Jablečné noky
Recept ještě nebyl hodnocenJablka oloupeme,nastrouháme.Rohlíky nakrájíme na kostičky a přidáme k jablkům necháme chvíli stát aby rohlíky nasákly.Dále vmícháme zbytek ingrediencí.Vykrajujeme noky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablka oloupeme,nastrouháme.Rohlíky nakrájíme na kostičky a přidáme k jablkům necháme chvíli stát aby rohlíky nasákly.Dále vmícháme zbytek ingrediencí.Vykrajujeme noky…
Uvaříme 300 g brambor, nastrouhaných najemno. Do mísy přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo, které nastrouháme, brambory, žloutky, kypřící prášek, lžíci rumu,…
Vše důkladně promícháme v misce, můžeme plnit košíčky a dáme do mikrovlné trouby na 3 a1/2 minuty plný výkon
Jablka oloupeme nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na dílky, přidáme cukr, kůru z citronu, skořici a zalijeme vodou.Přivedeme k varu a několik minut…
Tvaroh ušleháme s cukrem, mlékem a žloutky, pak přidáme sníh z bílků.V mléce rozšleháme žloutky a namáčíme do nich nakrájenou vánočku. (z vánočky je žemlovka ještě…
Máte chuť na sladkou dobrotu ke kávě, ale netroufáte si na listové těsto? Koupíme-li ho hotové, zvládne pak přípravu tohoto moučníku úplně každý. Hotové polštářky jsou…
Receptů na přípravu a způsob pletení vánočky je mezi hospodyňkami a pekaři nespočet. Tento recept na sladké, typicky vánoční snídaňové pečivo, přináší na suroviny…
Jemné, plné tvarohové nádivky a posypané drobenkou, takové jsou hanácké vdolky z tohoto receptu. S kynutým těstem si poradíte i díky našemu návodu, takže se nemusíte…
Jablečná žemlovka patří od nepaměti mezi oblíbená dětská jídla. Při přípravě využijete zbytky pečiva z předešlého dne a kombinace jablečné a tvarohové náplně je…
Mezi jeden z tradičních českých moučníků patří snad všemi oblíbené hraběnčiny řezy. Moučník s aristokratickým názvem, skládající se ze čtyř vrstev, křehkého těsta,…
Nepečené kuličky nesmí mezi cukrovím na Vánoce prostě chybět. Jejich výhodou totiž je, že je můžete připravit na poslední chvilku. Tyto koule staví na směsi tuku, cukru,…
Výbornou bábovku s chutí čokolády a ořechů připravíte podle našeho receptu. Nebojte se přípravy, výsledek stojí za to. Ze stejného těsta můžete upéct i jednoporcovky -…
Nadýchané vánočky jsou chloubou hospodyně. Ta, kterou upečete podle zdejšího receptu má nadýchanost pojištěnou ještě kypřicím práškem do pečiva. Navíc bude ovoněná rumem…
Ořechové taštičky jsou lahodné křehké pečivo plné jemné ořechové náplně, která se doslova rozplývá na jazyku. Jsou ideální jako malé pohoštění nebo ke kávě. Připravte si…
Do mouky s práškem do pečiva nastrouháme Heru, přidáme rozšlehané vejce a tvaroh. Vše důkladně prohněteme. Dáme do chladu a mezi tím si připravíme jablka, která oloupeme…
Škvarky rozemeleme a přidáme do mouky smíchané s polovinou prášku do pečiva. Dále přidáme vejce rozšlehané se špetkou soli, na prášek roztlučené hřebíčky, zalijeme 2 až…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme citronovou kůru i šťávu, olej a střídavě mléko a mouku s práškem. Nakonec vmícháme rozinky a jablíčka. Pečeme při 160°C asi 45 minut. …
Z droždí, lžičky cukru a vlahého mléka uděláme kvásek. Mouku prosejeme, přidáme kvásek a všechny zbývající suroviny. Vypracujeme hladké těsto a necháme pod utěrkou asi…
Oloupané mandle (ořechy, rozinky) nasypeme do čokoládové polevy, promícháme a pomocí vidličky a lžičky děláme hromádky na předem nařezané kostky z dortové oplatky.
Při větší úrodě jablek se vždy hodí osvědčený recept na rychlou a vláčnou buchtu. Strouhaná jablka s příchutí skořice, rozinek a křupavými oříšky v těstě se tohoto úkolu…
Jablečný koláč pro všechny milovníky rumu. Rum, rozinky a jablka ve spojení s křehkým máslovým těstem jsou nezaměnitelnou kombinací, jejichž vůně vám provoní celý dům.…
Do nádoby pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí. Dáme péci na program sladké, (v mé pekárně je to 2x hnětení,3x kynutí,58 min pečení. …
Kachnu opláchneme, osušíme, rozřízneme podél hrudní kosti a rozložíme "naplacato". Lze samozřejmě péci klasicky vcelku, ale takto se lépe a rychleji propeče, maso uvnitř…
Hledáte dokonalý moučník k nedělní pohodě a kávě po obědě? Tak to jste tu správně! Šťavnatá jablka s ořechy, vonící po skořici zalitá jemným korpusem, který zakryje…
MasterChef Česko 2022: Betty, Robin a Malika vytřeli zrak porotcům a získali zlaté karty
Vracíme včely do přírody. Bez nich by ze světa zmizely tři čtvrtiny potravin
Mletý máslový řízek podle Jaroslava Sapíka: Název má díky jemné máslové omáčce, citronová kůra mu dodá svěžest a vůni