Bylinkový krém
Recept ještě nebyl hodnocenNa lžíci másla osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, petržel a trochu drceného kmínu. Zalijeme polovinou vývaru a uvaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na lžíci másla osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, petržel a trochu drceného kmínu. Zalijeme polovinou vývaru a uvaříme…
Cibule oloupeme, pokrájíme a necháme na másle (40 g) zezlátnout. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme žlutou jíšku. Vodu s na kostečky pokrájenými houskami přivedeme k…
Klouzky očistíme a nakrájíme na drobnější plátky nebo kousky (záleží na velikosti hříbků). Dáme je do pánve s rozehřátým máslem a olejem a bez podlévání restujeme cca 8…
Nakrájíme pórek, lehce osmažíme na sádle s kmínem, přidáme trošku vody a brambory nakrájené na kostičky, vše chvilku podusíme.Přidáme zbytek vody, bujón, sůl, pepř,…
Chřest oloupeme po hlavičku. Vhodíme do kastrolu s vodou, kam jsme přidali 2 špetky soli, špetku cukru a šťávu z půlky citronu. V této lázni chřest vaříme asi 5 minut. …
Obrané kosti dáme na cca 30 minut vařit. Kroupy několikrát propláchneme v horké vodě a dáme taktéž vařit. Po 30 minutách vývar přecedíme a kosti již dále nepoužíváme.…
Máme pro vás tip na výborný oběd. Zeleninová omáčka, která doplní vepřové závitky plněné voňavou pikantní klobásou a sýrem, jen umocní celkovou chuť pokrmu. Přidejte…
Tato polévka z vepřových žeber a kořenové zeleniny vás během sychravého počasí příjemně zahřeje. Vývar s masem a mrkví servírujeme na talíři ozdobeném šunkou, přidáme…
Maso očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme oloupanou celou cibuli, několik kuliček pepře, nové koření, česnek a přivedeme k varu. Osolíme.Připravíme dušenou…
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. A krevety jsou nejoblíbenější. Mají ohromnou výhodu a tím je jejich blesková příprava. Přitom jsou velmi…
1. Ve šlehací misce ručním šlehačem smícháme lososovou pomazánku (Lidl) se dvěma díly sýru smetanito a 50 g másla. Na plátek goudy natřeme směs, dáme 2 plátky vedle sebe…
Maso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Bramborový salát není nikdy jen jeden. Každá rodina dá svůj vlastní krk na to, že ten jejich je nejlepší. A není se čemu divit, že s láskou a nostalgií připravují…
Ke grilovanému masu lehce připravíte přílohu ze směsi oblíbené sezónní zeleniny s ochucením na kyselo. Jistě se bude hodit i k jinak připraveným druhům masa.
Uvařit skvělý kuřecí vývar vypadá jako velmi snadný úkol, avšak, aby byl jako od babičky, je potřeba opravdu vyladit chutě. K tomu nám dopomůže zelenina, maso a hlavně…
Maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a špetkou pepře do měkka.Z vývaru odstraníme všechen přebytečný tuk.Přidáme na kostičky…
Namoč houby do vody. Nakrájej rohlik na kostičky, nech vokorat v troubě. Na másle s trochou oleje zezlátni cibulku.Nakrájej zeleninu na kostičky. Zeleninu, citron a…
Rybí polévka nemusí být nutně z kapra a pouze na Vánoce. Smetanovou polévku z rybích filetů a krevet můžete připravit kdykoliv v průběhu roku. Příjemnou chuť jí dodá…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, rajčata nakrájíme na menší kostky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka.Na lžíci oleje, nejlépe na wok…
Smažené sýrové knedlíčky můžete podávat jako zobání k filmu, na oslavě nebo také jako přílohu k salátům. Knedlíčky jsou ze směsi různých druhů sýra, pečiva a koření.…
Do většího hrnce dáme 1 lžíci sádla a orestujeme cibuli nasekanou nahrubo a kolečka mrkve.Přidáme ostatní očištěnou, nakrájenou zeleninu, pasty, promícháme a zalijeme…
Z kousku celeru, petržele a mrkve nakrájíme podlouhlé hranolky a na krátkou chvilku je vhodíme do vařící vody, ale nevaříme moc do měkka, pouze krátce. Vyjmeme a necháme…
Nádivka z uzeného masa je tradičně připravována na velikonoční svátky, ale samozřejmě ji můžeme připravit kdykoliv během roku. Bylinky můžeme použít jak čerstvé, tak i…
Mleté mäso dáme do vody, vidličkou rozšľaháme a uvedieme do varu aj s pokrájanou cibuľou.Asi po 15 min. pridáme očistenú a nastrúhanú koreňovú zeleninu (slzičkové…
Císařský trhanec je obyčejný moučník, který milovala i císařovna Sissi. Podle receptu od Sandtnerky jej zvládnete raz dva
Retro okurková omáčka podle ČSN: Překvapí neobvykle delikátním spojením kyselých okurek a smetany
Jak se jedlo na Titanicu? V první třídě byly masové hody, ve třetí rýžová polévka a sušenky