Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Recept ještě nebyl hodnocenMazanec bychom podle tradice měli péci na Bílou sobotu, aby byl připraven v neděli ráno na posvěcení v kostele, proto se mu také dříve říkalo svěceník. Nadýchaný,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mazanec bychom podle tradice měli péci na Bílou sobotu, aby byl připraven v neděli ráno na posvěcení v kostele, proto se mu také dříve říkalo svěceník. Nadýchaný,…
Mazanec bychom podle tradice měli péci na Bílou sobotu, aby byl připraven v neděli ráno na posvěcení v kostele, proto se mu také dříve říkalo svěceník. Nadýchaný,…
Další z receptů na žemlovku. Zde je kromě jablek a tvarohu ještě použit malinový pudink, což částečně ovlivní její chuť. Nicméně žemlovka je tak oblíbené jídlo, že se…
Mazanec zajisté patří mezi tradiční velikonoční symboly a dobroty. Mezi hospodyňkami koluje nespočet různých receptů. My vám přinášíme jednoduchý recept na přípravu…
Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny,…
Křehké, voňavé a tak snadné. Ořechové hřebínky z listového těsta spojují jemnou náplň z mletých ořechů s dokonale zlatavým těstem, které se rozplyne na jazyku. Tento…
Všechny ingredience dáme do 5 litrové nádoby(používám od okurek),zalejeme vychladlou cukrovou vodou.Zakryjeme celofánem a propícháme ho.Necháme 6 neděl v teple kvasit…
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Opečené kuřecí maso vyndáme z pánve a vhodíme do ní nakrájenou cibuli a nadrobno…
Jablko nakrájíme na malé kousíčky, rohlíky na kostky. Vejce prošleháme se smetanou, cukrem, solí, skořicí, rozinkami a soli.Přidáme jablka a rohlíky. Lehce promícháme a…
Pokud jste v oblasti pečení začátečníci, ideálním moučníkem pro vás jsou právě muffiny. Vláčné medové muffiny s rozinkami a nastrouhanými jablky budou do půlhodiny na…
Převalované vdolečky mohou připomínat listové těsto. Klasické kynuté je právě při převalování doplněno o celé máslo s trochou mouky, takže vytvoří ono lístkování.…
Tato směs ovesných vloček, oříšků, semínek a sušeného ovoce je plná vlákniny a potřebných živin, které vám pomohou být déle sytí. Příprava je jednoduchá a můžete si ji…
Do trochy vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme ostatní suroviny, potom vlijeme kvásek a vypracujeme těsto. Hodně ho vymícháme,…
Nepečené cukroví je velmi oblíbené a má neskutečně mnoho podob. Zkuste oplatkovo-čokoládovou dobrotu z našeho receptu. Jako náplň můžete využít od oříšků po sušené…
Kynuté koláče nesmí chybět na svatbách, různých oslavách, nebo jen tak u odpolední kávy. Tuto tradiční sladkou pochoutku z české kuchyně všichni milují a každý si může…
Den předem namočíme rozinky do rumu, zakryjeme kuchyňskou fólií a necháme do druhého dne macerovat.Další den rozinky v rumu scedíme, necháme odkapat a dáme do misky.…
Tvaroh utřeme s cukrem, vanilinovým cukrem. Vmícháme rozinky a lžičku libovolné marmelády. Zamícháme. (marmeláda není nutná).Nakrájíme tenčí plátky veky, které rukou…
Změklé máslo nakrájíme, přidáme moučkový a vanilkový cukr, zpracujeme. Do hmoty přidáme vejce a nakonec prosátou hladkou mouku ( dělala jsem to ručně, ale jen krátce). …
Tvaroh, jogurt, vajce, vanilkový cukor a šťavu vyšľaháme.Vmiešame hrozienka a na maličké kocôčky nakrájané jablká.Hmotu rozdelíme do formy na muffiny vymastenej olejom. …
Náplň: řepu oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do kastrolu, přilijeme mléko a povaříme téměř doměkka s cca třemi lžícemi cukru, vanilkovým cukrem a citronovou…
Náplň: řepu oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do kastrolu, přilijeme mléko a povaříme téměř doměkka s cca třemi lžícemi cukru, vanilkovým cukrem a citronovou…
Velikonoce se blíží, a tak je na čase oprášit recept na mazanec. Vláčný bochánek se peče jednou za rok, tak ať stojí za to. Těsto musí vonět máslem, přidat můžete i…
Jablečný štrúdl podle tohoto srozumitelného a jednoduchého receptu zvládne upéct každý. I ten, kdo si netroufá na přípravu listového těsta. Štrúdl z tvarohového těsta je…
Jablečný závin se dozajista peče v každé rodině. Typy použitých těst jsou různé, ovšem nejjednodušší je použít kupované listové těsto, s nímž vám příprava závinu zabere…
Holka u plotny radí: Domácí tyčinka Margotka je lepší než ta kupovaná a přípravu zvládne každý
Květákové rizoto vás skvěle zasytí, přitom vyjde na pár korun a jeho příprava zabere jen několik minut
Náš život s celiakií: Jak jsme hledali bezlepkové jídlo v Polsku. Nakonec vše zachránila pizza ve Štětíně