Rumové maso se smetanou a hermelínem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso naklepeme, okořeníme, obalíme v mouce a rychle orestujeme.Pak dáme do pekáče, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali sójovou omáčku a velkého panáka rumu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso naklepeme, okořeníme, obalíme v mouce a rychle orestujeme.Pak dáme do pekáče, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali sójovou omáčku a velkého panáka rumu.…
Makrely podélně rozpůlíme, můžeme je ještě překrojit i na menší porce. Trochu víc osolíme, necháme chvíli odležet. Pak osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citronovou…
Mäso nakrájame na menšie kúsky tak, aby sa dali napichovať.Všetky prísady na marinádu premiešame a dáme do nej kúsky mäsa. Premiešame a necháme cca 5 hod marinovať. …
Dáme vařit uzené maso a do druhé nádoby dáme dusit nebo vařit rýži. Prochladlé maso pokrájíme na kostičky (vývar použijeme na polévku). Na kousku sádla osmahneme jemně…
Mrkev, brambory a porek ocistime, nakrajime a dame varit. Pridame sul a pepr a varime do zmeknuti.Az je vse uvarene, rozmixujem normalnim nebo ponornym mixerem, zalezi…
Maso nakrájíme na větší plátky. Omyjeme, lehce rozklepeme a osolíme, opepříme. Přidáme trochu oleje s červenou paprikou, cibuli na kolečka a kmín (já dala dvě rovné…
Maso vložíme do osolené vody a spolu s 6 kuličkami pepře, 3 kuličkami nového koření a 2 bobkovými listy uvaříme doměkka.Na troše oleje orestujeme cibuli, rajský protlak…
Rajčata rozpůlíme a trošku vydlabeme. Ze strouhanky, rozpuštěného másla, rozetřeného česneku a koření připravíme směs k naplnění rajčat.Do náplně můžeme podle fantazie…
Očištěný celer a mrkev nastrouháme na jemno. Ve hmoždíři rozdrtíme rozmarýn, tymián a kmín (já přidávám ještě trošku chia a lněných semínek).Utřeme česnek se solí a vše…
Na oleji orestujeme cibuli do hněda, přidáme nakrájená játra a srdce, zarestujeme, přidáme protlak, papriku, zamícháme a podlijeme pivem (já jen desítkou kvůli dětem) a…
Všechny přísady na zálivku dobře promícháme v misce a zatím odložíme stranou.Do velké misky dáme na kousky natrhaný kadeřávek, přidáme 1/4 hrnečku zálivky a kadeřávek…
Středně velkou cuketu nakrájíme na pěticentimetrové díly. Vydlabeme jádřince, čímž vzniknou takové komínky. Ty postavíme na kolečka cibule do dobře namočeného římského…
Papriky opečeme dohněda nad hořákem plynu nebo v troubě a dáme zapařit do mikroténového sáčku.Pak nakrájíme ostatní zeleninu (můžete přidat i další druhy). Okurku a…
Na olivovém oleji osmahneme drobně krájenou cibulku, až zezlátne, kápneme trošku vody, necháme vysmahnout vodu a opět smažíme a hlavně mícháme, asi dvě-tři minuty.…
Lučinu smícháme s kečupem, hořčicí, šťávou slitou ze sardinek a s jemně nakrájenou půlkou cibule (druhou půlku necháme na ozdobu při podávání). Přidáme sardinky, které…
Dáme vařit těstoviny podle návodu.Do misky nakrájíme cibuli a cibulku. Do druhé mísy nakrájíme slaninu, uzený sýr, hermelín a špek.Na pánvičce rozpálíme olej, přidáme…
Čočku nasypte do hrnce, zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přihoďte stroužek česneku, hrst čerstvé petržele, opepřete a vařte pomalu do změknutí, bez…
Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Promneme s olejem a tymianem. Pečeme na pečícím papíře cca na 180°C 30 minut.Panenku omyjeme, osolíme, opepříme a restujeme na…
Jogurt zmiešame so Solamylom, kmínom, prelisovaným cesnakom, chilli, šťavou z limetky, korením a soľou. Potrieme stehná z oboch strán, uložíme do pekáčika a dáme aspoň…
Přes noc namočím bílé fazole. Vařím je v papiňáku, asi 5 minut od doby varu papiňák vypnu a nechám dojít.Uvařené fazole scedím a dám je do pekáčku. Přidám trochu…
Na 50 ml oleje osmažíme do sklovita na jemno nakrájenou cibuli (aby nehnědla, je dobré ji mírně posolit), zasypeme hladkou moukou, rychle osmahneme, zalijeme mlékem a za…
Umytou kapustu rozřízneme na čtvrtiny. Vyřízneme košťál a kapustové listy nařežeme na proužky. Kapustu spaříme vroucí vodou.Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.…
Brambory a cibuli oloupeme, ostatní suroviny podle potřeby očistíme. Cibuli nakrájíme na jemná půlkolečka, rajčátka na čtvrtky nebo půlky, ostatní zeleninu na kostičky,…
Srdíčka očistíme, opláchneme a větší překrojíme podélně. Na špeku nakrájeném na kostičky a vyškvařeném opečeme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, až do hněda.Přidáme…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Jak a kdy zalévat a hnojit jahody, abychom měli tu nejsladší úrodu? Pomáhá kopřivová jícha i slepičí trus, důležité je i správné zavlažování
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
Dort Esterházy podle Josefa Maršálka: Bílky na těsto je lepší nedošlehat a máslo a pudink do krému musí mít stejnou teplotu, radí cukrář