Hanácký salát s majonézou
Recept ještě nebyl hodnocenČervené zelí a řepu (krájenou na nudličky či kostičky) necháme okapat. Nálevy odložíme stranou.Zelí a řepu smícháme v míse s na jemno pokrájenou červenou cibulí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Červené zelí a řepu (krájenou na nudličky či kostičky) necháme okapat. Nálevy odložíme stranou.Zelí a řepu smícháme v míse s na jemno pokrájenou červenou cibulí a…
Hledáte rychlý zeleninový oběd nebo večeři? Zapečená brokolice je přesně takové rychlé jídlo, které snadno připraví i méně zkušení. Povařenou brokolici doplníte sýrem,…
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané mísy remosky položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného masa…
Jakmile se v receptu objeví slovo čert, je jasné, že se jedná o pálivé jídlo. Jinak tomu není ani u receptu na čertovy špalíčky, které jsou doplněné žampiony a pečenými…
Cibuli nakrájíme na měsíčky a na trošce oleje smažíme, dokud nebude hnědá.Pak přilijeme vývar, popř. vodu s masoxem, dobře rozmícháme, necháme chvíli za stálého míchání…
Brambory patří mezi velmi oblíbené potraviny, zejména pro své všestranné využití i příznivou cenu. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, doporučujeme bramborové placičky…
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit. Přidáme na kostky nakrájený knedlík a opečeme dozlatova.Do rozšlehaných vajíček přilijeme malou štamprli mléka,…
Maso nakrájíme na cca 1,5 cm plátky, které mírně naklepeme nařízneme okraj, posolíme a dáme do uzavíratelné misky. Smícháme metlou olivový olej s hořčicí, bazalkou a…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Scedíme a vrátíme do hrnce.Zatímco se vaří těstoviny, rozpustíme na pánvi máslo. Přidáme parmazán, smetanu a za stálého…
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na hrubo. Orestujeme na sádle do zlatova. Přidáme maso a restujeme, připečená vrstva na dně hrnce nevadí.Osolíme a opepříme, přidáme…
Zeleninu pokrájíme na nudličky (papriku, mrkev, zelí), cibuli na tenčí měsíčky, porek na kolečka. Dáme zprudka osmahnout na olej, jen krátce, aby byla mrkev křupavá,…
Maso si nařežeme jak se komu zlíbí a lehce naklepeme. Vymícháme si těstíčko do kterého namáčíme jednotlivé kousky a smažíme v oleji na střední teplotu - víckrát otáčíme,…
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra.…
Kohouta naporcujeme, okořeníme dle chuti a pečeme 1,5 hodiny v remosce. Nedáváme žádný tuk, kohout pustí dost šťávy, občas otočíme, aby se opekl ze všech stran.Uvaříme…
Udělám si směs na masové knedlíčky - všechny suroviny smíchám dohromady a udělám kuličky. Rajská omáčka: zpěním cibulku, na to dám masové kuličky aby se osmahly, pak…
Očištěnou a pokrájenou mrkev a brambory společně povaříme asi 15 minut v osolené vodě doměkka a pak rozmixujeme dohladka. Vrátíme na oheň, přilijeme smetanu, přidáme…
Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus.Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou…
Oloupeme cibuli a česnek, maso zbavíme případných šlach a blan, nakrájíme jej na kostky cca 2x2 cm. Cibuli dáme smažit na sádlo a necháme ji "dozlatova".Pak přidáme maso…
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme nakrájené maso, sůl, pepř, kmín. Za stálého míchání maso opékáme, pak posypeme paprikou, promícháme a zalijeme vodou nebo…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme droždí a necháme rozpustit.Když se droždí rozteče a rozvoní, přidáme krupičku. Orestujeme a vklepneme vejce. Necháme…
V osolené vodě předvaříme brokolici rozebranou na růžičky (cca 5 minut). Na sádle orestujeme cibulku s uzeným hezky do zlatova.V míse smícháme všechny suroviny a vlijeme…
Maso omyjeme a osušíme. Kůži nakrájíme na mřížky cca 1 cm a snažíme se neříznout do masa. Důkladně maso osolíme a opepříme z obou stran.Po cca půlhodinovém odležení…
Maso omyjeme a osušíme. Kůži nakrájíme na mřížky cca 1 cm a snažíme se neříznout do masa. Důkladně maso osolíme a opepříme z obou stran.Po cca půlhodinovém odležení…
Suroviny na marinádu důkladně promícháme.Maso naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme 3-5 dní odležet.Smažíme na oleji.Podáváme s hranolky, tatarkou…
Pavarotti miloval jídlo, hlavně špagety. V InterContinentalu mu museli přistavět vlastní kuchyň
Pozor na bedly! Některé mohou být jedovaté, jiné jsou nejedlé, všímat si musíme hlavně jednoho znaku
10 nejlepších jídel devadesátek: Dejte si Katův šleh, kuře s broskví, šunkové rolky a další porevoluční hity!