Bezlepkové perníčky
Recept ještě nebyl hodnocenPerníčky, vhodné i pro celiaky, jsou téměř k nerozeznání od těch běžných. Můžete je promazat povidly a namočit v čokoládě, nebo dle vaší fantazie nazdobit bílkovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Perníčky, vhodné i pro celiaky, jsou téměř k nerozeznání od těch běžných. Můžete je promazat povidly a namočit v čokoládě, nebo dle vaší fantazie nazdobit bílkovou…
Základní kynuté těsto, maková náplň a drobenka - to je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. Jako bonus jsme přidali citrónovou polevu a okulahodící makové rolky,…
Pokud máte rádi sladké obědy, bramborové šišky na sladko patří jistě mezi vaše oblíbená jídla. Hotové jsou během chvilky, stačí připravit jednoduché těsto z vařených…
Smícháme jogurt s vejci a olejem. Přidáme mouku, cukry a zbývající suroviny. Vše pořádně promícháme.Kulatou formu (26 cm) vymažeme kouskem másla a vysypeme moukou nebo…
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme 2 hodiny odpočinout v chladu. Vyválíme a vykrojíme tvary. Dáme na plech vyložený papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě…
Nadýchané ještě teplé koláčky s povidly a křupavou drobenkou vám krásně provoní dům skořicí a sladkou chutí. Náplň dejte takovou, jakou vaše rodina miluje. Je to snadné…
Palačinkami potěšíte nejen děti, ale i dospělé. Vychutnat si je můžete v jakoukoliv denní dobu. Palačinky s nastrouhanými jablky v těstu, pomazané povidly, posypané…
Toto těsto je ideální základ pro přípravu různorodých dezertů a sladkých pokrmů, tyto taštičky jsou jedním z nich. Je na vás, jakou zvolíte náplň, toto těsto bez cukru…
Koláčky, po kterých se hned zapráší. To jsou tyto nekynuté koláčky plněné tvarohem nebo povidly a sypány máslovou drobenkou. Na těsto sice necháme vzejít kvásek, ale dál…
Nejdříve rozpustíme máslo a metličkou spojíme s povidly. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Do ušlehaných vajec pomalu přimícháme máslo s povidly a mouku.Směs …
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Listové těsto položíme na vál či pracovní plochu, kterou nejprve podsypeme moukou, aby se těsto nelepilo. Rozválíme těsto a nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme…
Maličké, dozlatova vypečené svatební vdolečky z provalovaného těsta nádherně voní máslem, rumem a vanilkou. Vdolečky naplníme tvarohovou náplní, ozdobíme lžičkou povidel…
Lahodná a rychlá povidla si snadno můžete připravit z nasušených hrušek a jablek. V tomto receptu navíc odpadá časově náročnější zavařování. Hotová povidla si jednoduše…
Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy - aby se maso nekroutilo).Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne…
Mrkev očistíme a najemno nastrouháme.V míse smícháme mouku s krupicovým cukrem, práškem do pečiva a kakaem.Do sypké směsi přidáme připravenou mrkev, kefírové mléko, olej…
Do domácí pekárny dáme tekuté suroviny, rozdrobíme droždí a přidáme sypké suroviny. Zapneme na program těsto.Po vykynutí je těsto velmi řídké. Řádně si vysypeme vál…
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a prořízneme do ní kapsu, do které vložíme sušené švestky. Maso upevníme špejlí, obalíme v drceném pepři, osolíme a opečeme po všech…
Těsto nakrájíme na čtverce veliké podle toho, jak velké chceme mít šátečky.Ořechy spaříme vařícím mlékem a přimícháme ostatní suroviny. Dochutíme dle chuti.Čtverce…
Mrkvové taštičky plněné povidly, hojně posypané moučkovým cukrem, jsou ideálním drobným pohoštěním ať už pro návštěvu nebo na oslavu. Taštičky jsou díky mrkvi krásně…
Opilé kuře získalo nejspíš svůj název díky tomu, že se peče v omáčce z povidel a červeného vína. Získá tak skvělou nasládlou chuť. Na vínu doporučujeme nešetřit, to,…
Máte chuť na něco sladkého a zrovna nemáte nic upečeno. Vyzkoušejte křehké a neslazené mrkvové rohlíčky, které můžete plnit makovou nebo povidlovou náplní. Příprava je…
Na válu vypracujeme těsto z mouky, 1 vejce, soli a mléka. Vyválíme ho na 1/2 cm placku a vykrajujeme kolečka velikosti dlaně.Náplň vytvoříme z povidel, rumu, skořice a…
Kouzlo staré monarchie: Išlské dortíčky miloval sám císař Franz Josef. Podle receptu Marie-Janků Sandtnerové jsou nejlepší
Krevetový koktejl býval nejoblíbenějším jídlem v Británii, dnes se podává spíše jako vtip
Jako z ráje: Dejte si smetanový Margot dort s kokosovo-rumovou příchutí!