřinců. Rajčata ponoříme do vařící vody, vyjmeme, ochladíme a oloupeme. V zapékací…
V papiňáku osmažíme slaninu, k ní přidáme sádlo a na to dáme osmažit cibulku pokrájenou nadrobno. Pak přidáme maso nakrájené na větší kostky, necháme je osmažit až…
Natvrdo uvařená a zchlazená vejce nahrubo nastrouháme a vložíme do misky. Smícháme se změklým máslem, petrželkou, pikantní hořčicí, nastrouhaným uzeným sýrem, špetkou…
Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké díly, česnek na plátky. Nejprve rozpálíme na pánvi olej a opečeme cibuli, kterou nakrájíme na kolečka a pěkně…
Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na kolečka asi půl cm široká. Můžeme si pomoci tím, že do ní vždy zapíchneme párátko, aby se nám při řezání a obalování nerozpadla na…
Syr nastrúhame najemno. Pridáme 1 vajce, vňať, orechy a prelisovaný cesnak. Premiešame.Paprikám odrežeme vŕšok a zbavíme ich semien. Takto pripravené papriky naplníme…
Do vroucí vody (cca necelé 2 hrnky, já mám radši když je kuskus vláčnější) dáme rozpustit bujon. Mezitím oloupeme zázvor a česnek. Česnek nakrájíme na kolečka, zázvor,…
Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou na půlkolečka mrkev, na kousky papriku a potom nakrájené maso. Vše osmahneme, dodáme koření, zalijeme…
Zeleninu nakrájíme, česnek oloupeme a prolisujeme, křen nastrouháme.Vše smícháme v hrnci a vaříme 1 a 1/2 hodiny na nejmenším hořáku. Občas promícháme.Plníme do sklenic,…
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti soust. Stejně velkou hromádku potřebujeme i nahrubo nakrájené cibule. Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme…
Guláš: Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky. Papriku umyjeme a také nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej, osmažíme na něm maso,…
Papriku omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, oloupeme mrkev, kterou pak nakrájíme na kolečka.Vše dáme do pytlíku a ještě moravanku bez vody a žampióny. Kuře si…
Základem jsou brambory, tvarůžky a vejce. Záměrně neuvádím množství zeleniny, lze kombinovat podle chuti. Nakrájené brambory na plátky prohřejeme krátce na oleji,…
Cibuli i šalotku nakrájíme nadrobno a vhodíme do hrnce na rozehřáté sádlo. Počkáme, až zesklovatí a pak přidáme žampióny a hlívu nakrájené na menší kousky, zasypeme…
Plátky masa z obou stran osolíme a opepříme, obalíme v mouce smíchané s kořením a na rozpáleném oleji opečeme. Vyndáme z pánve a ve výpeku zesklovatíme na půlkolečka…
Ve větším množství tuku orestujeme osolené a opepřené maso do zlaté barvy. Maso vyjmeme, tuk slijeme a do výpeku vložíme cibulku. Krátce opečeme a přidáme protlak a…
Hovadzie maso nakrajame na rezanceky, papriku ocistime a nakrajame na tenke pruzky, cibulu nakrajame na kolieska. Wok rozohrejeme na velmi vysoku teplotu a oprazime na…
Plátky masa naklepat a z obouch stran osolit, opepřit, posypat česnekem, potřít hořčicí. Rozpálit pánvičku a potřít jí olejem. Maso z obouch stran opéct do zlatohněda a…
Rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vložíme maso nakrájené na kostky a po všech stranách osmahneme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a…
Kde jsou v Praze nejlepší smažáky? Nadchla nás obyčejná hospůdka na Vinohradech, smažák za 159 Kč byl boží
Estonský věnec kringel: Severský vánoční moučník je krásně vláčný, omamně voní skořicí a příprava je překvapivě snadná
Jak využít zbylé knedlíky: Klasikou je osmažit s vejci, ale dobře poslouží i do salátů, karbanátků nebo nasladko