Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě
Recept ještě nebyl hodnocenJak Magdalena obyčejné a všední vaření pokládala. Pokrájej to vepřové maso na kousky, vlož do kastrolu, osol, přidej kmín a česnek utřený se solí. Nalij tam to pivo a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jak Magdalena obyčejné a všední vaření pokládala. Pokrájej to vepřové maso na kousky, vlož do kastrolu, osol, přidej kmín a česnek utřený se solí. Nalij tam to pivo a…
Čistou rolku(nejlépe bez vrchní kůže) nakrájímé na teňounké plátky a obalujeme v bramborákové směsi(opatrně se solí, bo rolka je dost slaná) a smažíme na pánvi na…
Čtvrtky z vnitřní strany na kost vypreparujeme(viz. foto), plec nakrájíme na dvoucm plátky a naklepeme.Papriky rozčtvrtíme a vyčistíme.Maso vložíme do přiměřené misky,…
Maso nakrájejte na kostky cca 3x3 cm. Cibuli nakrájejte na kostičky. Na sádle restujte cibuli do světle hnědé. Vložte maso a za častého míchání nechte dusit. Přihoďte…
Masová pikantní pomazánka s feferonkami a z vepřové plece, která po odležení dostane opravdu ty "pravé grády". Pomazánku doplníme zeleninou, protlakem a po odležení…
Výpečky z vepřového masa jsou velmi jednoduché na přípravu. K masu přidáme cibuli a hrášek, k dochucení postačí jen kmín a česnek a pak pomalu pečeme v troubě. Jako…
Zlatavé kousky dobře upečeného vepřového masa, které ochutíme česnekem a kmínem, můžeme podávat s medvědím česnekem připraveným na způsob špenátu. Ten pokrm ozvláštní…
Vepřové plátky jsou na našem jídelníčku často, a tak mnohdy přemýšlíme, jak je upravit. Naložte je přes noc do jogurtu, maso se dokonale zjemní a zkřehne. Poté stačí…
Jedním z typicky letních pokrmů jsou plněné paprikové lusky s rajčatovou omáčkou. Zeleninu zpravidla sesbíráme na zahrádce a dodá nám tak typickou chuť a vůni. Celý…
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách je lahodná kombinace tradičních chutí a moderní lehkosti. Šťavnatá vepřová plec pečená s jablky získává jemně sladkou…
Vepřovou plec si nakrájíme na 4 silnější plátky, které jemně naklepeme a na několika místech nařízneme, aby se při pečení nekroutily. Každý plátek z obou stran osolíme,…
Mäso rozrežeme na plát a naklepeme. Potrieme 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku, osolíme, okoreníme a zľahka posypeme mletou paprikou. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na…
Maso okořeníme (krom soli), přidáme smetanu a řádně promícháme a propracujeme. V uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici. Na druhý den před přípravou teprve podle…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a společně s drobně nakrájeným salámem opečeme na oleji ze všech stran dozlatova (nejlépe na teflonovém povrchu). Přisypeme…
Maso uvaříme v osolené vodě s cibulí a pepřem.Nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami a s omáčkou, kterou vyrobíme vyšleháním všech surovin dohromady.
V hrnci s olejem orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, česnek, pepř, sůl, podlejeme hrnkem teplé vody dusíme na mírném ohni do měkka.Jakmile je maso…
Plát vepřové plece očistíme od případných úlomků kostí. Maso z obou stran prošpikujeme stroužky mladého česneku a velmi vydatně osolíme, opepříme a okmínujeme. Takto…
Maso nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme. Smícháme maso, česnek, podmáslí a všechny zbývající suroviny.Maso do ochuceného podmáslí naložíme na jeden až dva dny.…
Maso nakrájíme na větší kostky. Přidáme lžíci Čarodějky a olivový olej, promícháme a necháme hodinu odležet. Cibuli a Vysočinu nakrájíme na větší kostky. Do pekáčku…
Uvaříme kroupy do měkka (asi 40 minut) . Vařené kroupy důkladně několikrát propláchneme na cedníku studenou vodou. Kapustu nakrájíme na kousky a spaříme vroucí vodou …
Maso osolíme, opepříme a svážeme provázkem. Pod provázek vložíme dvě snítky bylinek. Maso opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Vyjmeme z pánve. Na výpeku na…
Začneme den předem. Stroužky česneku po oloupání podélně nakrájíme na malé klínky a maso jimi prošpikujeme. Pět lžic oleje promícháme s citronovou šťávou, částí…
Do pekáčku nakrájíme zelí na nudličky, přidáme nakrájené vepřové maso, klobásku, kousek uzeného masa a cibuli nahrubo. Opepříme, osolíme, přidáme sojovku, hořčici, kečup…
Maso, cibuli a papriku nakrájíme na nudličky a společně zprudka opečeme na sucho na teflonové pánvi.Když se maso zatáhne, přidáme koření a sůl.Podáváme se zeleninou a…
Skromná kuchyně: Dušený špenát může být levná delikatesa, když jej správně dochutíme. Roli hrají smetana i dokonale osmažená cibulka
Retro okénko: Legendární krakovský sýrový salát je vynikající na chlebíčky i jako samotný pokrm. Příprava je navíc snadná
Prvomájový sirup z květů třešní je možná lepší než polibek. Jeho příprava je navíc snadná