Zelná polévka s kousky masa a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno a zelí překrájíme. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso a zprudka ho orestujeme.Přidáme koření, sůl a po chvíli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno a zelí překrájíme. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso a zprudka ho orestujeme.Přidáme koření, sůl a po chvíli…
Vepřové omyjeme, nakrájíme na plátky, posolíme, opepříme a rozložíme do pekáče, který vymastíme tukem. Maso přesypeme nadrobno nakrájenými cibulemi a nahoru naklademe…
Plátky masa naklepeme, po okrajích nařízneme a po obou stranách hustě vetřeme koření Adžika. V uzavíratelné nádobě proložíme kefírem a necháme nejlépe do druhého dne…
Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta. Dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme mouku. Řádně všechno promícháme. V hrnci si rozpálíme sádlo a maso restujeme za…
Brambory, rajčata nakrájíme na větší kostky nebo plátky, cibuli na kolečka a vše střídavě napicháme na špejle nebo jehly na špízy. Hotové osolíme opepříme a dáme do…
V papiňáku na rozehřátém oleji s kmínem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s plátky česneku. Přidáme opepřené maso vcelku a necháme ze všech stran prudce…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, kapii na proužky. Přes cedník oddělíme šťávu od rajčat.Na oleji osmažíme cibulku a přidáme kapii. Asi tři minuty restujeme.…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek nakrájíme na plátky, nebo necháme celé stroužky. Cibuli usmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní…
Na rozpuštěném sádle a kousku anglické restujeme cibulku do tmava.Přidáme libovolné maso na tenké nudličky (hovězí, vepřové nebo kuřecí, taky můžeme použít všechny tři 1…
Maso nakrájíme na kostičky.Na oleji zpěníme cibulku a krátce ji podusíme.Přidáme maso a opékáme ze všech stran.Přidáme prolisovaný česnek,rajčatový protlak,vše zalijeme…
Maso prořízneme postupně na jeden velký plát, naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Okořeněný plát poklademe nudličkami pórku a uzeniny a uzeným sýrem. Maso stočíme a…
Na oleji orestujeme očištěné a drobně pokrájené hřiby. Maso, orestované hřiby, cibuli a česnek pomeleme na masovém mlýnku. Přidáme smetanu, sůl, pepř, kmín a promícháme…
Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme. Osolíme, okořeníme gyrosem, přidáme rajský protlak. Uvaříme nudle,…
Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Část pórku…
Plec nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme. Do misky nalijeme trochu oleje, do kterého zamícháme koření Mexiko a drcený pepř. Plátky dáme do této směsi a…
Maso nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do slabě olejem vymazané zapékací misky dáme polovinu plátků, posypeme cibulí a kapary / kdo nemá…
Umyté mäso osušíme, pokrájame na malé kúsky. Obalíme v múke a opekáme na oleji. Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak. Keď je mäso polomäkké, pridáme…
Maso vcelku očistíme a z každé strany do něj úzkým nožem směrem dovnitř uděláme vždy 2 otvory. Z jedné strany napíchneme špalíky klobásy, z druhé slaninu, kterou si pro…
Na oleji opražíme cibuli, přidame maso a necháme pořádně orestovat, až pustí štávu. Přidáme dvě lžíce koření a malinko podlijeme domácim vývarem, necháme dusit a po…
Mäso mierne naklepeme a osolíme, okoreníme a potrieme nastrúhaným zázvorom a na panvici opečieme z oboch strán. Podusíme vo vlastnej šťave. Zemiaky uvaríme do mäkka a…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso a osmažíme.Po osmažení masa přidáme…
Pokrájenou cibuli na tuku osmahneme mírně dozlatova, zasypeme sladkou paprikou, osmahneme a vložíme na kostičky pokrájené maso. Podlijeme, přidáme hrášek, popepříme,…
Z vepřové plece si nakrájíme menší medailonky, trochu naklepeme, osolíme a posypeme provensálským kořením. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, opečeme jí v hrnci na oleji,…
Den předem si maso naložíme: potřeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem, kmínem a sušeným tymiánem a celé obalíme v česneku. Druhý den si předehřejeme troubu na 150…
Okénko do historie: Cibule se dříve používala jako všestranný lék, afrodisiakum i prevence cholery
Záhada slavné limonády: Proč se zázvorové pivo jmenuje pivo, když to vlastně není pivo?
Ideální předkrm nejen na Štědrý den? Skvělé chuťovky s ančovičkami, pečenou paprikou i červenou řepou přijdou vhod