Bramboračka podle mne
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci na sádle (oleji) necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme čerstvé houby. Pokud přidáváme sušené houby, namočíme je do vody nejlépe den před…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci na sádle (oleji) necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme čerstvé houby. Pokud přidáváme sušené houby, namočíme je do vody nejlépe den před…
Hovězí maso převázané režnou nití, prošpikujeme uzeným špekem, potřeme směsí oleje s kořením Vitana – Divočina a dáme uležet do lednice nejlépe do druhého dne. Druhý den…
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a petržel, zalejeme hladkou moukou rozkvedlanou v hrnku mléka nebo vody, dolijeme zbývající vodou, kdo má rád může i mlékem…
Osolená a opepřená stehna opečeme zprudka na troše oleje ze všech stran dozlatova. Na stejném oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na nudličky. Do zapékací nádoby…
Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme vývar, česnek utřený se solí, libeček, petrželku, hrášek, povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme.Vejce prošleháme…
Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Maso dobře osolíme a naložíme do máslem vymazaného pekáčku s kořenouvou zeleninou, kterou také dobře osolíme. Necháme odležet,…
v hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Přidáme kostky cukety, osmahneme a promícháme se salámem nduja, půlkami cherry…
Maso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili, spolu s červenou řepou nakrájíme na nudličky.Na polovině dávky másla a troše…
Žloutky prolisujeme a utřeme se zpěněným máslem, přidáme sardelovou pastu, vmícháme jemně usekaný bílek, zelenou petržel nebo pažitku a trochu posekaných sardelových…
Mrkev a petržel nakrájíme na tenká kolečka a dáme vařit do cca 0,5 l vody.Zatímco se vaří zelenina, rozmícháme mouku a sladkou papriku v troše studené vody. Rozmíchanou…
V míse ušleháme marinádu. Maso mírně naklepeme, na okrajích nařízneme a do každého plátku z obou stran vetřeme česnek. Plátky masa obalíme v marinádě, poskládáme do…
V míse ušleháme marinádu. Maso mírně naklepeme, na okrajích nařízneme a do každého plátku z obou stran vetřeme česnek. Plátky masa obalíme v marinádě, poskládáme do…
Stehýnka omyjeme, osolíme a opečeme na větší části másla, přidáme drobně pokrájenou cibuli, osmahneme jí na světlý odstín, přidáme oloupaná, na dílky pokrájená rajčata a…
Batát okrájíme a nastrouháme. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme na něm pórek. Přidáme batát s petrželí a necháme chvilku restovat (podle…
Rozehřejeme olej, přidáme lžíci másla a zprudka opečeme maso, osolíme, opepříme, přidáme očistěnou a na menší kousky pokrájenou zeleninu, koření a ještě chvíli společně…
Játra opláchneme, očistíme a ve spoji rozkrojíme. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a jablko na drobné kostičky.Do pánve…
Tuňáka osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu z obou stran prudce opečeme - neměla by být zcela propečená, ale každý podle chuti. Rybí steaky…
Ledvinky rozkrojíme, vyjmeme kanálky a namočíme je přes noc do mléka.Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené ledvinky a orestujeme. Zalijeme vývarem, osolíme,…
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Na středním plameni rozehřejeme máslo a restujeme nakrájený žampion s nasekanou petrželkou. Pokmínujeme.V plátcích toastového chleba vykrojíme libovolný otvor, tradičně…
Králíka si naporcujeme, opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Porce bohatě osolíme, opepříme, potřeme zlehka sádlem a bohatě posypeme nasekaným rozmarýnem. Takto…
Na oleji zpěníme cibuli, osmahneme kostičky petržele. Vlijeme rajčata, vodu, přidáme bujón a povaříme 15 minut.Scezené mušle propláchneme, vložíme do polévky a vaříme…
Cibuli nakrájím na drobno a nechám zpěnit na sádle. Pak přisypu předem namočené houby, drcený česnek zadusím s kmínem. Poté do základu přidám na kostičky nakrájenou…
Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji. Potom přidáme maso a restujeme. Zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme vodou.Přidáme Masox, oškrabanou mrkev a oloupané, na kostičky…
Grilování levou zadní: Hovězí srdíčka anticuchos byla kdysi jídlem pro otroky. Dnes díky této marinádě nahradí svíčkovou!
Turecký med není jen sladká pouťová dobrota. Skvělý je i na Vánoce. Připravuje se snadno, chce to jen trochu trpělivosti při míchání
Těhotnej kuchař radí, jak udělat z oschlého koláče znovu lahůdku. Stačí jen máslo, voda a pánev, říká slavný influencer