Polévka z uzeného jazyka
Recept ještě nebyl hodnocenJazyk opláchneme, podle velikosti hrnce rozkrojíme a dáme do hrnce. Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vodou, aby byl jazyk ponořený a slabým varem vaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jazyk opláchneme, podle velikosti hrnce rozkrojíme a dáme do hrnce. Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vodou, aby byl jazyk ponořený a slabým varem vaříme…
Na plátek houskového knedlíku položíme plátek sýru, plátek šunky a opět plátek sýru. Přiklopíme druhým plátkem knedlíku. Aby naplněný knedlík držel pohromadě, zapíchneme…
Z kuřecích prsíček si uděláme, co největší plátky. Které po-té nasolíme, napepříme. Potřeme hořčici a na každý plátek dáme kus anglické slaniny. Vše zabalíme do rolek a…
Cibuli nakrájíme na širší kolečka. Vepřové maso nakrájíme na plátky. Kraje masa nařízneme. Olej, hořčici, rajčata se solí a pepřem nahrubo rozmixujeme. Směs pěkně…
Omyté papriky podélně rozřízneme, vydlabeme semínka a položíme na plech s pečícím papírem řeznou stranou dolů. Dáme zapéct do trouby cca na 30 minut, dokud se na…
Tekvicu ošúpeme, vyčistíme a nastrúhame na hrubé rezance. Olúpané zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm.Do vymasteného pekáča rozložíme ½ zemiakov a na ne…
Horní kost stehen odkostíme a vyjmeme. Česnek utřeme s troškou soli a potřeme pastou vnitřky stehen. Z klobásy ukrojíme cca 6 cm, podélně ji rozkrojíme a do prostoru,…
Maso si upravíme na přibližně stejné kusy, cibule si nakrájíme na měsíčky, papriku na proužky a patison na menší čtverečky. V hrnci na sádle osmažíme cibuli do růžova,…
Záviny z listového těsta jsou vděčnou součástí rodinného jídelníčku i vítaným občerstvením na party. Záviny a štrúdly jsou oblíbené a ocení je i vegetariáni, mohou se…
Těsto můžeme připravit buď ručně tak, že do mouky na válu rozdrobíme droždí a kousky povoleného másla, přidáme sůl, vlažné mléko a vypracujeme těsto, které necháme půl…
Nenaklepané plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opékáme na oleji z obou stran do zlatova, aby se maso zatáhlo. Při obracení do něj nepícháme, aby nevytekla šťáva. …
Cibulku "středně" nakrájenou zpěníme na sádle.Přidáme nakrájené špekáčky a osmahneme je.Přisypeme cca 2 polévkové lžíce papriky a vše promícháme.Přilijeme trošku horké…
Kuřecí maso si naložíme do oleje s jednou lžičkou kurkumy, nebo kari a necháme uležet přes noc. Na druhý den maso vyjmeme z oleje-ale ochucený olej si ponecháme. Maso…
Prípravíme si jogurtovú marinádu - jogurt + vajíčka + roztlačený cesnak + koreniny.Rezne osolíme, okoreníme, prípadne naklepeme (osobne kuracie rezne nenaklepávam), ak…
Kuřecí čtvrtky omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a grilovacím kořením a necháme v lednici cca 2 hodiny odležet. V pekáčku si rozehřejeme olej,…
Den předem promícháme mleté maso se smetanou, vegetou a kořením a takto upravené necháme do ruhého dne v lednici uležet. Na druhý den do masa vmícháme uzené kostky-0…
Kapustu uvaříme a rozemeleme. Žemli nakrájíme a namočíme v mléce. Cibuli nakrájíme nadrobno a nasucho orestujeme na teflonové pánvi.Ze žemle vymačkáme přebytečné mléko a…
Ze srdíček okrájíme tuk a blány, prošpikujeme co nejvíce slaninou, osolíme a opepříme. Zatímco necháme srdíčka chvilinku odpočinout v ledničce, nakrájíme si cibule na…
Oloupané syrové brambory nastrouháme na hrubším struhadle. Pečlivě vymačkáme vodu. Smícháme s drobně nakrájenou slaninou, solí a pepřem. Pečící papír lehce potřeme…
Kuřecí čtvrtky nebo stehna opláchneme pod tekoucí vodou a dáme do většího hrnce s vodou vařit. Asi po půl hodině vyndáme uvařené maso, obereme od kostí, pokrájíme na…
Celé, přibližně stejně velké brambory, dobře omyjeme, uvaříme do poloměkka (asi 10 minut), scedíme a necháme vychladnout.Studené brambory oloupeme a nakrájíme na větší…
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, popaprikujeme. Dále si připravíme těstíčko z uvedených surovin - těstíčko by mělo být hustší. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje…
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, popaprikujeme. Dále si připravíme těstíčko z uvedených surovin - těstíčko by mělo být hustší. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje…
Řízky si nakrájíme na nudličky, osolíme a rychle osmahneme na rozpáleném oleji, zakapeme sójovou omáčkou a zalijeme lečem a dusíme do odpaření vody. Brambory si…
Holka u plotny vaří: Jak na svatomartinské kuře à la husa? Se zelím a mini lokšemi chutná jako poctivá pečínka
Grilování má své zásady: Maso musí před přípravou odpočívat, přemíra tuku škodí chuti, stejně jako vidlička
Jídlo na kolejích aneb Historie jídelních vozů: Od kaviáru v Orient expresu až po vepřová líčka na pivě při cestách do Vídně