Marinovaná křížová kost se švestkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenMarinádou potřeme maso ( 1-2 křížové kosti dle velikosti) a necháme uležet. Po uležení upečeme. Na másle usmažíme jíšku, zalijeme studenou vodu cca 300ml, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Marinádou potřeme maso ( 1-2 křížové kosti dle velikosti) a necháme uležet. Po uležení upečeme. Na másle usmažíme jíšku, zalijeme studenou vodu cca 300ml, přidáme…
Chystá se u vás v rodině velký den? Ať už si dva chtějí říct své "Ano", nebo někomu budete přát "Všechno nejlepší", jemné a nadýchané domácí koláčky udělají vždy radost…
Prosátou polohrubou mouku dáme do mísy, přidáme vejce, špetku soli a postupně 8 polévkových lžic vody. Vytvoříme těsto, které se pěkně lepí. Těsto rozpůlíme na dvě části…
Opilé kuře získalo nejspíš svůj název díky tomu, že se peče v omáčce z povidel a červeného vína. Získá tak skvělou nasládlou chuť. Na vínu doporučujeme nešetřit, to,…
Hanácké právo je zvyk, který se na Hané a to hlavně na vesnici udržuje jako památka, jak se naši předkové bavívali a veselili. A na takové oslavě koláčky mnoha chutí…
Smícháme mouku s cukrem, práškem, skořicí a solí. Přidáme vejce a nastrouhaný tuk. Vše zpracujeme do hladkého těsta.Těsto rozdělíme na poloviny a z každé uděláme váleček…
Vepřové jazyky očistíme dáme vařit společně s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka v tlakovém hrnci cca 50-60 minut.Mezitím připravíme marinádu ze všech surovin bez…
Mouku s cukrem, kypřidlem a kakaem promícháme v míse. Přidáme med, rum, mléko a vypracujeme těsto, které půjde dobře (ne z tuha) válet na pomoučněném stole. Dle kvality…
Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Zbylý cukr, mouku, žloutky, sůl, mléko a kvásek lehce…
Knedlíky z bramborového těsta plněné ovocem jsou česká klasika. Recepty na přípravu bramborového těsta se v rodinách liší, ale výsledkem je vždy talíř plný voňavých…
Sladké kynuté knedlíky potěší jak malé, tak i velké strávníky u stolu. Těsto zadělané se sušeným droždím nakyne v teple trouby. Do placek z něj pak zabalíme, co máme…
Základní kynuté těsto, maková náplň a drobenka - to je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. Jako bonus jsme přidali citrónovou polevu a okulahodící makové rolky,…
Tuto kynutou buchtu naplníme výbornou makovou náplní, kterou ovoníme skořicí a perníkovým kořením. Kynuté těsto rozválíme, potřeme makovou náplní a upečeme ve formě na…
V míse vypracujeme těsto ze změklého másla, mouky, cukru, vejce, kypřícího prášku, medu, mléka, soli a perníkového koření.Těsto rozdělíme na části. 2/3 těsta …
Smícháním surovin nachystáme posypku a dáme do chladna.Nachystáme náplně.Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme z části vlažného mléka, 1 KL cukru a kvasnic vzejítý…
Ze žloutků, povidel, másla a cukrů ušleháme hustý krém, pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka sníh z bílků a nasekané ořechy. Těsto nalijeme do…
Brambory uvaříme ve slupce den předem.Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce a mouku. Propracujeme na hladké těsto.Na pomoučeném vále uděláme…
Cibuli nakrájenou najemno orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme lžíci cukru a po rozpuštění přidáme zelí nakrouhané na nudličky a nahrubo nastrouhané jablko.Podlijeme…
Máslovou dýni oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nastrouháme nebo pokrájíme na menší kostky. Dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo, přidáme cukry, citronovou kůru a šťávu…
Pochutnejte si na lahodné kombinaci našich křehkých taštiček z mrkvového těsta a sladkých povidel. Tyto drobné pochoutky spojují jemnost a křehkost těsta s intenzivní…
Toto těsto je ideální základ pro přípravu různorodých dezertů a sladkých pokrmů, tyto taštičky jsou jedním z nich. Je na vás, jakou zvolíte náplň, toto těsto bez cukru…
Krém: smícháme tvaroh, zakys. smetanu a vyšlehanou šlehačku s jedním vanilk. cukrem. V misce si rozmícháme povidla s trochou rumu. Pekáček (nebo peč. plech) vyložíme…
Z uvedených ingrediencí ručně nebo v robotu vypracujeme těsto a necháme odpočinout v chladu, než uděláme náplň a drobenku.Na náplň dáme mléko s cukrem a citronovou kůrou…
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Co se zbylou vánočkou? Skvěle se hodí na vláčný francouzský toust nebo na jazyku se rozplývající voňavé crumble