Kapří podkůvky s mandlovou krustou
Recept ještě nebyl hodnocenPorce kapra nemusí být pouze obalovanou klasikou. Připravte je zapečené v troubě, provoněné máslem, kořením, cibulkou a bylinkami, navíc s chutnou a křupavou krustičkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Porce kapra nemusí být pouze obalovanou klasikou. Připravte je zapečené v troubě, provoněné máslem, kořením, cibulkou a bylinkami, navíc s chutnou a křupavou krustičkou…
Mnoho z nás si tuto pikantní pomazánku pamatuje už z dětství, většinou namazanou na půlkrajíčcích chleba a servírovanou ke snídani. Zkuste ji ale pro změnu máznout na…
Tarhoňa je úžasná těstovina s jednoduchou přípravou, která se zabydlela i v našich kuchyních. Doplněna voňavou slaninou, žampiony a aromatickými sušenými rajčaty bude…
Zapečená růžičková kapusta se slaninou a vejci je vhodná jako hlavní chod k obědu nebo jako teplá večeře. Příprava je velmi jednouchá a pokrm je hotový do 30 minut.…
Zavinutý plátek masa s náplní podávaný s rýží a šťávou patří mezi českou klasiku. V tomto případě použijeme kuřecí maso a plátek naplníme slaninou, klobásou, okurkou a…
Provoňte vaši kuchyň Asií a připravte si rychlou a jednoduchou směs s kuřecím masem se zeleninou, bambusovými výhonky, štiplavě pikantní zásluhou chilli papričky. Pokud…
Jedno z tradičních jídel československé kuchyně je kapusta, neboli kel. Asi všichni ji známe z kuchyně od babiček. S námi si ji můžete snadno připravit doma. Ideálně ji…
Jednoduchý recept na jídlo z jednoho pekáčku, který lehce zvládne i začátečník. Pokud si chcete práci ještě více ulehčit, vyložte si pekáček pečicím papírem a nebude…
Chléb ve vajíčku je oblíbenou večeří. Náš recept se hodí, když chceme vynechat smažení a přípravu ještě urychlit. Rodinu příjemně překvapíme, když nachystáme pokrm…
Křen má spoustu využití ať už ve studené, nebo v teplé kuchyni. Připravit z něj můžete třeba lehce štiplavou smetanovou omáčku s plátky rozpadajícího se hovězího masa.…
Maso opláchneme, otřeme do sucha, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a potřeme rozetřeným česnekem. Na sádlo v pekáčku rozložíme plátky cibule a na ně připravené maso.…
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky. Zprudka je orestujeme. Přidáme pórek, který jsme nakrájeli na kolečka.Směs podlijeme vývarem nebo…
Kuřecí maso má v kuchyni nespočet využití. Placičky v těstíčku z bílého jogurtu obsahují velké množství bílkovin a navíc jsou provoněné česnekem a čerstvou petrželkou.…
Tato bůčková roláda nádherně vypadá a výborně chutná. Nádivku připravíme z rohlíků, slaniny, česneku, majoránky a petrželky. Roládu pečeme položenou na nakrájené cibuli…
Šťavnatá sekaná prošpikovaná špekem a ochucená strouhaným sýrem se skvěle hodí k obědu, nebo ji můžeme podávat i zastudena s pečivem jako svačinu na cesty. Díky…
Pokud chcete připravit opravdu syté a velmi chutné jídlo, stačí mít doma jeden balíček kysaného zelí, brambory a trochu uzeného masa. Ochucení trochu připomene klasický…
Rychlá masová směs nás většinou zachrání, ať už jako kuchaře nebo strávníky. Kousky vepřového masa podusíme se zeleninou podle chuti, doplníme kořením a vývarem. Hotovou…
Pomazánka z červené řepy s křenem poslouží jako dokonale chutná svačinka. Příprava je velmi snadná a rychlá a pomazánka zachutná i zarytým odpůrcům červené řepy.
I v zimě si můžeme vychutnat dobrý salát z čerstvé zeleniny. Křupavou mrkev a zelí zasypeme ořechy a podáváme se zajímavou a dobře ochucenou zálivkou z cherry a pikantní…
Smažené bramboráky vonící po majoránce a česneku jsou oblíbeným jídlem mnoha z nás. Jestliže je máte rádi co nejkřupavější, vyzkoušejte do nich tentokrát přidat trochu…
Steak z tuňáka se upravuje krátce, aby zůstal uvnitř růžový. Byla by totiž škoda zničit špatným postupem kvalitní maso. Steak z tuňáka můžete podávat s touto nebo i…
Cibuli nakrájíme na kostky a dáme restovat, nejlépe do širšího kastrolu. Mícháme.Teď je asi 25 minut čas na nakrájení masa, kostky 3x3 cm, připravit: lžíci sladké…
Polévka s nočky je vítaná jako večeře nebo sytá přesnídávka. Chuť kari a česneku přidá prosté kmínové polévce rozměr navíc a určitě nezklame strávníka. Stojí za to…
Polévka s nočky je vítaná jako večeře nebo sytá přesnídávka. Chuť kari a česneku přidá prosté kmínové polévce rozměr navíc a určitě nezklame strávníka. Stojí za to…
Kroupy nejsou „hloupý“! Netradiční smaženice nebo kroupové zelí překvapí, důležitý je správný postup při vaření
Správné houbaření má svá pravidla. Nejsou složitá a vyplatí se je znát. Poradíme, jak na to
Úžasné francouzské věnečky Paris Brest voní lískovými oříšky. Proč se pečou ve tvaru kola?