Česnečka do hrnku
Recept ještě nebyl hodnocenSýr a šunku nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnku, přidáme pažitku, libeček, česnek, sádlo a majoránku.Vývar přivedeme k varu a vařícím zalijeme připravené suroviny v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnku, přidáme pažitku, libeček, česnek, sádlo a majoránku.Vývar přivedeme k varu a vařícím zalijeme připravené suroviny v…
V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou slaninu na něm vyškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme ji do sklovita.Přidáme fazolky, sůl, pepř, krátce orestujeme a…
Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, zalijeme studeným vývarem a uvaříme doměkka. Trochu brambor a mrkve vyndáme a ostatní i s vývarem rozmixujeme…
Slaninu vyškvaříme a přidáme 1 nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova, přisypeme kmín a hlívu natrhanou na kousky, nesolíme. Dusíme 8-10 minut a necháme vychladnout…
Slaninu nakrájíme na špalíky a dáme ji trochu zmrznout do mrazáku, lépe se pak s ní pracuje. Do masa ostrým nožem uděláme otvory, maso našpikujeme, osolíme, opepříme a…
Do vody dáme sůl, polévkovou lžíci olivového oleje, nakrájený čerstvý koriandr, přivedeme k varu a přidáme špagety. Špagety vaříme dle návodu (doporučuji al dente)…
Omytá a osušená stehna osolíme, opepříme, posypeme česnekem a paprikou.Na dno remosky dáme nadrobno nakrájenou cibulku, bujon (nejlépe rozdrobený), oloupané a na…
Velmi oblíbená varianta jogurtové omáčky nebo chcete-li dipu doplněná česnekem a koprem. Hodí se nejlépe k rybám, ale určitě nepokazí jakékoliv jiné grilované masité…
Vůně grilovaného masa neodmyslitelně patří k létu. Zkusíme tentokrát zapomenout na klobásy či steaky, vsadíme na vepřová žebra. Jejich příprava zabere trochu více času,…
Dýňové placičky se dají se upravit naslano i nasladko a v různých variacích poslouží jako svačina, snídaně i večeře. Jejich výhodou je také to, že jsou chutné i druhý…
Klasický hamburger je svojí velikostí občas problematickým pokrmem. V tomto receptu vás inspirujeme na skvělé pohoštění pro rodinu i přátele, a to v podobě miniburgerů.…
Klasický hamburger je svojí velikostí občas problematickým pokrmem. V tomto receptu vás inspirujeme na skvělé pohoštění pro rodinu i přátele, a to v podobě miniburgerů.…
2/3 oleje z konzervy slijeme, zbytek si necháme na pomazánkuTvaroh, žervé, tuňáka se zbytkem oleje a hořčici utřeme v míse.Nakonec osolíme a opeříme dle chuti.Pomazánku…
Máte chuť na paštiku vyrobenou tradičním způsobem bez umělých konzervantů, barviv a stabilizátorů? Budete překvapeni nejen její lahodnou chutí, ale i tím, jak je to…
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme.V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme zeleninu, koření, orestujeme, vmícháme tomatové pyré a zalijeme vývarem. Přivedeme k…
Nakládané sýry jsou ideální pochoutkou k pivu či vínu a skvěle se hodí na sváteční období. Aromatický a krémový hermelín naložený spolu s paprikou, feferonkou, olivami a…
Velmi netradičně vypadá tento pečený a uzeným masem plněný chlebíček na řezu. Kynuté těsto potřené sádlem doplníme nastrouhaným parmezánem a nadrobno nakrájeným uzeným…
Pokud milujete pálivá jídla, tuto kombinaci bílých fazolí, klobásy, rajčatové omáčky a vajec si jistě oblíbíte. Pikantnost jídlu dodávají chilli semínka a tabasco, která…
Připravit vláčnou a nadýchanou omeletu může být pro někoho oříšek, ale s naším receptem to jistě zvládne i kuchař začátečník. Vejce potřebují na pánvi šetrné zacházení,…
Nejspíš se všichni shodneme, že kuřecí maso je skvělé pro svoji nenáročnou přípravu. Kousky masa stačí obalit ve vajíčku, směsi strouhanky a nechat usmažit bez oleje v…
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako…
Chlebíčky a výrobky studené kuchyně se neobejdou bez červené papriky. Pokud si vyrobíte pár skleniček červených kapií sterilovaných ve sladkokyselém nálevu a oleji,…
Ať již budete houbami vonící pokrm podávat s těstovinami, nebo s rýží, nebudete litovat. Koření i celkové do detailu vyladěné vychucení jej skutečně posunuje z běžného…
Medailonky z vepřové panenky plněné sušenými meruňkami a rozmarýnem, zabalené do slaninového kabátku se skvěle hodí pro podzimní slavnostní příležitosti. Dýňová omáčka…
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Co se zbylou vánočkou? Skvěle se hodí na vláčný francouzský toust nebo na jazyku se rozplývající voňavé crumble