Zeleninová hustá jarní polévka s rýží a kurkumou
Recept ještě nebyl hodnocenJarní polévka, z kořenové zeleniny a kedlubnu, má intenzivní chuť a opravdu dokáže postavit na nohy. Lžíce kurkumy dodá polévce ten správný šmrnc. Nezbývá jen, než se s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jarní polévka, z kořenové zeleniny a kedlubnu, má intenzivní chuť a opravdu dokáže postavit na nohy. Lžíce kurkumy dodá polévce ten správný šmrnc. Nezbývá jen, než se s…
Jarní nedělní jídlo v podobě plněného hovězího plátku sezonním křehkým chřestem si zamilujete. Připravte jej co nejdříve, dokud je chřest ve skvělé kondici. A…
Pokud vám sem tam zbývá pečivo z předešlých dnů, můžete je upotřebit na žemlovku, strouhanku nebo také třeba na tento zeleninový nákyp se šunkou. Jeho příprava je snadná…
Pod názvem botwinka se skrývá mladá červená řepa, ze které naši polští sousedé připravují skvělou stejnojmennou polévku, která je doslova plná zeleniny. Nechybí ani…
Filet lososa, marinovaný v marinádě z kouřové soli, adžiky a limetkové šťávy, ogrilujeme a podáváme s osvěžující exotickou salsou z grilovaného ananasu, která má díky…
Eintopf, česky „oběd z jednoho hrnce“, je tradiční jednoduché německé jídlo. Eintopf je ceněn pro svou rozmanitost – může zahrnovat různé druhy masa, brambory, zelí a…
Vynikající variace na bramborový salát má díky bulguru zajímavou strukturu a výraznější chuť. Můžete jej podávat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu nejlépe k rybě.…
Kombinace grilované cukety, papriky, lilku a dalších druhů zeleniny, marinovaných v aromatickém česnekovém nálevu, přináší nádech středomořské kuchyně. Je zdravou volbu…
Jemná chuť telecího dušeného krku připraveného v pomalém hrnci. Tento pokrm kombinuje maso s aromatickými bylinkami a zeleninou, která se pomalým vařením rozpadá do…
Kuřecí polévka ze hřbetů přijde vhod téměř v každém ročním období. Na podzim, při prvních sychravějších dnech, nám spolehlivě pomůže s bojem proti nachlazení, v zimě zas…
Rychlá rybí polévka se zeleninou a vejcem se hodí pro všechny příležitosti. Pokud si ji však chcete dopřát ve sváteční verzi, můžete do každé porce polévky vložit jedno…
Toto je lahodný a zdravý pokrm, který v sobě spojuje výživné obiloviny, svěží zeleninu a slaný sýr feta. Tento recept je nejen chutný, ale i snadný na přípravu, což z…
Uvařte si lahodné těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou, která spojuje jemnost čerstvé cukety s aromatickým kořením a krémovou texturou. Tento pokrm je ideální jako…
Tato jednoduchá pochoutka spojuje jemnou bylinkovou pomazánku s křupavým pečivem, je tak ideální jako rychlé pohoštění pro návštěvy. Připravte si zdravé a chutné…
Ječné kroupy ve spojení s restovaným uzeným, kapustou, vonící česnekem a majoránkou, osloví nejednoho strávníka. Ačkoliv se jedná o skromné jídlo, na chuti to není vůbec…
Štedrovečerní polévka z rybího vývaru, která bude chutnat i odpůrcům ryb. Na másle orestovaná zelenina, vývar z kapřích hlav a libová filátka z tresky nebo tilápie…
Jemné králičí maso dušené v hořčičné omáčce, zjemněné smetanou, krásně vonící po tymiánu, je opravdovou delikatesou. Jako přílohu můžete připravit bramborové šišky,…
Rybí polévku připravujeme nejčastěji ke štědrovečerní večeři. Základem jsou hlavy, odřezky masa, vnitřnosti a zelenina, z nichž připravíme silný vývar, zahuštěný…
Pomalu pečená krkovice na voňavém zelí je nádherně šťavnatá. Pomerančový džem a bílé víno doladí vyvážený koncert chutí
Senzační velikonoční nádivka podle slavné české kuchařky Marie Janků-Sandtnerové
Soutěž k 15. narozeninám webu Toprecepty.cz: Vyhrajte jednu z lákavých cen a zpříjemněte si Vánoce!