Tvarohový a povidlový koláč skládaný z pirohů
Recept ještě nebyl hodnocenPropracujeme těsto a necháme na vále chvíli odpočinout, zatím připravíme náplně.Z těsta vyválíme plát a vykrájíme tvořítkem kolečka, které naplníme náplní, přeložíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Propracujeme těsto a necháme na vále chvíli odpočinout, zatím připravíme náplně.Z těsta vyválíme plát a vykrájíme tvořítkem kolečka, které naplníme náplní, přeložíme a…
Prolisované batáty utřeme se všemi ingrediencemi do hladka tak, aby vzniklo přiměřeně hutné palačinkové těsto (podle potřeby přidáme mléko nebo mouku). Jiné koření jsem…
Do mísy si dáme prositou mouku, cukr, vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo, vejce a špetku soli. Vypracujeme si hladké, nelepivé těsto. Těsto necháme v chladu…
V jedné míse smícháme sypké ingredience (obě mouky, prášek do pečiva, kypřící prášek do perníku, puding, třtinový cukr, skořice, kakao). V druhé míse smícháme tekuté…
Mouku smícháme se solí, jedlou sodou a cukrem.Přidáme vařené nastrouhané brambory, tuk a rychle vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na tři díly. První díl rozválíme,…
Do formy dáme tekutiny a pak sypké surovimy. Kvasnice posypeme cukrem. Zapneme program těsto. Po nakynutí uděláme bulky a vykrajovátkem ozdobíme (vykrajovátko, které…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto a dáme asi na 1/2 hod. vychladit. Pak ho rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme na obdélník asi 20x30 cm, pomažeme povidly,…
Smícháme všechny suroviny na kuličky(toustový chléb namočíme v mléce, cuketu jemně nastrouhanou vyždímáme), dochutíme a tvarujeme kuličky velikosti velkého vlašského…
Nejprve smícháme všechny suché suroviny.Šmakoun rozlámeme a rozmixujeme tyčovým mixerem s acidofilním mlékem a přilijeme k suché směsi. Promícháme a vylijeme na plech…
První tři ingredience smícháme a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout.Druhé tři ingredience utřeme do pěny, přidáme vykynutý kvásek s ostatními surovinami a…
Z prísad na cesto vypracujeme hladké kysnuté cesto. Necháme 1 hod kysnúť, potom ešte raz premiesime a dáme opäť na 15 min kysnúť.Cesto vyvaľkáme na 1 cm vysoký obdĺžnik,…
Vepřové koleno očistíme, cibuli oloupeme, zeleninu očistíme. Do vroucí osolené vody vložíme pokrájenou zeleninu a koření, přidáme očištěné vepřové koleno a necháme …
Do mísy nadrobíme kvasnice, přidáme 1 lžíci cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka.Z uvedeného množství odebereme 3 lžíce mouky, vše zamícháme a necháme vykynout (10…
Těsto vrazit do pekárny anebo klasicky vypracovat.Mléko s rumem a olejem dát vařit a při varu dodat zbytek sypkých ingrediencí. Míchat a čekat, až se směs prohřeje a…
Z uvedených surovin si připravíme těsto, které si rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme placku přes celý plech. PŘÍPRAVA OŘECHOVÉ HMOTY: Rozpustíme…
Rozmixujte vločky na jemnou moučku. Očistěte mrkve a nastrouhejte je na jemno. Do mísy přidejte jogurt, sůl a vámi zvolené sladidlo (med, rostlinný sirup, bílý cukr apod…
Do misky dáme mouku, uděláme dolík, do kterého dáme 2 kostky droždí, cukr a zalijeme troškou vlažného mléka, necháme vzejít, přidáme olej, žloutky a trochu rumu na chuť…
Zemiakové cesto : Z mlieka, lyžice múky, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Zemiaky nastrúhame, pridáme múku, maslo, vajíčko a vykysnutý kvások a vypracujeme…
Fazole propláchněte od nálevu a rozmixujte spolu s 250 ml vody a povidly.Do směsi přidejte protein, kakao, puding, kypřicí prášek, sodu a žloutky a smíchejte. Pokud je…
Veku (toustový chléb) pokrájíme na plátky, pokud ji nemáme již předkrájenou. Tvaroh dle chuti osladíme, záleží i na sladkosti povidel a přistrouháme trošku citronové…
Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přilijeme vodu, rumovou tresť a postupně vmícháme mouku s prášky do pečiva a do perníku. Do těsta opatrně vmícháme tuhý sníh…
Výše uvedené suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí.Po vykynutí uděláme bochánky, ze kterých uděláme kulaté koláče, které plníme nádivkami. Dělám úspornou makovou…
-suroviny na těsto smíchat, vlít do vymazané, vysypané formy, pekáčku, remosky..pečeme zvolna..cca 180st. - korpus necháme vychladnout, rozřízneme, promažeme povidly,…
Suroviny v pekárně nastavíme na program těsto. Pak na vále zpracujeme bud záviny, buchty, koláče a nebo rohlíčky. Plníme dle chuti. Přendáme na plech s pečícím papírem a…
Kouzlo staré monarchie: Išlské dortíčky miloval sám císař Franz Josef. Podle receptu Marie-Janků Sandtnerové jsou nejlepší
Krevetový koktejl býval nejoblíbenějším jídlem v Británii, dnes se podává spíše jako vtip
Jako z ráje: Dejte si smetanový Margot dort s kokosovo-rumovou příchutí!