Hlemýždi (šneci) po burgundsku
Recept ještě nebyl hodnocenMaso uvaříme se zeleninou a kořením doměkka (trvá to asi 3 hodiny); maso necháme vychladnout ve vývaru.Máslo vymícháme s česnekem utřeným se solí, přidáme posekanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso uvaříme se zeleninou a kořením doměkka (trvá to asi 3 hodiny); maso necháme vychladnout ve vývaru.Máslo vymícháme s česnekem utřeným se solí, přidáme posekanou…
Paličky osolíme a opeříme. Ostatní koření a bylinky dáme do mísy, přidáme olej a promícháme. V marinádě obalíme paličky a necháme uležet přes noc nebo alespoň 2 hodiny.…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčata, osolíme, opepříme a orestujeme. Pak zalijeme vývarem, přidáme snítku libečku a povaříme. Tyčovým…
Salám umeleme na masovém strojku najemno a vyšleháme ho se změklým máslem a sýrem Apetito do pěny. Rohlíky nebo veku či bagetky nakrájíme na kolečka a potíráme je…
Salám umeleme na masovém strojku najemno a vyšleháme ho se změklým máslem a sýrem Apetito do pěny. Rohlíky nebo veku či bagetky nakrájíme na kolečka a potíráme je…
Vepřové řízky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, rajčatového protlaku, utřeného česneku a necháme…
Brambory uvaříme téměř do měkka, po vychladnutí přepůlíme a vydlabeme. Maso si nakrájíme na malé kousky. Žampiony také na kousky.Na oleji zpěníme cibulku a přidáme maso,…
Maso si nameleme spolu se slaninou, česnekem a papričkama. Klepneme vajíčko, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou. Mokrýma rukama děláme válečky, které pak na grilu…
1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní…
Na másle lehce orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli (nemusí být na drobno).Zalijeme vývarem a vložíme povolené kousky mraženého filé. Vaříme do změknutí zeleniny a…
Omyté kuře osušíme a naporcujeme na menší kusy. Každé prso na 4 díly, horní stehna na 2 díly. Z těchto dílů stáhneme kůži a s vyříznutou páteří s biskupem a špičkami…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nasekaný česnek, nakrájenou slaninu, orestujeme a přidáme očištěná játra. Opeříme a přidáme nakrájenou kapii a chilli…
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Oloupeme.Brambory nakrájíme na tenké plátky, jablko na kostičky.Osolíme, opepříme, přidáme kostičky jablka,…
Rozpálíme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a po chvilce feferonku nakrájenou nadrobno. Promícháme.Krevety osolíme a opepříme. Přidáme do pánve s česnekem a…
Zelí, mrkev, celer (syrový) a oloupané jablko nastrouháme na hrubém struhadle.Promícháme se solí a pepřem. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a nasekanou petrželku.Dále …
Mleté maso je vděčná surovina, kterou lze zpracovat na tisíc způsobů. Na grilu se bude skvěle vyjímat v kabátku ze slaniny. Vhodně zvolené koření vytvoří z obyčejného…
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osmažíme a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené.Osolíme, opepříme a přidáme špetku…
Domácí burger, křupavé hranolky, rozpečená bulka a pořádná porce salátu s dochucovacími omáčkami na vás čekají v našem receptu. Přesně za takovou večeři vás budou vaše…
Zeleninové koláčky mohou být vítaným zpestřením při různých oslavách, grilování nebo na párty. Nemusí se servírovat, bere si je každý sám, jsou šťavnaté a přidáním…
Rýži předem uvaříme s cibulí a 4 hřebíčky, pak ji necháme vychadnout. Cibuli s hřebíčky odstraníme.Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
Pálivý gulášek připravte podle receptu. Nechte ho odležet (i když se to prý nemá) ať se chutě propojí. Připravte k němu vymazlený hrnkový knedlík, naložte plný talíř a…
Pod názvem bramborová sláma, se skrývají snad všemi oblíbené hranolky, která však nejsou smažené, nýbrž pečené. Využít je můžete jako přílohu, nebo jako samostatný pokrm…
Jednoduchá žampionová směs vhodná jako samostatný pokrm nebo jako omáčka k masu. Orestované žampiony spojíme se smetanovou omáčkou, kterou nám přirozeně zahustí cibule.…
Hrnkové houskové knedlíky ke svatomartinské huse: Nadýchané knedlíky skvěle chutnají, jsou snadné a rychlé
Sezóna svařáku zahájena! Jak ho připravit, aby byl dokonalý? Chce to správné víno i koření!
Byliny v kuchyni: Co dokáže jahodník? Listy zlepší trávení, plody vyčistí střeva