Mřížkovaný škvarkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenNa vál prosejeme mouku a cukr, přidáme mleté škvarky, prášek do pečiva, vanilkový cukr, vejce, mléko a zpracujeme těsto.Dvě třetiny těsta rozválíme na plech (pečící…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme mleté škvarky, prášek do pečiva, vanilkový cukr, vejce, mléko a zpracujeme těsto.Dvě třetiny těsta rozválíme na plech (pečící…
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, rozdělíme na 8 dílů.Každý díl rozválíme tence jako na závin, šířka asi 5-6 cm, střed potřeme povidly po celé délce, poklademe…
Do vlažného mléka oddělíme 1 lžíci cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Přidáme do mouky, pak vejce, olej, kypř. prášek a ostatní ingredience. …
Maso nakrájíme na větší kostky, opepříme, přidáme rozmarýn, tymián a zalijeme olivovým olejem. Promneme a v zakryté nádobě a chladnu necháme den i dva odpočívat.V…
Tento závin z perníkového těsta vyžaduje trpělivost. Aby chutnal tak, jak má, je potřeba těsto nechat 12 dní odležet. Jeho chuť ale stojí za to. Těsto vonící po perníku,…
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a…
Do mísy prosejeme mouku, moučkový cukr, přidáme prášek a citronovou kůru. Vše promícháme, přidáme nastrouhané máslo (nebo nasekané na kostičky), žloutek, citronovou…
Všechny suroviny smícháme dohromady. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Přichystáme si náplň Dobře vykynuté těsto si…
Těsto na rohlíčky je plné másla a zjemněno zakysanou smetanou. Dovnitř rohlíčků můžeme dát makovou nebo povidlovou náplň, nebo taky je můžeme zkombinovat. Po upečení je…
Záviny patří mezi klasiku české kuchyně. Dovnitř těsta můžeme zabalit prakticky jakoukoliv náplň, co. máme rádi. Pokud vám nevadí kombinovat více chutí, vyzkoušejte…
Oloupeme mrkev a najemno ji nastrouháme, jemně vymačkáme šťávu.Přidáme máslo, mouku, skořici a muškátový oříšek.Vše pořádně zpracujeme v těsto, poté dáme minimálně na…
Vláčný a nadýchaný litý perník s cuketou nastrouhanou v těstě je příjemně provoněný perníkovým kořením. Hotový perník po upečení a zchladnutí potřeme čokoládovou polevou…
Droždí smícháme se lžící cukru, přidáme asi polovinu vlažného mléka a rozšleháme. Přidáme dvě lžíce mouky a vytvoříme ne moc hustý kvásek. Necháme ho kynout na teplém…
Co udělat k nedělnímu odpolednímu mlsání? Což takhle vsadit na smaženou klasiku - bavorské vdolečky se švestkovými povidly a kopečkem oslazeného tvarohu? Věřte, že to…
V míse smícháme mouky, sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 5 minut vykynout kvásek, pak přidáme…
Víte, čím jsou odlišné pardubické perníčky od klasický, které pečeme zejména na Vánoce? Jejich základem je sirup svařený z cukru a vody a po upečení se plní povidly a…
Z droždí, 1/2 vlažného mléka, lžíce cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. Zbylý cukr, prosatou mouku, vlažné mléko, 3 žloutky, sůl a vykynutý kvásek částečně…
Čerstvé, dozlatova smažené koblížky. Kdo by odolal, že? Zkuste si je připravit doma podle tohoto receptu a k těm kupovaným už se nebudete chtít vracet. Naplňte si je…
Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, zalijeme vlažným mlékem a zaprášíme trochou odvážené mouky. Necháme vzejít kvásek, pak k němu přidáme nastrouhané brambory,…
V období masopustu nesmí chybět smažené vdolky, potřené povidly nebo marmeládou, ozdobené zakysanou smetanou. Nejsou z kynutého těsta, takže jejich příprava je o to…
Výborné nepečené perníkové kuličky, které nesmí chybět na vaší vánoční tabuli. Jsou z oříšků, medu a povidel, takže vůně Vánoc zaručena. Pro ještě lepší chuť přidáme…
Mezi tradiční české omáčky patří bezesporu rajská. Vyzkoušejte do ní přidat povidla, její chuť bude zajímavější a výraznější. Omáčku s masovými koulemi podáváme s…
Českou klasiku, kynuté koláče, si můžete s tímto receptem vychutnat i pokud dodržujete bezlepkovou dietu. Naplňte je vaší oblíbenou náplní, posypte křupavou drobenkou,…
Olejové koláčky, plněné tvarohem a rozinkami, s povidly na vrchu a křupavou posypkou, můžete upéct při jakékoliv zvláštní příležitosti nebo jen tak, když na ně zrovna…
Medvědí česnek začíná růst: Jak ho v přírodě poznat, kam se za ním vydat a jak ho sbírat? Díky těmto tipům se už nespletete
Jak vyčistit připálený hrnec i bez chemie: Pomůže obyčejná sůl, jedlá soda, dřevěný popel i coca-cola
Grilujte zdravě, pohodlně a moderně s revolučními grily Campingaz