Pečená uzená křidélka s omáčkou z Nivy
Recept ještě nebyl hodnocenKřidélka rozpůlíme v kloubu a odřízneme špičky. Natřeme ochuceným olejem a dáme do vyhřáté trouby na 10-15 minut, aby chytla pěknou barvu. Smetanu zahřejeme, rozdrobíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křidélka rozpůlíme v kloubu a odřízneme špičky. Natřeme ochuceným olejem a dáme do vyhřáté trouby na 10-15 minut, aby chytla pěknou barvu. Smetanu zahřejeme, rozdrobíme…
Šalotku nakrájíme na drobno, kapii, čabajku a oloupaná vajíčka na menší kostičky a petrželku nasekáme.V misce umícháme pomazánkové máslo, majonézu, roztíratelný sýr,…
Do rozehřátého kastrůlku nasypeme cukr, necháme zkaramelizovat a opatrně za neustálého promíchávání zalijeme citrusovou šťávou. Přidáme zázvor, skořici a pepř a necháme…
Kuřecí maso uvaříme do měkka a jemně je usekáme. Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového…
Okurku nasekáme na drobno, cibulovou nať na tenoučké kroužky. Současně opékáme topinky nebo tousty v topinkovači.Všechny suroviny na pomazánku dobře promícháme,…
Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev na kolečka nebo nudličky, květák rozebereme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, kopr posekáme, česnek prolisujeme a…
Svěží a křupavý letní salát připravíme z jemně nastrouhané zeleniny, uzeného sýra a drobně pokrájené šunky. Salát ochutíme majonézou, solí, pepřem a česnekem, jeho chuť…
Slaninu nakrájame na malé kocôčky a vyškvaríme. Pridáme na polovice narezaný ružičkový kel a na slabom ohni za občasného premiešania restujeme asi 10-15 minút (podľa…
Omyté listy z různých druhů salátu natrháme nebo pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou předvařenou nebo předpečenou řepu…
Zlaté klasy mladé kukuřice, opečené na grilu dokřupava, patří k velice oblíbené grilované zelenině. Ještě horké klasy, potřené bylinkovým máslem a dochucené několika…
V rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, necháme rozvonět, zasypeme moukou a umícháme světlou jíšku.Zalijeme chladným vývarem,…
Itálie v létě, kdo by to dokázal odmítnout? Ale nemusíte nutně jezdit k moři, s tímhle receptem si ji snadno uděláte doma. Jednoduché, ale přesto delikátní rizoto s…
Lososa nakrájíme na malinké kostičky, medvědí česnek nasekáme nadrobno.Oboje vložíme do misky, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přistrouhneme lžičku citrónové kůry a…
Smetanovou polévku s jemnou žampionovou chutí podáváme s trochou zakysané smetany a pažitky. Jako základ pro polévku použijeme jarní cibulku, spolu se žampiony ji vaříme…
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její…
Obohaťte své grilování nebo pečení s touto pikantní marinádou, která dodá vašemu masu nezaměnitelnou chuť a šťavnatost. Ideální pro milovníky ostrých chutí, kteří chtějí…
Neobvyklá a specifická chuť fenyklu není pro každého. Pokud ovšem patříte mezi milovníky fenyklu, tato polévka je přesně pro vás. Jemná a krémová konzistence, výborná…
Červená řepa je královna podzimní a zimní kuchyně. Ať již vařená, nebo zasyrova, dá se skvěle použít do salátů. V tomto konkrétním případě je kombinovaná s cizrnou.…
Houby nakrájíme na větší kousky, cibuli na kostičky a česnek prolisujeme.Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a lehce potřeme utřeným česnekem.Do menší misky…
Houby nakrájíme na větší kousky, cibuli na kostičky a česnek prolisujeme.Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a lehce potřeme utřeným česnekem.Do menší misky…
Kuřecí roládky plněné vaječnými omeletami, ochucené tymiánem a divokým kořením, podávané v jemné omáčce z ostružinové marmelády a červeného vína jsou náročnější na…
Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme lusky, osolíme, koreníme, podlejeme vodou - len trochu a dusíme na skus.Po vypnutí sporáka vhodíme umyté nakrájané…
Na polovině oleje osmahneme žampiony s kmínem a cibulkou, po chvíli přidáme Šmakouna. Když zelenina se Šmakounem trochu zezlátnou, přidáme pórek. Krátce zarestujeme a…
Cestoviny uvaríme al dente. Rozpálime sezamový olej, pridáme cibuľu, sójovú omáčku, fazuľku, nadrobno narezaný cesnak a korenie. Za stáleho miešania 3 minúty opekáme. …
Holka u plotny vaří: Jak na svatomartinské kuře à la husa? Se zelím a mini lokšemi chutná jako poctivá pečínka
Příběh jako z filmu: Aby uživila rodinu, začala Hana vařit a prodávat marmelády, co znala od babičky. Dnes ji chválí i Kašpárek
VIDEO: Eliška otestovala nejlepší burgery v Praze a za 255 Kč našla jeden opravdu obrovský a parádně šťavnatý