Pizza peperoncino s žitnou moukou
Recept ještě nebyl hodnocenDo misky prosejeme mouky, přidáme sušené droždí, špetku soli a promícháme. Přilijeme vlažnou vodu, nakonec olej a uhněteme těsto. Zakryjeme fólií nebo víkem a necháme 30…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do misky prosejeme mouky, přidáme sušené droždí, špetku soli a promícháme. Přilijeme vlažnou vodu, nakonec olej a uhněteme těsto. Zakryjeme fólií nebo víkem a necháme 30…
Osušený filet zasypeme solí smíchanou s cukrem a necháme hodinu marinovat. Poté filet umyjeme ve studené vodě a osušíme.Ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky.…
Prso nakrájíme na proužky velikosti sousta, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.Mrkev a celer nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme,…
Salát dobře omyjeme, utěrkou osušíme a jednotlivé listy lehce omočíme jednou stranou v zálivce. Pokládáme rovnou na talíř, na kterém budeme servírovat a prosypáváme…
V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme cibuli pokrájenou na proužky a pokrájené žampiony. Mírně osolíme a orestujeme - pozor - nespálit.Zalijeme vývarem, přivedeme…
Rajčata spaříme a oloupeme, rozmixujeme, osolíme, opepříme a přidáme česnek a cukr.Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Doprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do…
Rajčata spaříme a oloupeme, rozmixujeme, osolíme, opepříme a přidáme česnek a cukr.Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Doprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do…
Kuskus zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut nabobtnat. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli. Parmazán nastrouháme najemno.V hrnci na másle zpěníme nakrájenou cibuli.…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu.Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a restujeme na troše oleje cca 8 minut do zlatova.Nadrobno nasekáme…
Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na malé kostičky. Okořeníme solí, pepřem, grilovacím kořením a zakápneme olivovým olejem.Žampiony nebo jiné houby nakrájíme na tenké…
Brokolici rozebereme na růžičky bez košťálů (ty necháme do polévky), propláchneme a scedíme. Vložíme do hrnce s vřelou vodou a povaříme cca 4 minuty. Ihned vyndáme…
Makarony dáme vařit podle návodu na obalu a zatím uvaříme omáčku.Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a orestujeme očištěné, na kousky nakrájené, osolené a opepřené maso…
Očištěný květák rozebereme na růžičky. Nařežeme několik větších tenkých plátků, které odložíme stranou a růžičky nasekáme na menší kousky.Cibulky nakrájíme a dáme do…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Papriku, feferonku a cibulku nakrájíme na kousky.Do opečené slaniny přidáme…
V misce rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl a pepř na chuť.Nakrájíme jarní cibulku nadrobno, stejně tak špenátové listy.Avokádo rozkrojíme a opatrně vyjmeme pecku.…
Na pánev dáme trošku olivového oleje a opečeme porce tresky, kterou osolíme a posypeme bylinkami.Sýrový košíček: Parmezán nastrouháme na jemném struhadle a dáme na…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust.Zeleninu očistíme a papriku nakrájíme na proužky, cuketu na půlkolečka, cibuli na měsíčky, rajčata přepůlíme a česnek nasekáme…
Vo väčšej panvici si dáme zohriať olej. Pridáme pretlačený cesnak a smažíme na strednom plameni kým nám rozvonia. Pridáme plechovku rajčín aj so šťavou, sušenú bazalku,…
Do panvice dáme na strednom stupni zohriať olej a pridáme pretlačený cesnak. Smažíme minútu, pokým sa pekne nerozvonia.Pridáme na polovice pokrájané mini paradajky a…
Troubu předehřejeme na 200 °C a pekáček vymažeme máslem.V pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna restujeme baby špenát až ztratí na objemu a bude vláčný. Dáme stranou…
Umletím hovězího masa se vyhneme jeho dlouhé úpravě. Na špejli působí válečky mletého ochuceného masa přelité pestem z medvědího česneku velmi efektně. Doplněny pečenými…
Názorné využití pesta z medvědího česneku, který je sám o sobě vitamínovou bombou. Navíc je jídlo doplněné o zdravé kešu oříšky a celozrnné špagety. Je tedy zřejmé, že i…
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a připravuje se na mnoho způsobů. V naší kuchyni není tak častá, většinou jí připravujeme jako přílohu k masu či omáčkám. Další…
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
Pampelišková buchta s polevou aneb dezert, který vás příjemně překvapí. Vyzkoušejte podle našeho receptu
Zdeněk Pohlreich nám prozradil, jak probíhalo natáčení nového pořadu i to, jak na sametově hedvábnou bramborovou kaši