Tvarůžkové brambory
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky nebo kostky. Lehce je osolíme a necháme odložené.Mezitím nakrájíme bok na kostičky a cibuli na měsíčky. Na pánvi opečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky nebo kostky. Lehce je osolíme a necháme odložené.Mezitím nakrájíme bok na kostičky a cibuli na měsíčky. Na pánvi opečeme…
Víte, že vaši přátelé nebo rodina jsou milovníci pizzy? Připravte jim tedy lahodně ozdobené mini pizzy. Není to nic těžkého a kreativitě ve zdobení se rozhodně meze…
Mezi tradiční české omáčky patří bezesporu rajská. Vyzkoušejte do ní přidat povidla, její chuť bude zajímavější a výraznější. Omáčku s masovými koulemi podáváme s…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, vložíme pokrájené maso, posypanou klobásovou sypkou paprikou,…
Oloupanou šalotku nakrájíme na tenká půlkolečka. Buřty podélně nařízneme, oba vnitřky natřeme plnotučnou hořčicí, vložíme cibuli a přitiskneme půlky k sobě.V pekáčku…
Ředkvičky i ostatní zeleninku důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Zeleninu nakrájíme – ředkvičky ostrým nožem na tenká kolečka, očištěné papriky na proužky,…
Nejprve uvaříme předem udělané těstoviny ve větším množství vroucí osolené vody, čerstvé domácí 3-4 minuty, koupené dle návodu na obalu. Uvařené na skus scedíme a dáme…
Červená čočka je výborným zdrojem vitamínů, minerálů a bílkovin. Pojďte si z ní připravit třeba chutný salát se zeleninou - bude vynikající jako sytá a výživná svačina…
Maso i papriky nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka. Nakrájenou cibulku necháme na trošce oleje zesklovatět, přidáme česnek nakrájený na plátky a po krátkém…
Chutnají-li vám utopenci, vyzkoušejte naložit do sladkokyselého nálevu vajíčka. Tady jsou použita maličká křepelčí vejce, která budou výborně chutnat, a navíc jsou i…
Bůček nakrájíme na drobné kostičky.Dáme do pekáčku, přidáme sůl, pepř a čubricu.Cibuli, papriku a rajčata pokrájíme, česnek nasekáme.Vše přidáme k masu a zalejeme…
Vegeta a podobná dochucovadla obsahují především sůl a glutamát sodný, zeleniny jen zlomek. Vyrobte si raději domácí polévkové koření, do kterého dáte samé zdravé…
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme nádivku. Vezmeme stehna, nadzvedneme kůži a pod kůži opatrně napěchujeme nádivku a spíchneme párátkem. Dáme do pekáče a…
Nejdříve dáme vařit vývar, dáme vody jen tak, aby vše bylo zalité a vaříme cca hodinku. Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli na kousky a po chvíli i…
Na tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostičky, lehce je osmahneme a dusíme v menším množství vody pod pokličkou, až se šťáva téměř vydusí.…
Dobrý guláš se vyznačuje chutností, šťavnatým masem, dostatkem provařené dobře vychucené šťávy s kousky zeleniny. Přidejte k němu knedlíky, chléb, nebo třeba noky.…
Sous vide znamená v překladu vaření ve vakuu. Jedná se o kuchařskou metodu přípravy, při které se pokrmy tzv. vaří při nízkých a přesně udržovaných teplotách a po předem…
Omytý a osušený salát natrháme na menší kousky a smícháme se zbytkem zeleniny.Olej, ocet sůl, pepř a případně cukr prošleháme. Měla jsem sušené brusinky krátce povařené…
Vepřové maso a kysané zelí k sobě skvěle pasují, a proto je využijte v tomto receptu. Pomalým dušením s kořením a bylinkami získáme dokonalé spojení chutí a maso, které…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
Zapečený květák zná téměř každý, tento recept je ale jako stvořený pro milovníky orientální kuchyně. Uzená paprika, římský kmín, kurkuma a chilli dodají dozlatova…
Zdravé lehké letní jídlo z ryb a čerstvé zeleniny, které budete připravovat často a rádi. Ryby jsou cenným zdrojem jódu, bílkovin, vitamínů a minerálů. Proto by měli být…
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na ghíčku osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky tofu a lehce osmahneme. Přidáme fazolové lusky, papriku a rajčata.Směs…
Hustá, kyselá soljanka pochází původně z ukrajinské a ruské kuchyně. Připravíme ji z uzeného masa, klobásy, rajského protlaku a papriky. Kyselost polévce dodáme kyselými…