Rýžové krokety se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenStudenou rýži, může být i zbylá od oběda, smícháme s vejci a zbylými přísadami. Vše důkladně promícháme a tvoříme přibližně stejné kuličky.Každou kuličku obalíme ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Studenou rýži, může být i zbylá od oběda, smícháme s vejci a zbylými přísadami. Vše důkladně promícháme a tvoříme přibližně stejné kuličky.Každou kuličku obalíme ve…
Cibulku nakrájíme najemno, slaninu na kostičky, žampiony na plátky.Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve dáme půlku ze čtvrtky másla, přidáme cibuli se slaninou a…
Očištěnou dýni s mrkví nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.Na panvi na ghí zpěníme cibulku, přidáme rýži a necháme chvíli osmahnout.Poté přidáme dýni…
Nejdříve uvaříme rýži. Krůtí maso natrháme.Nejlépe na wok pánvi na másle orestujeme mraženou zeleninu, přidáme na kousky natrhané maso, podlijeme vývarem a dusíme cca 7…
Nejprve uvaříme rýži.Chlazené krevety nejprve vložíme do hluboké mísy se studenou vodou a necháme pomalu rozmrznout. Osušíme, zbavíme hlavy, střívek a oloupeme, osolíme,…
Zapomeňte na rizoto ze školních jídelen. Umíte totiž daleko lepší. Kvalitní maso společně s kulatozrnnou a dobře uvařenou rýží, doplněné na talíři hrstí sýra. K tomu…
Nejlepší rizoto bude z mladé čerstvé cukety. Jedná se o nenáročný oběd, který je velmi chutný, krémově-smetanový a sýrový. Budete ho mít za chviličku. Pochutnáte si a…
Osmahneme slaninu a cibuli. Přidáme pyré, osolíme, opepříme a dusíme.Zalijeme vývarem, přidáme rýži a bazalku a vaříme, než rýže změkne. Podáváme s nastrouhaným sýrem.
Tradiční hamburger se skládá z masové placky vložené mezi bulky, se zeleninou a dresingem. Tento recept je však inspirovaný havajskou kuchyní, kde se burger podává s…
Rýži a čočku smícháme, důkladně propereme a necháme stát hodinu ve studené vodě (můžeme nechat i přes noc, potom je příprava kratší). Poté slijeme a necháme okapat. Do…
Vzpomínky na dovolenou mohou skvěle chutnat. Paellu s kuřecím masem můžete připravit i doma. Hodně záleží na druhu použité rýže a jejím správném uvaření. Musí být al…
Rýži jen lehce propláchneme, aby se nevymyl z povrchu zrnek všechen škrob. Vsypeme ji do 2.5 hrnku vroucí vody se špetkou soli. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a…
1-Ryzu uvarime podla chute a dame na stranu. Na drobno nakrajanu cibulu , cesnak oprazime do sklovita na troche oleja pridame mlete maso pridame lyzicu oleja posypeme…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek a zeleninu a několik minut podusíme. Potom přidáme hořčici, nakrájené tyčinky surimi, opepříme, pár minut…
Do dvou oddělených nádob ponoříme do vody čodku a rýři na asi dvě hodiny. Opláchneme čočku a ve vodě (10 hrnků) ji vaříme po dobu asi 30 minut. Zcedíme a čočku necháme v…
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na plátky narezané šampiňóny a dusíme 5 minút.Pridáme ryžu, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a dusíme,…
Připravíme si 4 plátky masa. Používám kýtu, opláchneme,naklepeme, osolíme a opepříme. V menším kastrolku si svaříme 1 kostičku masoxu s 2 dcl bílého vína. Šťávu nalijeme…
Na pánvi podusíme nakrájené papriky, bílé části cibulek, česnek a klobásy nakrájené na kolečka. Když je zelenina měkká, přidáme fazole i s nálevem, prohřejeme, osolíme,…
Mleté maso si dáme do větší mísy, osolíme, opepříme, přidáme rýži a pořádně smícháme. Vytvoříme cca 20 menších kuliček.Papriky omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na…
Pokrm budeme připravovat nejlépe v hlubším litinovém kastrolku. Vše si nejdříve nakrájíme. Na oleji osmažíme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na větší…
Vše dáme do pekárny i puding, nastavení pekárny: Program Džem / Marmeláda, až skončí program, tak se podívat, ochutnat, jestli rýže není tvrdá a pak kdyžtak spustit ten…
Hlávku zelí zbavíme košťálu a dáme jí celou vařit do hrnce s osolenou vodou . Hlávka musí být ponořená celá, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máme pouze menší hrnce,…
Vodu s cukrem svaříme. Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno.Po třech týdnech kvašení…
Tradiční svatební polévkou je vývar s knedlíčky. Jak je udělat, aby chutnaly božsky?
Blíží se největší vinařský festival v Praze. Láká na ochutnávku autentických vín bez chemie
Čatní z angreštu je jemně pikantní a lehce aromatické. S cibulí a hořčičným semínkem báječně ladí k sýrům