Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pepř celý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rajská omáčka "habunda"

Rajská omáčka "habunda"

Recept ještě nebyl hodnocen 3,8

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibulku do zlatova, přidáme hřebíček, bobkový list, nové koření, celý pepř a cca 1-2 minutky osmahneme, poté…

habunda

90 min

Rybí salát z kapra

Rybí salát z kapra

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Kapra stáhneme z kůže, vyfiletujeme, nakrajíme na kostičky(nudličky) vložíme do misky, osolíme a zalejeme nálevem, maso musí být zcela ponořeno. Přidáme koření. Směs…

Bílá vánoční zelňačka

Bílá vánoční zelňačka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

K tradičním štědrovečerním pokrmům zejména na Slovensku patří i zelňačka. Poctivou polévku z brambor a kysaného zelí ochutíte kořením, zahustíte smetanou a podáváte…

Kacuda

50 min

Paprikový ovar (lalok) s vejmrdou

Paprikový ovar (lalok) s vejmrdou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Očištěný lalok i s kůži dáme vařit do dost osolené vody. Přidáme česnek, koření a vaříme úplně do měkka cca 1 hodinu.Uvařený lalok necháme lehce zchladnout ve vývaru.…

Uzený podbradek (lalok)

Uzený podbradek (lalok)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Maso pokrájíme na přibližně stejně veliké kusy a uvaříme v hodně osolené vodě s pepřem, cibulí a česnekem. Maso je třeba uvařit téměř doměkka, nerozvařit.Každý kus masa…

Lín namodro

Lín namodro

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vykuchané líny neškrábeme ani neumýváme, aby na jejich kůži zůstal přirozený sliz. Stočíme je do téměř kruhu a svážeme jim hlavu co nejblíže k ocásku. Polijeme je…

Prešporské řízky

Prešporské řízky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Z telecí kýty nakrájíme 4 plátky, rozklepeme je na co nejtenčí řízky a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku na plátky. Do porcelánové mísy, která má…

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření.Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem a necháme…

Roxana

60 min

Zavináče od Labe

Zavináče od Labe

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ryby očistit, pokud možno vyfiletovat, nebo alespoň ostranit páteř. Do vyššího hrnce dát vařit osolenou vodu, každou půlku ryby napíchnout na vidličku, smočit na okamžik…

Alexiss

10080 min

Hlíva jako "ovar"

Hlíva jako "ovar"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hlívu očistíme, tvrdé konce odkrojíme a necháme do polévky. Dáme vařit vodu s rozmačkaným česnekem, kořením a necháme pár minut vařit.Do vařící vody dáme hlívu a vaříme…

Boršč s mletým masem

Boršč s mletým masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut.Pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo…

Merylas

90 min

Kančí gulášek

Kančí gulášek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.V hmoždíři si nadrtíme divoké koření. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do hrnce a necháme slaninku vyškvařit.…

Zadělávané drůbky

Zadělávané drůbky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Drůbky dáme vařit do vody se zeleninou, solí a kořením, já vařím v Papinově hrnečku asi 20 min.Uvařené drůbky scedíme, vývar si ponecháme, drůbky taky, vyvařenou…

Lenunka

60 min

Davidův hovězí guláš z kližky

Davidův hovězí guláš z kližky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Den 1.: Nejprve si den dopředu nakrájíme maso na kostky podle libosti, zvlášť prolisujeme všechen česnek a přidáme asi 2-3 lžičky soli, maso a česnek se solí smícháme,…

Dawaa

270 min

Falešné matjesy z hlívy ústřičné

Falešné matjesy z hlívy ústřičné

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nejprve dáme vařit hlívu pokrájenou na menší kousky, můžeme nechat i větší kusy nohou. Vaříme do měkka cca 30minut. Než se nám uvaří houby, nakrájíme cibuli na…

wooddy

60 min

1 7 8 9 10 11 32