Salát z červené řepy a syrového zelí
Recept ještě nebyl hodnocenZe zelí odstraníme vrchní ošklivé listy (nevyhazujeme viz poznámky níže), zbytek řádně opláchneme, rozčtvrtíme a nastrouháme (v celku by nám to moc nešlo). Řepu oloupeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze zelí odstraníme vrchní ošklivé listy (nevyhazujeme viz poznámky níže), zbytek řádně opláchneme, rozčtvrtíme a nastrouháme (v celku by nám to moc nešlo). Řepu oloupeme…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibulku do zlatova, přidáme hřebíček, bobkový list, nové koření, celý pepř a cca 1-2 minutky osmahneme, poté…
Kapra stáhneme z kůže, vyfiletujeme, nakrajíme na kostičky(nudličky) vložíme do misky, osolíme a zalejeme nálevem, maso musí být zcela ponořeno. Přidáme koření. Směs…
K tradičním štědrovečerním pokrmům zejména na Slovensku patří i zelňačka. Poctivou polévku z brambor a kysaného zelí ochutíte kořením, zahustíte smetanou a podáváte…
Maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vodu a strouhanku smícháme a vytvoříme zhruba 28 kuliček velikosti vlašského ořechu.Vhodíme do vařícího vývaru a…
Očištěný lalok i s kůži dáme vařit do dost osolené vody. Přidáme česnek, koření a vaříme úplně do měkka cca 1 hodinu.Uvařený lalok necháme lehce zchladnout ve vývaru.…
Maso pokrájíme na přibližně stejně veliké kusy a uvaříme v hodně osolené vodě s pepřem, cibulí a česnekem. Maso je třeba uvařit téměř doměkka, nerozvařit.Každý kus masa…
Vepřovou kýtu si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Na oleji v kastrolu si osmažíme cibulku nakrájenou…
Vykuchané líny neškrábeme ani neumýváme, aby na jejich kůži zůstal přirozený sliz. Stočíme je do téměř kruhu a svážeme jim hlavu co nejblíže k ocásku. Polijeme je…
Z telecí kýty nakrájíme 4 plátky, rozklepeme je na co nejtenčí řízky a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku na plátky. Do porcelánové mísy, která má…
Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření.Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem a necháme…
Maso odblaníme a pokrájíme na větší kostky. Kostky masa posypeme solamylem, smíchaným s červenou sypkou paprikou. Zprudka takto poprášené maso opečeme na pánvi na…
Kuřecí srdíčka omyjeme, dáme je do hrnce s vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř a vaříme doměkka. Já je vařila asi 25 minut v papiňáku. Cibuli…
Ryby očistit, pokud možno vyfiletovat, nebo alespoň ostranit páteř. Do vyššího hrnce dát vařit osolenou vodu, každou půlku ryby napíchnout na vidličku, smočit na okamžik…
Hlívu očistíme, tvrdé konce odkrojíme a necháme do polévky. Dáme vařit vodu s rozmačkaným česnekem, kořením a necháme pár minut vařit.Do vařící vody dáme hlívu a vaříme…
Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut.Pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo…
Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům. Všichni milujeme její jemnou, přesto však kořenitou zeleninovou chuť. Tato královna mezi českými omáčkami…
S karamelovým základem s octem je tato koprová omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu.
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.V hmoždíři si nadrtíme divoké koření. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do hrnce a necháme slaninku vyškvařit.…
Drůbky dáme vařit do vody se zeleninou, solí a kořením, já vařím v Papinově hrnečku asi 20 min.Uvařené drůbky scedíme, vývar si ponecháme, drůbky taky, vyvařenou…
Jako první musíme dát dělat vývar, takže oloupeme a nakrájíme kořenovou zeleninu mimo cibule a dáme do ledové vody do hrnce.Přidáme sůl, špetku kari a špetku chilli (na…
Recept na kysané zelí s uzeným masem, které může posloužit i jako samostatné jídlo. Sama autorka ho vaří pouze na Vánoce a podává s chlebem či knedlíkem jako rychlou…
Den 1.: Nejprve si den dopředu nakrájíme maso na kostky podle libosti, zvlášť prolisujeme všechen česnek a přidáme asi 2-3 lžičky soli, maso a česnek se solí smícháme,…
Nejprve dáme vařit hlívu pokrájenou na menší kousky, můžeme nechat i větší kusy nohou. Vaříme do měkka cca 30minut. Než se nám uvaří houby, nakrájíme cibuli na…
Léto na záhoně: Koncem července můžeme vysévat polníček, rukolu, dubáček i klasický hlávkový salát
Domácí vaječný likér: Se smetanou, vanilkou a muškátovým oříškem chutná fantasticky a provoní celý dům
Kouzlo Orientu na vašem svátečním stole: Upečte si hříšně sladké marokánky