Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petržel - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Česnečka

Česnečka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pokud hledáte polévku, která vás postaví na nohy a posílí váš organismus, zkuste tento originální recept na česnečku. Nehledejte v ní však brambory, je totiž plná masa,…

aachje

140 min

Dietní lehká zelňačka

Dietní lehká zelňačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Dietní lehká zelňačka je ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravý, chutný a rychlý pokrm. Tato polévka kombinuje svěžest zelí, jemnost zeleniny a lehkou kyselost,…

Ludek

45 min

Divoká kachna na smetaně

Divoká kachna na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dorůžova. Přidáme pár kapek octa, a zalijeme vývarem(asi půl litru). Dále přidáme několik…

Bramboračka 1.

Bramboračka 1.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Houby namočíme do vody aspoň 30 minut dopředu. Brambory nakrájíme na kostky, nastrouháme si kořenovou zeleninu na hrubé struhadle a cibuli nakrájíme na kolečka, dáme…

Králík na mrkvi

Králík na mrkvi

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

V pekáči si rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibuli (nakrájenou najemno) a mrkev (nakrájenou na kolečka). Králíka si nasolíme a rozložíme do pekáčku na zpěněnou směs.…

camaya

140 min

Vejce s ovesnými vločkami

Vejce s ovesnými vločkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ovesné vločky namočíme na půl hodiny do vody - aby byly tak akorát potopené. Na másle osmažíme pokrájenou cibuli (dorůžova), přidáme vločky i s případnou vodou a…

Vepřová huspenina

Vepřová huspenina

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Hlavu a nožičky důkladně očistíme / odrhneme kartáčkem, případně opálíme /,omyjeme a i s ramínkem dáme vařit s cibulí a zeleninou do osolené vody. Měkké maso a hlavu…

Smetanová okurková polévka

Smetanová okurková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.V hrnci rozpálíme trochu oleje, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, mrkev, petržel a celer, krátce za stálého míchání…

medmic

45 min

Salsa verde z oblasti Piemonte

Salsa verde z oblasti Piemonte

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bílý chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na kostky a zvlhčíme octem - rozumně. Petrželku, kapary, česnek a ančovičky nadrobno nasekáme a v hmoždíři nebo pro urychlení mixérem…

Houbová polévka se zeleninou

Houbová polévka se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Na másle osmažíme cibulku, přidáme nakrájené houby a krátce restujeme. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme horkou vodou, okořeníme, osolíme, přidáme zeleninu a…

Svíčková omáčka z tlakáče

Svíčková omáčka z tlakáče

Recept ještě nebyl hodnocen 3,8

Očistíme všechnu zeleninu, kterou nastrouháme na struhadle. Omyjeme maso, můžeme, ale nemusíme ho prošpikovat. Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo…

sabipupp

180 min

Olivová tapenáda

Olivová tapenáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm…

aadulka

15 min

Hrstková polévka s uzeným masem

Hrstková polévka s uzeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Polévky jsou nedílnou součástí jídelníčku. Taková hustá a výživná hrstková polévka se hodí jak na oběd, tak i na večeři. Mix různých luštěnin si v tomto případě skvěle…

Ev_Ca_pek

210 min

Hřebíková polévka

Hřebíková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce? Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi…

jan.alois

60 min

Pečená podzimní zelenina

Pečená podzimní zelenina

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Během pečení získá zelenina úžasnou intenzivní chuť, navíc ji připravíme skoro bez práce. Zeleninu stačí očistit, nakrájet a péci potřenou olivovým olejem. Chutná skvěle…

poslirecept

110 min

Frankfurtská polévka se zeleninou

Frankfurtská polévka se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Francouzská polévka je oblíbená napříč generacemi. Můžete jí připravit pikantnější nebo lahodně jemnou. Přihodit lze více zeleniny, ale nikdy nesmí chybět brambory a…

ivulinka

40 min

Kančí ragú v šípkové omáčce

Kančí ragú v šípkové omáčce

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť…

poslirecept

120 min

1 12 13 14 15 16 72