Medovníčky s povidly
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do folie, dáme přes noc do chladu.Druhý den těsto vyválíme, vykrájíme kolečka průměr asi 3 cm, upečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do folie, dáme přes noc do chladu.Druhý den těsto vyválíme, vykrájíme kolečka průměr asi 3 cm, upečeme…
Skvělý jablečný koláč s křupavou drobenkou, vonící po skořici, se perfektně hodí k nadcházejícímu podzimu. Příprava je snadná a rychlá, ani jablka nemusíte loupat. Díky…
Na nepečené kuličky můžeme kromě jiného použít také základ v podobě rumových perníčků. Mají svou specifickou chuť a vůni, kterou zcela propůjčí výslednému cukroví a…
Kachní prsíčka osolíme, opepříme hrubě namletým pepřem a kůžičkou dolů zprudka opečeme ta teflonové pánvi. Po 5 minutách otočíme a další 3 minuty opékáme. Poté dáme na…
Droždí rozdrobte do misky, zalijte 100 ml vlažného (ne horkého, ne studeného!) mléka, přidejte lžičku cukru a rozmíchejte na kaši. Zakryjte a v teple nechte vzejít…
Rozložíme listové těsto a vykrajovátkem vykrajujeme kolečka.Na polovinu vykrojených koleček dáme 1/2 lžičky povidel.Přikryjeme druhou polovinou koleček.Pečeme v rozhřáté…
Uděláme kvásek a zaděláme vláčné těsto. Necháme 1 hodinu kynout, naplníme tvarohovou náplní a necháme zase 20 minut kynout.Koláčky rozmáčkneme, přidáme povidla a…
Kohouta jsme rozdělili na porce. Stehna na dva kusy a prsa vcelku. Na oleji jsme si osmažili cibulku do zlatova a na ní jsme pak krátce osmažili všechny porce. Přidali…
Plněné koláčky v podobě uzlíčků s různými druhy náplní jsou neodmyslitelnou součástí naší české kuchyně. Pokud je navíc po upečení potřete rozpuštěným máslem s rumem,…
Každý kraj má své speciality a ve sladkém peču obzvlášť. Připravte si podle tohoto receptu velké domažlické kynuté koláče. Nesou na sobě tři náplně, které se chuťově…
Převalované vdolečky mohou připomínat listové těsto. Klasické kynuté je právě při převalování doplněno o celé máslo s trochou mouky, takže vytvoří ono lístkování.…
Uděláme kvásek (ohřát mléko, cukr a přidat droždí), v míse máme mouku, žloutek, sůl, máslo s olejem, přilijeme vzešlý kvásek. Zaděláme těsto a necháme v teple kynout.Po…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a citronovou kůru.Po straně uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít…
Droždí rozpustíme v teplé vodě, přidáme jogurt, olej, máslo. Do mísy prosejeme mouku, přimícháme všechny sypké suroviny a spolu s tekutými vypracujeme těsto. Rozdělíme…
Nejdříve si uvaříme pudink ze 4dl mléka a jednoho vanilkového pudinku. Listové těsto rozválíme a rádýlkem rozkrájíme na čtverečky asi 8x8cm(nebo jak chcete šátečky velké…
Kachní prsíčka si očistíme a kůži nařežeme na velké čtverce (neprořezáváme až do masa, nakrojíme čistě jen kůži), osolíme a opepříme. Kachní prsíčka položíme kůží dolů…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, pokud bude lepit, přidáme trochu mouky. Těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme do kruhu a ten rozdělíme na 8 trojúhelníků. Na…
Sypké suroviny v míse promícháme, přidáme vše ostatní a dobře vymícháme těsto, které nalijeme na plech (38 cm x 26 cm) vyložený pečicím papírem.Upečeme při 180°C asi 15…
Nejdříve zaděláme kvásek: droždí rozdrobíme v hrníčku, rozetřeme se lžičkou moučkového cukru, smícháme se lžící vlažného mléka a mezitím připravíme zbytek na kynuté…
Brambory dáme vařit do mírně osolené vody. Vody nedáváme příliš, jen tolik, aby byly brambory ponořené a vaříme doměkka. Po uvaření brambory necedíme, rozšťoucháme je,…
Těsto necháme uležet přes noc, rozvážíme na 6 stejných částí, každý díl rozválíme na obdelník (úzký a dlouhý přes celý velký plech – t.j. tak, aby se závin zatočil…
Kachní prsa kuchyňsky upravíme a osušíme. Ostrým nožem kůži nařežeme do mřížky. Kůži krájíme opatrně, abychom neprořízli i maso. Kachní prsa opepříme drceným…
Povidla: Očištěná nastrouhaná nebo rozmixovaná jablka dáme do velkého hrnce, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme za…
Brambory nastrouháme na jemno a se všemi přísadami vypracujeme hladké nelepivé těsto. Uděláme válečky, které rozdělíme na stejné kousky a z těchto kousků uválíme šišky…
Pečeme s Ivou: Pruhované rohlíčky s tvarohem. Nadýchané těsto a lahodná náplň tvoří dokonalou dvojici!
Holka u plotny radí: Jak na třený biskupský chlebíček podle Marie-Janků Sandtnerové? Recept z roku 1936 nezklame
Telecí saltimbocca: Vyzkoušejte oblíbené italské řízečky, které voní vínem a bylinkami