Losos na dušené řepě s pečenou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenOčistíme zeleninu (lilek, ředkvičky, mrkev, papriku). Zeleninu přendáme do pekáče, polijeme vinným octem, olivovým olejem a okořeníme solí, pepřem a chilli. Pečeme 30…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očistíme zeleninu (lilek, ředkvičky, mrkev, papriku). Zeleninu přendáme do pekáče, polijeme vinným octem, olivovým olejem a okořeníme solí, pepřem a chilli. Pečeme 30…
Rajčata spaříme, oloupeme, vyndáme pecky s dužinou a nakrájíme na malé kousky, papriku oloupeme a nakrájíme na menší kousky, cibulku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na…
Jakmile vytáhneme ze záhonu první červené štiplavé ředkvičky, máme jistě radost z úrody. Zároveň se také osvěží náš jídelníček. Snadný a výživný salát tak připravíme…
Nejen luštěniny, ale i mírně štiplavé ředkvičky jsou bohaté na vlákninu. Připravit z nich můžete třeba velice chutný salát s vařenými vejci a majonézovou zálivkou.…
Lehce štiplavé ředkvičky čerstvě vytažené ze záhonu dokonale osvěží každý salát. Přidejte k nim také aromatický celer a jemný sýr. Vše spojte jogurtem a majonézou,…
Ředkvičku s jarní cibulkou (z cibulky i část zelené natě) a okurkou pokrájíme na tenké plátky, kdy okurkové plátky můžeme ještě přepůlit.Z rajčete vybereme měkký vnitřek…
Tuto chutnou, lehkou, jarní pomazánku připravíme snadno z vařených vajec, tvarohu, ředkviček a kedluben. Namazaná na kousku čerstvého pečiva přijde vhod jako zdravá…
Lísteček: Nejprve si odkrojíme malinký bok ředkvičky, aby tvar ležel a nekutálel se. Ostrým nožem vykrojíme z ředkvičky malý klínek, pod ním trochu větší, pak ještě…
Ředkvičky i ostatní zeleninku důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Zeleninu nakrájíme – ředkvičky ostrým nožem na tenká kolečka, očištěné papriky na proužky,…
Tortilla: Ve větší míse si smícháme mouku, sůl a sádlo. Do této směsi přidáváme vlažnou vodu a hnětu těsto do té doby, dokud není bez hrudek a je krásně hladké. Těsto…
Surimi tyčinky nakrájíme na malé kousky (nejprve podélně a pak napříč, jako bychom krájeli cibuli), nebo je můžeme rozmixovat. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno.V misce…
Odlehčený jarní bramborový salát s ředkvičkami, se zálivkou ze zakysané smetany a majonézy, využijete jako přílohu ke smaženému řízku, nebo přírodnímu plátku. Salát vás…
Sezóna čerstvých a lehce pálivých ředkviček pomalu klepe na dveře. Kdo by nemiloval čerstvě vytaženou ředkvičku přímo ze záhonu. Z takových pak vytvoříte tuto lahodnou a…
Bohatou úrodu ředkviček lze jednoduše naložit a zachovat tak jejich vitamíny a čerstvost. Jsou krásně křupavé a chutnají sladkokysele. Když je přidáte k listům…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.Nakrájíme ostatní zeleninu také na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a bílý jogurt. Vše zlehka promícháme.Vejce…
Jste-li fanoušci spíše slaných chutí, tak je tento recept přesně pro vás. Dort je plný zeleniny, vajíček, šunky a sýra, které drží pohromadě želatina. Se zdobením se…
Kyselé zelí trochu propláchneme, aby nebylo moc kyselé.Pokrájíme, dáme do misky a přidáme zeleninu, dle vlastní chuti a fantazie. Já dala zelenou papriku, 3 ředkvičky, 1…
Jednu menší mrkev si dáme stranou, zbytek očistíme a nakrájíme na menší kousky.V hrnci rozehřejeme lžíci másla, vložíme mrkev a chvíli opékáme. Přidáme nakrájenou…
Pomazánka je skvělým řešením, když potřebujete rychle něco připravit na jídlo a ještě k tomu ze surovin, které máte zrovna po ruce. Základem je zpravidla máslo, sýr nebo…
Pokud fandíte asijské kuchyni, snadný recept na asijské nudle s kuřecím masem a zeleninou vám přijde k chuti. Příprava je velmi snadná a vhodná i pro začátečníky. Jídlo…
Dáme vařit nudle dle návodu (vodu nesolím, sójovka je slaná dost), poté scedíme a necháme okapat.Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje.Zatímco se zelenina restuje…
Osvěžující salát ze zelí a bílé ředkve je ideální volbou pro lehký a zdravý pokrm. Křupavá zelenina plná vitamínů doplněná jemným dresinkem, se skvěle hodí jako příloha…
Na pánvi opražíme maso , které jsme nakrájeli na nudličky, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a zalijeme sójovou omáčkou. Osmahneme a podáváme s brambory nebo…
Co je české, to je dobré! Díl II.: Jak na pravá povidla, tradiční koláče a typické škubánky?
Restaurace stále zavřené? Připravte si romantický večer doma! Co by na něm nemělo chybět?
Otestovali jsme pražské prodejny chlebíčků: Našli jsme okoralou veku i fantastický výrobek za 40 korun