Bylinkový krém
Recept ještě nebyl hodnocenNa lžíci másla osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, petržel a trochu drceného kmínu. Zalijeme polovinou vývaru a uvaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na lžíci másla osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, petržel a trochu drceného kmínu. Zalijeme polovinou vývaru a uvaříme…
Prsa předem namarinujeme v oleji, citronové šťávě a rozdrceném česneku. Následně orestujeme do zlatova.Kuskus s rozinkami zalijeme 2x větším množstvím kuřecího vývaru -…
Maso pokrájíme na větší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme nahrubo. V tlakovém hrnci trochu sádla nebo oleje rozpálíme, osmahneme cibulku, kmín, masové kostky obalíme…
Droždie a soľ zvlášť rozpustíme v pol pohári vlažnej vody. Múku preosejeme do misy, pridáme droždie, zvyšnú vodu, slanú vodu a olej. Masu vylejeme na pracovnú dosku,…
Maso nakrájíme na větší kostky, utřeme česnek se solí a vše vetřeme do masa. Kostky opepříme a bohatě posypeme celým kmínem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pomalu…
Připravíme omáčku: Na pánev dáme olej a necháme rozvonět česnek. Přidáme hoisin omáčku, med, tmavou sójovou omáčku, chilli omáčku, špetku soli, zeleninový vývar a…
Příprava pro pomalý hrnec. Tato verze je pro pomalý hrnec, ve kterém je možná příprava na sporáku. Pokud máte typ který na toto není určen, připravte si základ na pánvi…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a v osolenej vode povaríme 5 minút. Potom ju vyberieme a necháme odkvapkať.Na male opražíme múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania…
Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (vše z odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a…
Troubu jsem si dala rozehřát na 190°C. Květák jsem si v mixéru rozemlela na jakousi květákovou „rýží“. Jde jej i nastrouhat na jemném struhadle. Přidala jsem vejce,…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a v osolenej vode povaríme 5 minút. Potom ju vyberieme a necháme odkvapkať.Na male opražíme múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania…
Uzený špek nakrájíme na malinké kostičky a dáme do hrnce škvařit, malinko podlijeme olejem.Mrkev a klobásku nakrájíme na půlkolečka a přidáme ke škvařícímu špeku,…
Maso si nejdříve naložíme do sečuánského pepře a soli. Napícháme na špejli a na grilovací pánvi opečeme z obou stran aspoň 4 minutky. Brambory jsem krátce předvařila v…
V kastrolu či hlubší pánvi rozehřeji olej a zesklovatím na něm cibuli.Postupně přidám mrkev, brambor, petržel, celer, nakrájené zelí, lilek i cuketu.Po krátkém dušení…
Vločky premiešame so sekanou šalviou, sezamom, čiernym korením a soľou.Bielok rozšľaháme a potrieme ním nôžky, ktoré ihneď obalíme vo vločkovej zmesi. .Pekáčik…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené uzené maso a orestujeme, vše přendáme do mísy a přidáme povařený a rozmixovaný květák, nakrájené jarní cibulky a…
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme sůl, pepř, kari, papriku, olej, a necháme 2 hod uležet.Vložíme na pánev a orestujeme. Přidáme cibuli nakrájenou na větší kostičky,…
Očistěné a vykostěné krůtí stehno posolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Necháme chvíli odležet.Mezitím si zhotovíme nádivku z kaštanů. Jedlé kaštany uvaříme doměkka,…
Do zbytku bramborové kaše vmícháme žloutek, nakrájenou uzeninu a nasekanou petrželku. Uděláme koule, obalíme ve strouhance a usmažíme. Podáváme s dipem.Kysanou smetanau,…
Očistěné a vykostěné krůtí stehno posolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Necháme chvíli odležet.Mezitím si zhotovíme nádivku z kaštanů. Jedlé kaštany uvaříme doměkka,…
Veškerou zeleninu si očistíme. Uvaříme si do měkka květák s kořením ve vodě – množství i druhy dle sebe. Květák vyndáme, vývar si uchováme pro další využití. Květák…
Těstoviny uvaříme dle návodu. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Během vaření těstovin očistíme zeleninu a nakrájíme do misky. Červenou papriku zbavíme jadřince…
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata, papriky, klobásu, nasekaný česnek, mrkev, oregano, libeček a mletou papriku. Osmažíme, podlijeme vínem…
Prsa omyjeme. osušíme a kůži nařežeme na mřížku - neproříznout do masa. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.Prsa dáme na studenou silnostěnnou pánev a rozehřejeme jí …
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Retro okénko: Slovenské Horalky stály v minulosti jen 1,20 Kčs a vznikly vlastně z nouze, když došly lískové oříšky
Samosběry jablek 2024: Kilo si natrháte už za 8 Kč. V nabídce jsou i oblíbené odrůdy jablek Golden, Gala nebo Idared
Diagnóza nemoci může být i pozitivním impulsem