Španělské kuřátko
Recept ještě nebyl hodnocenPostup přípravy: Omýt a osušit kuře a vložit jej do většího pekáče (tak aby kolem něj zůstalo trošku místa). Smíchat sádlo, skořici, sůl a pepř a kuře touto směsí celé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Postup přípravy: Omýt a osušit kuře a vložit jej do většího pekáče (tak aby kolem něj zůstalo trošku místa). Smíchat sádlo, skořici, sůl a pepř a kuře touto směsí celé…
1 - Ked ideme varit alebo dusit hovadzie maso so zeleninou pridame o pol kila viac .(alebo mame zvysok masa a chceme vytvorit dalsie jedlo). Vyberieme a nakrajame na…
Na oleji zpěníme cibuli, mrkev a na jemno nasekaný česnek. Vše mírně osolíme a opepříme, když cibule zrůžoví, vmícháme na kolečka nakrájený párek a osmahneme. Poté…
1-Na tento recept by boli najlepsie cerstve lesne hriby ( zasluzi si ) ale nemam .Pod ruku mi prisla jedna z dobrych nahrad svajciarske hnede... sampiony spravia tiez…
Dnes jsem si pro vás připravil jedno chutné, balkánské jídlo, dá se říct přímo národní. Není nijak složité na přípravu, je rychlé a hlavně chutné. Balkánská kuchyně se…
Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, slaninu na tenké nudličky a uzené maso na silnější delší špalíčky. Žampiony očistíme a překrojíme na čtvrtiny. Cibuli nakrájíme…
Zeleninu očistíme, nakrájíme na velmi malé kostičky a osmažíme v hrnci na rozehřátém másle (nepřepálit).Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme asi 10 minut.Pak vložíme…
Kuřecí prsa naporcujeme na menší steaky, naložíme do Jack Daniels marinády, přidáme špetku soli a čerstvý pepř a necháme odležet. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme…
Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Cuketu očistíme a nakrájíme na kostky, fazolky nakrájíme na 3-4 cm dlouhé kousky. Cuketu, fazolky a orestovanou…
Rybu vykostíme a umeleme nebo rozmačkáme řádně vidličkou. Máslo utřeme do pěny, přidáme rybu, drobně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou.…
Oškrábané brambory nakrájíme na malé kostičky, pórek na půlkolečka. Mrkev nastrouháme na hrubé nudličky a šunku nakrájíme na nudličky. Z másla a mouky připravíme…
Kuřecí plátky naklepeme a okořeníme „Zlatým kuřetem“. Nádivku si připravíme takto: anglickou slaninu a tvrdý sýr nakrájíme na malinké kostičky. Hermelín nastrouháme.K…
Na směsi másla a oleje osmahneme cibulku. Když začne chytat barvu, opečeme na ní maso ze všech stran. Přidáme všechno koření, tymián a mouku. Zasmahneme, rozředíme vodou…
Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na másle s olejem dohněda. Přendáme do pekáčku do rozpálené trouby na 200C a dopékáme cca 15 minut. Do výpeku dáme…
Plátky chleba namočíme do mléka, necháme nabobtnat, cibuli nakrájíme na drobno, usmažíme a necháme vychladnout.Do vymačkaného chleba přidáme drobně nakrájenou šunku,…
Vykuchané pstruhy umyjeme,nasolíme a posypeme drceným kmínem.Naplníme je plátky uzené slaniny a kolečky cibule.Poklademe je do máslem vymazaného pekáčku.Přikryjeme a…
Z rajčat odkrojíme vršky, vydlábneme vnitřní část se semeny a naplníme tatarskou omáčkou. Na talíř, aby se rajče nekutálelo, uděláme přiměřený podklad z nakrájené zelené…
Omytá a očištěná filé osolíme a pokapeme citronem. Rozpustíme máslo a filé opečeme z každé strany 3-4 minuty. Začínáme kůži dolů.Hotové vytáhneme a udržujeme v teple. Do…
Paella je nejznámější španělský pokrm z rýže. Jméno dostal podle široké mělké kovové pánve zvané paellera, ve které se tradičně připravuje. Použít však lze jakoukoliv…
Očištěné hříbky nakrájíme na menší kousky, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno. Do pánve na rozehřáté máslo dáme orestovat cibuli, přidáme hřiby a za stálého…
Petrželku, bazalku a další bylinky opereme, osušíme a posekáme nadrobno. Cibulku pokrájíme, necháme chvíli zesklovatět na jedné lžíci olivového oleje. Přidáme posekáné…
Houby nasekáme na malé kousky a chvilku podusíme (protože jsem použila zamrazené houby, krájené na plátky, povařila jsem je chvíli v MV a následně rozmělnila na menší…
Těstíčko na obalování si připravíme následovně. Rozmražený hrášek trochu pomačkáme vidličkou, nastrouháme najemno sýr, nakrájíme na kostičky slaninu, petrželku posekáme,…
Vepřové maso umeleme nebo necháme umlít u řezníka, namočíme housku v mléce a nastrouháme brambory (na hrubém struhadle). Umleté maso, nastrouhané brambory a trochu…
Poslední večeře: Kdy naposledy byste měli skutečně jíst před usnutím
Pět znamení horoskopu, která připraví nejstrašidelnější pohoštění: Beran překvapí brownies s pavouky, Štír zase strašidly
Balkánský ajvar byl původně náhražkou kaviáru. Víte, jak si tuhle paprikovou pomazánku připravit?